Skocz do zawartości

problem z silnikiem SV 17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedrula tak robilem ale nic problem najprawdopodobniej tkwi w kacie zaplonu kolega tomas podeslal mi troche przydatnych artykolow na ten temat i po sprawdzeniu kata mam wyprzedzenie na ok 40-48st

Opublikowano

To musisz opóźnić zapłon czujnik przestaw zgodnie z ruchem śmigła powinno pomóc a samo odpalanie: zamykasz ssanie przekręcasz kilka razy bez zapłonu potem włączasz zapłon powinien zagadać,po tym otwierasz ssanie przekręcasz kilka obrotów śmigłem bez zapłonu włączasz zapłon i powinien odpalić mój tak działa.

Na początku też nie mogłem go odpalić ale po takiej procedurze silnik zapalił.

Powodzenia i się nie załamuj.

Opublikowano

A wlej trochę paliwa do cylindra jeżeli zagada to zapłon powinien być ok.

To aż niemożliwe że brakuje regulacji ale w życiu wszystko się może zdarzyć w końcu chinczycy nie są nieomylni :lol2:

Opublikowano

Jeszcze odnośnie gaznika jak byś szukał to twój jest Walbro wt 255 albo 694 różnią się średnicą gardzieli WT-255 9.53mm ,WT-694 12.7mm w SV te były montowane

Opublikowano

Silnik już pracował czyli z kątem wyprzedzenia było OK i może tylko potrzebna mała regulacja.

Raczej się samoczynnie nie przestawił.

Rurka która doprowadza podciśnienie z silnika się nie zatkała ?

Opublikowano

nic sie nie zatkalo a silnik to fakt odpalil pare razy ale za 100 kopnieciem i gasł strzelal itp.

Jak strzela,to wina zapłonu.Jak możesz sprawć na innym module zapłonowym.
Opublikowano

Dla kolegi Tomka (tomasxxx) duże Pomógł mu sie należy,dlatego je otrzymuje. Kolega bardzo zyczliwy i otwarty na wszelka pomoc.Dzieki niemu(po rozmowach tel) silnik chodzi i pali jak złoto.Przyczyny usterki fabrycznej:rozregulowany totalnie gaźnik;zatkana dysza gł.;wyprzedzenie zaplonu 48st.(prawidłowe 28-30st);Przerwa na swiecy 0,2mm(ustawiłem na 0,6mm.Jeszcze raz wielkie dziekuje wszystkim zarady.Temat uwazam za zamknięty.Jutro jak naladuje aku. do aparatu zalacze filmik jak chodzi silniczek.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

W czym lata ten silniczek. Ja dzis zamówiłem i czekam na przesyłkę. Latać ma w AT 6 texan 166cm. Oczywiście akrobacji nie pokrece z ta jednostką napędową, ale chodzi mi o makietowe latanie. Myślę, że się nada. Mam nadzieje, że nie będe mial takich przygód jak Ty. Pozdrawiam

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.