Luk Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Po dość długim oczekiwaniu u Lindigera pojawił się wreszcie dawno zapowiadany Predator. Pogoda deszczowa,więc z przyjemnością wybrałem się na zakupy. Pierwsze wrażenia dobre,wszystko bardzo dokładnie opakowane ,następne także rozpiętość-1,6m długość-92cm powierzchnia-24 dcm ciężar do lotu-800g Motor zalecany- bezszczotka 150-200W 4xserwa Model jest wykonany z balsy,części wycinane laserowo, osłona silnika wykonana z laminatu,pokryty jest folią,ładnie pomalowaną. Przód kadłuba klejony jest epoxydem.W zestawie są wszystkie potrzebne drobne rzeczy,podwozie duralowe,koła,śrubki itp. Uważam, że zestaw jest bardo dokładnie i czysto wykonany,oraz bardzo lekki. Jedynym według mnie minusem, jest zalecenie w instrukcji montażowej, wklejenia skrzydeł na stałe :evil:,tutaj muszę coś wymyślić coś innego. Trudno powiedzieć,kto jest producentem,ponieważ Lindiger chce promować własną markę i na opakowaniu nie ma żadnych znaków,w każdym razie cena 79 euro tj.poniżej 300zł nie jest wysoka jak na taki zestaw. Wkrótce zamieszczę zdjęcia złożonego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Taka waga do takiej rozpietosci to niezły wynik. Przyjrzyj się, jak wyglądałaby sprawa zamontowania w nim aparatu / kamery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Fajny model. Z tego ci widać na foto to dobrze wykonany zestaw. możesz podać www tego sklepu :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 ładny model...zastosowano sil pchajacy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk Opublikowano 8 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 w orginale też jest silnik pchający. http://shop.lindinger.at/index.php?language=de&osCsid=a9de55f5e02ec05e88c8b00e99feb37f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Trudno powiedzieć,kto jest producentem Raczej przybył z tamtych rejonów : http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5455 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk Opublikowano 9 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Pewnie masz rację,ale np. Ci też przyznają się do niego http://www.nitroplanes.com/4eluavrqprra.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Faktycznie podpisali sie jako producent i dystrybutor. Ale nie miejsce produkcji jest w końcu najważniejsze, tylko jakość i cena. A model wygląda na wykonany starannie i w umiarkowanej cenie, jak na swoje rozmiary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 no i jak? model złożony? oblatany? jak wrażenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk Opublikowano 20 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Witam,Predator wreszcie poskładany Skrzydła jak już pisałem nie chciałem wklejać na stałe, więc wykorzystałem patent kolegi z RC Universum , zamontowałem magnesy w skrzydłach i wyciąłem otwór w dolnej części kadłuba do prowadzenia kabli.Jest to bardzo dobre rozwiązanie. Serwa na lotki dałem Futaby S3114,na stery Conrady S551,silnik A2217-09,regler 25A,akku do oblotu 1800mAh docelowo będą cztery cele zamiast trzech i mniejsza pojemność.Całość do lotu wyniosła 1150g.Predator jest bardzo stabilny w locie,ale przesadą jest jak czytałem, że zachowuje się jak szybowiec.Przyszłościowo chcąc zabudować w nim kamerkę i trochę elektroniki będę musiał zwiększyć ciąg napędu, ponieważ teraz jest to raczej dolna granica dla tego modelu. W zestawie są bardzo małe koła więc dokupiłem większe średnicy 4,5cm, przy tak małych kołach start z trawy jest bardzo ciężki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Nieźle nieźle. Tak się zastanawiam - zamiast magnesów haczyki i łączenie skrzydeł gumą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk Opublikowano 21 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Teoretycznie guma byłaby prostszym rozwiązaniem, ale przestrzeń w kadłubie jest mała niecałe 5cm, mocno napiąć ją byłoby problemem.Skrzydła były przystosowane do sklejenia , łącznikiem jest cienka rurka węglowa 6mm,więc muszą być mocno spięte,niektórzy skręcają je dodatkowo śrubą plastykową od środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Witam, jak postępy? Ciekaw jestem opinii bo też planuje go kupić. Pozdrawiam, Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.