Skocz do zawartości

polski hobbyking.... ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tylko się cieszyć o ile w ofercie będą mieli większość asortymentu HobbyKinga...

Czyli sam szajs... Nie dziękuję, ja chcę dobrego sprzętu...
  • Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

tylko się cieszyć o ile w ofercie będą mieli większość asortymentu HobbyKinga...

i tu się nie zgodzę np li pole jeśli byłyby tańsze niż przeciętne w Polsce to szły by jak ciepłe bułeczki a turnigy chyba nie jest aż tak złą firmą, z tego co pamiętam na hk maja też np tower pro

Opublikowano

O pffff... Produkty Turnigy są dobrej jakości, a jakoś w polskich sklepach ich nie widać.

Opublikowano

Skoro nie widać w sklepach Turnigy i innych podobnych produktów to znaczy że klienci by zjedli taki sklep, a on by upadł biorąc pod uwagę zwroty oraz awaryjność. Wystarczy się zastanowić dlaczego hobbyking jest tak tani i wszystko się wyjaśni. Napewno nikt nie pokwapił się żeby odkleić naklejki na pakietach lub regulatorach bo to by oznaczało rozczarowanie. Osoby, które już tego doświadczyły będą wiedziały o co chodzi.

Tak więc tylko czekać na hobbyking.info.pl czy jak mu tam i mam nadzieję, że będą mieli "oryginalne" rzeczy z hobbykinga.

Jak widzę w naszym kraju nikt się nie nauczył jeszcze co oznacza maksyma "nie stać mnie na byle co".

Co więcej proponuję niektórym czytać to co jest napisane na stronach i nie tylko. Tak jak już jeden kolega wspomniał dokładny opis czego dotyczy strona hobby-king znajduje się w odpowiedniej zakładce. No ale to normalne dla naszego kraju - jak coś jest darmowe to napewno podstęp.

Skoro ktoś uważa, że tam jest za mało (wogóle nie ma) wystawionych rzeczy/usług to dlaczego nie doda swojego ogłoszenia. Tylko w ten sposób się tam coś pojawi. Na tym to właśnie polega. Forum pfmrc też musiało mieć swój początek i pewnie też pisano, że to jakaś ściema bo nie nic tam nie jest napisane, a jakoś działą.

Proszę o trochę oświecenia bo zaczynam się gubić. Biorą kasę - źle, za darmo - źle. To co w takim razie jest dobre i prawidłowe?

I jeszcze jedno - na stronie jest napisane DARMOWE OGŁOSZENIA, a nie sklep czy coś takiego, więc jak tam można coś kupić - czy ktoś widział przycisk "kup teraz"?

To nie jest sklep.

Opublikowano

. No ale to normalne dla naszego kraju - jak coś jest darmowe to napewno podstęp.

A ty pewnie uważasz, że nie jst podstęp.. Nie bądź naiwny. Ktoś musiał wykupić serwer, ktoś musi to kontrolować i ustalać porządek i mam rozumieć, że ktoś dysponuje czasem na tyle, że rozdaje go za darmo..?

No to powiem ci jak będzie:

- Teraz jest za free, gdyż badają rynek i nie chcą odstraszać potencjalnych klientów, ale jak zbiorą troszkę ludzi i uzależnią od siebie, to zaczną pobierać opłaty. Mogą też w swojej nieskończonej dobroci utrzymywać się z reklam i innego badziewia które swoim natręctwem zniechęci do przeglądania tej strony..

Czy nikt ci nigdy nie mówił, że za darmo to tylko w ryj można dostać..?

Opublikowano

Mam pytanie do waldi1973, czy ty zajmujesz się modelarstwem bo ktoś Ci za to płaci czy dla własnej przyjemności i dlatego że masz takie zamiłowania? Może dla kogoś IT jest pasją i ma inny cel niz zgarnąć kasiorę, a tak wogóle to nikt nikogo nie zmusza żeby korzystać za darmo, a jak pojawią się opłaty to można zrezygnować. Przecież nikt nikomu niczego nie nakazuje - mamy wolność wyboru.

Ja napisałem, że ogłoszenia są za darmo, a nie serwer, itp.. Nikt nie powiedział, że strona sama się zrobiła i nie wymaga pracy, ale może ta praca komuś sprawia przyjemność?

Opublikowano

A dla tych 15 latków co liczą na to ,że ceny w polskim HK będą takie same.Policzcie koszty transportu,Vat,dodatkowe opłaty np.Fundusz Ochrony Środowiska,certyfikaty i marzenia prysły.No chyba że Kalpol będzie dostarczał towar wpław na swoich plecach przez zieloną granicę.Według moich szacunków nadal bardziej opłacalny będzie dla was zakup drobnicy w Chinach lub Niemczech.

Opublikowano

Myślę,ze pora trochę uporządkować wątek. Otóż: jeśli ktoś odwiedził tę stronę to zauważył raptem 2 ogłoszenia. Jak widać jest to platforma ogłoszeń ,a nie sklep internetowy. Prosiłem o opinie, rozumiane szeroko ale wcześniej zawarłem pytanie, dość konkretne, aby ukierunkować dyskusję. Na to nikt nie odpowiedział. Proszę - skupmy się na tym czy taka platforma byłaby przydatna dla nas, modelarzy, czy wystarczy nam giełda na PFM i alledrogo.

Osobiście uważam, że każda , choćby na jakiś czas darmowa platforma jest pożyteczna i korzystna. Mamy mało możliwości kontaktowania się bezpośredniego pomiędzy kolegami z różnych części naszego kraju, zatem trzeba korzystać z takich możliwości. Nawet jeśli twórca strony czyli sklep, popełnia błędy ( nazwa, marketing itp wspominane przez kolegów) to jest to w końcu kolejne narzędzie wymiany dóbr, z którego warto korzystać.

Pozdrawiam

Piotr

Opublikowano

Skoro nie widać w sklepach Turnigy i innych podobnych produktów to znaczy że klienci by zjedli taki sklep, a on by upadł biorąc pod uwagę zwroty oraz awaryjność. Wystarczy się zastanowić dlaczego hobbyking jest tak tani i wszystko się wyjaśni. Napewno nikt nie pokwapił się żeby odkleić naklejki na pakietach lub regulatorach bo to by oznaczało rozczarowanie. Osoby, które już tego doświadczyły będą wiedziały o co chodzi.

Tak więc tylko czekać na hobbyking.info.pl czy jak mu tam i mam nadzieję, że będą mieli "oryginalne" rzeczy z hobbykinga.

Jak widzę w naszym kraju nikt się nie nauczył jeszcze co oznacza maksyma "nie stać mnie na byle co".

Nie stać mnie na przepłacanie w polskich sklepach np. za pakiety czy ładowarki tylko dlatego, że mają na sobie logo Pelikan tudzież Ray. Nawet z cłem przesyłki z HK wychodzą znacznie korzystniej, a jakość produktów - jest idealnie taka jakiej oczekuję płacąc za nie dane pieniądze (w przypadku pakietów Turnigy - sporo wyższa).

Proszę o trochę oświecenia bo zaczynam się gubić. Biorą kasę - źle, za darmo - źle. To co w takim razie jest dobre i prawidłowe?

I jeszcze jedno - na stronie jest napisane DARMOWE OGŁOSZENIA, a nie sklep czy coś takiego, więc jak tam można coś kupić - czy ktoś widział przycisk "kup teraz"?

To nie jest sklep.

BULLSHIT. Po pierwsze - jawne pogwałcenie znaku towarowego (tak nazwy jak i logotypu) HK - czyt. próba podpięcia się pod ich sukces (no ale po co, skoro sprzedają badziew i wciskają ludziom kit? - Trochę to wszystko w takim razie schizofreniczne ;] ). Po drugie - wystarczy, że firma, która wdrożyła stronę WWW umieszcza na niej link do swojej strony/sklepu (a jest zamieszczony) i już nie można napisać, że robi to charytatywnie. Wystarczy, że pojawi się jeszcze jakaś reklama i już będzie w 100% jasne o co biega ;]

Opublikowano

Po pierwsze - jawne pogwałcenie znaku towarowego (tak nazwy jak i logotypu) HK - czyt. próba podpięcia się pod ich sukces

Zanim coś napiszesz to najpierw sprawdź czy ów znak i nazwa jest zastrzeżona.

Nie potrzebujemy się podpinać,bo to nie ta grupa docelowa.

Domena została wykupiona kilka miesięcy temu,tak dla żartu ,bo nazwa była wolna.Nie bardzo wiedzieliśmy co z nią zrobić,więc postanowiliśmy zrobić DARMOWYportal ogłoszeniowy.To wszystko.Jeżeli ktoś ma ochotę to może zamieszczać sobie ogłoszenia.

Opublikowano

Zapewne nie można było uruchomić serwisu w dowolnej innej domenie, tak, aby nie budziło to wątpliwości i niesmaku?

Co do znaku towarowego - nawet jeśli nie jest w Polsce objęty ochroną prawną - wydaje się trochę dziwne posługiwanie się nim (tym bardziej, że logo jest niemal identyczne, tematyka taka sama itd).

Opublikowano

Domena została wykupiona kilka miesięcy temu,tak dla żartu ,bo nazwa była wolna.Nie bardzo wiedzieliśmy co z nią zrobić,więc postanowiliśmy zrobić DARMOWYportal ogłoszeniowy.To wszystko.Jeżeli ktoś ma ochotę to może zamieszczać sobie ogłoszenia.

Rozumiem, że temat ten jest zbadany, bo w logo oryginału jest literka R w kółku, której też tak bezkarnie nie można używać. Co do żartu to wszystkie dzieciaki dzwoniące z bombą w szkole po złapaniu, też mówią: "to miał być tylko żart" :rotfl: a sankcje i tak są wyciągane.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

To i ja wtrącę swoje dwa grosze do dyskuski:

1) Do f-150: otóż niemal w przypadku zastrzeżonych logo lub znaków towarowych nie czyni wielkiej różnicy a przynajmniej nie zawsze. Pracuję w sporej korporacji (12 tys osób na całym świecie, choś w Polsce tylko 30) i często mamy różne szkolenia odnośnie ochronyb własności typu znaki handlowe. Moim zdaniem Hobbykinfg spokojnie wytoczyło by sprawę sądową bo zbieżność jest zbyt duża i są na to paragrafy, a oni napewno mają pieniądze na dobrych prawników. Myślnik w nazwie i odwrócona kolorystyka nie wystarczy. Na to też są paragrafy. Myślisz, że jeśli wypuścił bym np. jak nowy przedsiębiorca napój o nazwie

Coca/Cola (Slash zamiast myślnika) to nie miał bym na głowie prawników z tej korporacji?

2) Mówcie co chcecie (nie bronię Hobbyking no bo niby po co) ale takie upodabnianie się do czegoś co odniosło sukces jest dla mnie poprostu brakiem własnego pomysłu i odwzorowywaniem a to przecież etap, z którym kończymy opuszczając mury przedszkola...moim zdaniem chcąc uzyskać szacunek i aprobatę w dorosłym życiu trzeba być bardziej twórczym a nie "sprytnym po polsku"

Pewnie teraz posypią się na mnie gromy, ale co tam...prawda w końcu w oczy kole

Pozdrawiam

Łukasz

• 9 miesięcy temu...