Skocz do zawartości

Witam :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Mam na imię Piotr pochodzę z Bydgoszczy.Zajmuję się modelarstwem lotniczym od bardzo dawna.interesuje mnie również historia lotnictwa oraz techniki w szczególności zwiazanej z lotnictwem ,kosmonautyką oraz różnego rodzaju militariami.

Lotnisko mamy w dzielnicy Fordon na górce,niedaleko dawnej szkoły szybowcowej w Fordonie.

Opublikowano

Cześć

MAm rodzine w tej okolicy chyba - niewiem jak to na mapie sie nazywa ale nazwa mi znajoma - droge znam z widzenia a nie mapy ...

Gdzie w Bydgoszczy latasz ??

Bo lotnisko z tego co wiem odpada ... chyba ze masz kontakt z modelarnia aeroklubu ...

Opublikowano

Witaj Piotrze.

Do tej pory Bydgoszcz kojazyla mi sie z najgorzej oznakowanym miastem w kraju.

Milo wiedziec ze sa tam normalni ludzie i jest gdzie polatac.

Tylko jak wy wiecie ktoredy wjechac i wyjechac z miasta ???

Opublikowano

Tomek a byłeś w Łodzi o Katowicach ??Ja się tam załamałem z oznaczeniem dróg:) W łodzi kapota,a w Katowicach kierują meni na A4 Kraków Wrocław. Jade przez jakieś zadupia i nagle kierunek na Wrocław ginie :)

Opublikowano
Witam wszystkich!

Mam na imię Piotr pochodzę z Bydgoszczy.Zajmuję się modelarstwem lotniczym od bardzo dawna.interesuje mnie również historia lotnictwa oraz techniki w szczególności zwiazanej z lotnictwem ,kosmonautyką oraz różnego rodzaju militariami.

Lotnisko mamy w dzielnicy Fordon na górce,niedaleko dawnej szkoły szybowcowej w Fordonie.

Papcio, mordko, nareszcie jakiś modelarz z Bydgoszczy i to jeszcze z fordonu!! Gdzie to lotnisko sie znajduje? W fordonie mieszkam dopiero 4 miesiac...

No panowie, zgodze sie z wami. Raz ze zle oznakowane to jeszcze za duzo tych znakow. Co do wyjazdow z Bydgoszczy to gdzie nie pojedziesz to zawsze wyjedziesz :lol::lol:

Opublikowano

Kłaniam się nisko Szanownemu Koledze!

Miło gościć wśród nas kolejnego doświadczonego modelarza, skłonnego, jak mniemam /skoro tu zawitał... :D /do dzielenia sie z nami - profanami /mówię wyłacznie o siebie w tym momencie/ swoimi doświadczeniami i osiągnięciami. Oczywiście korzystając z okazji, zapytam Kolegę, czy jest Mu coś wiadomym nt. odbudowanego ostatnio w Bydgoszczy, z doskonałym rezultatem, CSS 13? Widziałem reportaż w TV z udziałem tego przecudnego samolotu, a raz trafiłem na jedna fotkę w ostatnim n-rze 20-tym/ "Lotnictwa z szachownicą". Zresztą głównie dlatego kupiłem ten egz. :D Napisz coś na ten temat, jaśli masz jakieś wieści np. w Różnych" w "Niezwykłych samolotach". Będę bardzo wdzięczny a i inni Koledzy zapewne chętnie poczytają.

Opublikowano

Byłem kiedyś w Bydgoszczy, a skoro teraz mogę pisać tzn; że spokojnie mozna wrócić tak oznakowaną trasą :D

Gorzej było gdy dojeżdzalismy do Wrocławia w maju. Kierowca pogubił się i jechaliśmy niemal przez podwórka i miedze :lol: Nie wykluczone, że dla niektórych mieszkańców szokiem było zobaczyć ... autobus :shock:

Opublikowano

Ja także witam kolegę :) .

A co do miast, skrzyżowań i oznakowań - jak coś kupić jeżdżącego to Tygrysa - wówczas obowiązuje tylko jedna zasada w ruchu drogowym - większy ma pierwszeństwo! :roll:

Opublikowano

Witajcie koledzy !

Nie mieszkam dokladnie w Fordonie tyko na przeciwległym końcu miasta w odleglości ok 21 km w kier zachodnim.Lotnisko jest połozone dokładnie ok 2km na połnoc od Pomnika w Dolinie Śmierci.Na terenie jest prostokat ok 50m x 30 m roslinności w odleglosci ok 300 m od lasu.W sezonie w weekendy przy sprzyjajacej pogodzie zbiera się tam kilku modelarzy ze swoimi modelami, a nawet paramotolotniarz.Co do CSS13 to stał on od ładnych kilku lat w hangarze WZL 2 z obdartą powłoka płócienną,widziałem go 2 x w powietrzu po odnowie ale tego dnia pod koniec pokazów zginął na ULMie jeden z pilotów razem z pasażerem.Mówia o płaskim korkociagu na małej wysokosci mimo posiadania spadaka zapas do ulm, nie wykożystali go.Następnego dnia w Warszawie lądowałą awaryjnie awionetka na szosie chyba na Trasie łazienkowskiej.Po tym nie widziałem CSS 13 na niebie,a tak charakterystycznie klekotał swoim motorkiem

Pozdrowienia dla wszystkich

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.