Gość awiatik sosno Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Mimo że na warsztacie makieta r/c i kilka innych modeli to postanowiłem /wreszcie/ zbudować modelik BUTTERCUPa, do którego przymierzałem już się od dawna, ale wiadomo- zawsze jest jakiś inny bardziej ciekawszy model do zbudowania. Ale wreszcie prace ruszyły, a model nie jest zbytnio skomplikowany. Napęd ma stanowić silnik klasy 10 gram rozpiętość 760 mm, długość 480 mm całość z balsy , jedynie wręga silnikowa sklejkowa.Pokrycie tradycyjnie z kolorowej japonki. cdn.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Ładna robota, a i model ciekawy. Zasiadam na widowni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość awiatik sosno Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Dzisiaj troszeczkę popracowałem nad BUtter... Efekty widać na zdjęciach masa tego co na zdjęciu powyżej: 28,8 grama. Jak na razie całkiem nieźle, mimo że specjalnie się nie skupiałem na pilnowaniu wagi. cdn.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość awiatik sosno Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 I model ukończony masa całkowita do lotu 112.8 gram, Silnik to jeden z tych pięcio gramowych, regler HK 8/10 A, pakiet 2 S 350 mAh. Model już został oblatany, lata wyśmienicie. Teraz muszę tylko znaleźć kamerzystę i wszystko udokumentawać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Kostek pytanie - śpisz czasem... raz na jakiś czas? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICHAL_1100 Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Pracowity weekend - gratulacje. GiulioN zasiadł na widowni, poszedł po herbatę, a tu już po oblocie . Reszta na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość awiatik sosno Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Kostek pytanie - śpisz czasem... raz na jakiś czas? :wink:No czasem troszkę śpię, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Modelik ładny, robota czysta...pogratulować. A że sam mam w planach mimo ciągłego braku czasu troszkę poszerzyć swój osobisty hangar modelarski- z przyjemnością obejrzę filmik. Ale już w tej chwili mogę zapowiedzieć, że doba ma tylko 24 godziny, więc w takim tępie modelu nie wybuduję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość awiatik sosno Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 I stało się , musiałem ponownie oblatać model , tyle że na sali gimnastycznej czyli przy nieźle ograniczonej przestrzeni. Inaczej na nakręcenie filmiku na wolnym powietrzy musiał bym jeszcze sporo poczekać. Lot był dość niepewny- ach te ściany tak blisko- ale po kilku lotach będzie wszystko ok. Do startu troszkę większe obroty a sam lot to poniżej 50% mocy, a i to niekiedy było za dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICHAL_1100 Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Jak na moje latanie to, za mała przestrzeń i na dodatek brak lotek... Jeszcze raz dziękuję za plany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Jakoś ten filmik baaardziej niż latanie modelami samolotów rc, przypomina mi latanie modelami samolotów na uwięzi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...ciekawe dlaczego. Ale na poważnie- całkiem zwrotne maleństwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hezak Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Witam, jest to bardzo sympatyczny modelik, czy istnieje możliwość otrzymania jego planów? W zimowe wieczory w sam raz byłby do roboty na biurku, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Oleksy Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Kostek to stary "Uwięziowiec" i jest zakręcony jak baranie rogi !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Kostek to stary "Uwięziowiec" i jest zakręcony jak baranie rogi !!! To wszystko wyjasnia ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sak122 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Trenerek na hali - zero przyjemności z latania, w dodatku brak lotek - fajny model dla początkujących, ale zdecydowanie nie na hale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Każdemu co innego sprawia przyjemność a o gustach się nie dyskutuje. Twoje modele zawsze mnie fascynują (znam każdą konstrukcje z forum awiatik i z tego). Mam jednak wrażenie, że modelik za szybki jak na halę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość awiatik sosno Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Witam Model ten i może jest na halę ale nie na tę z której my kożystamy, to jest tylko większa sala gimnastyczna. A ten lot został nagrany tylko dla udowodnienia że to to lata. ButterCap jest dość popularną konstrukcją na zachodzie, tak troszkę jak u nas Wicherek. A i bez lotek można się nieźle nim polatać i powywijać w powietrzu. I jeszcze jeden filmik nakręcony na "wolnym powietrzu", wiatr ok.2m/s, temperatura:minus 1-2 stopnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcino774 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Czy jest możliwość otrzymania jego planów? marcino774@gmail.com Z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Szacuneczek, ja przy tej rozpiętości uzyskałem masę do lotu 165g (inny model, nie ButterCup) i się cieszyłem że lekko wyszło. Widzę że jeszcze muszę trochę popracować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi