Konrad_P Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Dziwna sprawa ale nigdzie nie mogę dostać go we Wrocławiu. Byłem już Węzeł Bielański - Castorama, OBI, Lerua Karmelkowa, Borowsa, A. Krajowej w sklepie budowlanym przy wiadukcie. PRAKTIKER Krakowska i jeszcze w jednym markecie na końcu Krakowskiej. Widzieliście gdzieś ten klej we Wrocku.? Będę wdzięczny za podpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 U mnie też nie ma już ale...tych z oznaczeniem soudal 66A D4/B4 Miał charakterystyczną żółtą "etykietkę" Teraz to samo występuję jako D4 zresztą mało widoczne. Za to na samym dole "etykiety" stoi duże 66A. To jest klej do wilgotnego drewna - nim własnie kleję wszystkie połączenia w styropianowych skrzydłach; styro-styro, styro-balsa, styro-sklejka czy balsa-balsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofikwroc Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 witam radził bym poszukac w małych sklepach lub hurtowniach budowlanych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 witam radził bym poszukac w małych sklepach lub hurtowniach budowlanych To ja wiem, tylko nie wiem gdzie takowe są. Google się na mie w tej kwestii wypięło. :twisted: Irek dzięki za podpowiedź, ja właśnie takiej żółtej etykiety szukałem. Teraz będę bardziej uważny. A klej właśnie chcę do EPP i styro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Castorama i Praktiker ale szukaj na dziale Drewno a nie kleje ! Ty znów zapomniałeś telefonu do przyjaciela? Zawsze mogę zrobić paczkę.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Krzychu pamiętam pamiętam ale Ciebie chciałem zostawić jako tzw. ostatnia deska :mrgreen: ratunkowa. Diabli mnie biorą już 3 dni jeżdżę po Wrocku, nawet trafiłem do niby dystrybutara Soudala. I owszem coś mieli ale 66A nie, ponoć od bardzo dawna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 A takie lekkie OT Miał ktoś doczynienia z tym klejem ? http://allegro.pl/poliuretanowy-klej-do-drewna-66a-jak-soudal-1kg-i1912005915.html Jest sporo tańszy od Soudalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 może i sporo tańszy ale te kleje - jeśli przemysłowe ( a tak tutaj się domyślam że ktoś to konfekcjonuje) mają super krótką żywotność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Nie spotkałem jeszcze kleju który by przebił 66A. Nie chcę eksperymentować tylko kleić sprawdzonym klejem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 A kogo chcesz kleić? :twisted: :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 A kogo chcesz kleić? :?: :?: :?: :?: :?: Na polski proszę przetłumaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Oj no tak.... późna godzina i te sprawy No bo tak namiętnie poszukujesz tego kleju, teściowa zgrzeszyła? Czy co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Nie, o dziwo teściowa jest OK. Skrzydełko czeka od tygodnia i nie mam czym go zlepić cuzamen do kupy i już zaczynam się niecierpliwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Fotka zrobiona tak na szybko; Tak wygląda ten, o którym pisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Hmmmm... musze jeszcze raz pojechać do Praktikera w związku z powyższa fotką. Irek ale to ten sam klej taki miodowy??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Tak, i pieni się po zwilżeniu powierzchni. Inne są do drewna suchego nie pieniące się. mają niemal identyczne ulotki jak te z dodatkiem oznaczenia D4/B4. Kleję nim nawet dziś już kolejne segmenty w skrzydełku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Widzieliście gdzieś ten klej we Wrocku.? A TO PRÓBOWAŁEŚ? http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=730 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Irek dzięki za info. Jarek ogladałem kleje w modele.sklep ale ten mi akurat umknął. Dzięki, jak nie znajdę do wtorku soudala to w środę będę w pobliżu to go zakupie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 No Konrad , zaczynam Cie nie lubic wystarczylo napisac podrzuc mi wiaderko kleju i juz na drugi dzien masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 No niemożliwe, Szczepan już nawet nie wiem co myśleć. Czy ty masz "wszystko"? :mrgreen: :shock: Jak do tego czasu nie znajdę to 8 grudnia jestem w Kaliszu tam gdzie ostatnio. Może do tego czasu uda mi się w końcu wymierzyć te stalowe bagnety do GO 3 dokładnie to i o to bym się baaaardzo mocno uśmiechnął. O tak :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi