afish Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Witam Chcialem zapytac Was z czego sie robi te kabinki do samolotów... Widzialem na forum ze np do extry robicie pod wymiar ladna (nawet chyba przeswitujaca) kabinke ale ja nie wiem z czego to powstaje i co robic zeby tak ladnie wyszlo ?? za wszelkie info dzieki !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekW Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Popularny patent to butelka PET obkurczana w piekarniku na kopycie np. z balsy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 9 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 hmmm butelka PET ?? a cos blizej w tm temacie bo pierwszy raz słysze .... wogóle prosilbym o szczegółowa instrukcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 hmmm butelka PET ?? a cos blizej w tm temacie bo pierwszy raz słysze .... wogóle prosilbym o szczegółowa instrukcje Myślę że ten link Ci wszystko wyjaśni http://strony.aster.pl/robertg/a_kabina.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekW Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 To jest dokładnie ta metoda. Ja wykonuję kopyto z balsy i na nim obkurczam (w piekarniku) butelkę. Najlepiej obkurczały mi się butelki po Coca-Coli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 9 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Dzieki Krzysiu.. wlasnie o taki opis mi chodzilo postaram sie zrobic taka kabinke jak bede robil model z balsy .. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Dobrze sprawuje jako materiał do wykonania kopyta klocek z pod palet EURO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Butelka pet przeciez do kabin sa sprzedawane folie termokurczliwe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 tylko, że do wytłoczenia takiej folii (zresztą bardzo możliwe, że tez jest z tworzywa PET) potrzebujesz całego urządzenia do tłoczenia, a w przypadku butelki wystarczy zwykły piekarnik ew ogrzewanie nad gazem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 ...albo opalarka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekW Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Mało tego - butelki PET większość z nas ma w nadmiarze, a za folię trzeba płacić. Ja wolę tańsze i wygodniejsze rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 A co jeśli kopyto nie zmieści się w butelce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekW Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Jak kopyto nie zmieści się w 5 litrowych butlach po wodzie mineralnej to zawsze zostaje jeszcze zbiornik 18,7l (5 galonów) na wodę od dystrybutorów. To już starcza na giganta 1/3 PS nie zmieści się do kuchenki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swirus Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Jak kopyto nie zmieści się w 5 litrowych butlach po wodzie mineralnej to zawsze zostaje jeszcze zbiornik 18,7l (5 galonów) na wodę od dystrybutorów.To już starcza na giganta 1/3 PS nie zmieści się do kuchenki nieźle gorąca woda działa ;] w wannę i lać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 czesc A nie lepiej tak wykonać kabinki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 czescA nie lepiej tak wykonać kabinki Jasne że można, na upartego można i wtryskarką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekW Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 @kris13 - metoda dobra ale wymaga zbudowania dodatkowego urządzenia, co jeżeli na szybko chcesz wykonać jedną kabinkę jest bezcelowe. Metoda z butelką PET była dla mnie odkryciem roku, wreszcie mogłem wykonać sam ładną kabinkę i to w oparciu o sprzęt i materiały które mam pod ręką (no prawie bo w kuchni). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 19 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 hmm a co on tam podgrzewal w piekarniku ?? jakas folia ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 tak to prawda ze wymaga zrobienia do tego specjalnej "maszynki " do tłoczenia, ale według mnie bardziej precyzyjna i dokladniejsza metoda, wiem bo robilem owiewki z butelek pet ogrzewanych na kopycie gorącym powietrzem i nie zawsze wychodzi tak jakby sie chcialo bo butelka kurczy sie nie zawsze jak tego chcemy. a w tym piekarniku co widac to ogrzewa grubsza folie, specjalnie do tego przeznaczona, niepotrafie teraz powiedziec co to za rodzaj tworzywa polimerowego, zamocowana w ramce, nagrzewa ja az do momentu uplastycznienia, widac na filmiku jak doslownie wisi ta folia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 A moze plexi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.