sak122 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Myślałem że ja mam małe lotki w Katanie, ale myliłem się strasznie małe lotki zrobiłeś, mozesz podać ich serokość? Ja w katanie mam 8cm na początku i 7cm na końcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Wszystkie stery są małe ten model raczej nie jest budowany pod 3d :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 K****a , wy to macie jakąś chorobę psychiczną z tymi małymi sterami? Saki. krew mnie zalewa jak pieprzysz ciagle głupoty o tych sterach w każdej relacji. Ale czego się można spodziewać kiedy pytasz czy 37dm2 to dużo czy mało? Zajmij się swoimi modelami a może przede wszystkim poczytaj o aerodynamice. Jest tu jakiś moderator? Na innych forach jakoś cię sprowadzili na ziemię a tu nie potrafią? Zgłosiłem twój post do moderatora i mam nadzieję że go usuną bo jest kompletnie niepotrzebny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal G Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Ssak ale 8/7cm prostopadle do spływu, czy 8/7 cm prostopadle do osi ??? Niestety ja mam znacznie mniejszy rozmiar (lotek..) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Michał będziesz latał 3D czy tylko byle co po niebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal G Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Byle co... i strasznie bardziewny... w ogole nie wiem dlaczego go wykonałem..... - szkoda balsy Model ma być "trenerem" do nauki 3d a nie modelem do 3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 No to trochę dziwnie myślisz, jak chcesz się nauczyć 3D modelem którym ciężko będzie 3D latać? Będzie ci brakowało sterów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sak122 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 No, u mnie może są małe wychylenia SK, ale za to sam ster kierunku jest 2x większy od Twojego, w ogóle zrobiłeś małe stery, pomijając że będziesz miał masakrycznie duże wychylenia nawet po 90 stopni, to jednak powierzchni sterowych może brakować, swoją drogą pawełek ma racje, po co budowac model do 3D, mając zamiar latac jak trenerkiem, ps, Sławku xxxx a ja zgłosiłem twój, oraz zrobiłęm z niego screena, bo łądnie jedną rzecz ująłeś, przyda mi się ona, jak już będziesz miał zamiar wejść ze mną na drogę prawną. :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Otóż spójrzmy teraz na 8-mio centymetrowe lotki pewnej katany z tego forum. Lotki te kończą sie kilka centymetrów przed kadłubem więc tylko częściowo znajdują sie w strumieniu zaśmigłowym, lotki w przytoczonej Extrze dociągnięte są do samego kadłuba. Pomimo że są węższe ich skuteczna powierzchnia w obszarze strumienia zaśmigłowego będzie podobna. Dlaczego piszę o strumieniu zaśmigłowym? Proste jak budowa cepa, w zawisie wychyleniem lotek równoważymy moment od śmigła wykorzystując właśnie strumień za śmigłem. W lotach normalnych wychylenia lotek nie muszą być aż tak duże, wiadomo że skuteczność sterów jest związana z prędkością ale przed rysowaniem należy sobie zadać proste pytanie- do czego model ma służyć. Czy ma robić obroty w osi podłużnej w ilości 4 obroty na sekundę czy może 20 a może tylko poprawić samopoczucie rysującego. Następna sprawa, Michał zrobił prototyp, nie zamierza sprzedawać kitów, zrobił model dla siebie, sprawdzi jak lata to pewnie opisze. Gadki o za małych pow sterowych jest totalnie nie na miejscu. Nie strasz mnie sądami bo się nie boję , takie pierdoły opowiadaj swoim kumplom. Albo używaj mojego nicku albo "pan" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sak122 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Ja też zrobiłem prototyp swojej katany, jeżeli będzie chciała jako tako latać, to wytnę następną z wprowadzonymi kilkoma zmianami. Sławek, na ,,pan" to sobie trzeba zasłużyć, a póki co to..... ty również używaj mojego nicku, ale nie przekręcając go, tak jak w kilku postach powyzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal G Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Sławku xxxx a ja zgłosiłem twój, oraz zrobiłęm z niego screena, bo łądnie jedną rzecz ująłeś, przyda mi się ona, jak już będziesz miał zamiar wejść ze mną na drogę prawną. :jupi: Musisz screen ppotwierdzić notarialnie aby wnieść taki dowód na wokandę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Ale nikt ci nie pisze o małych sterach i nikt inny nie pisze ciagle o trenerkowatych sterach, tym bardziej że jak stwierdziłeś to wykonałeś kabinę sam a ta kabina to kabina Katany PL, wiem bo miałem taką samą w dwóch modelach, zdjecia są w moich tematach, czyli świadome wprowadzenie w błąd innych. No cóż, kulturę to wyniosłeś z domu a nie z forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal G Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Na Pan to (jeśl już to "P" a nie "p") to tylko kultura nakazuje tego co pisze... a nie szacunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sak122 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 świadomie wprowadziłem w błąd społeczność forum, możesz to wykorzystać przeciwko mnie, obiecuję zachować milczenie albowiem wszystko co powiem, za pewne użyjesz przeciwko mnie :jupi: :rotfl: :devil: :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Na rcclubie jakoś szybko sobie poradzili z generowaniem przez ciebie bezsensownych postów tu najwyraźniej nie mają takich narzędzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sak122 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 jakoś nic mi na ten temat nie wiadomo, sławek jak chcesz kontynuować tą jakże nie ciekawą debate ze mną, to zapraszam na priv, nie zaśmiecaj zbędnymi i nic nie wnoszącymi do tematu postami tematu kolegi, który zamierza zaprezentować to i owo swojego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 O relację kolegi się nie martw,co do priv to już coś napisałem na ten temat kiedyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Popieram stwierdzenie kolegi Sławka odnośnie wymiarów lotek . Najpierw trzeba oblatać model a potem dyskutować o jego właściwościach. Zawsze można dorobić szersze lotki . ( Przy tym układzie skrzydła .) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sak122 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 a ja nie popieram, gdyż lepiej zapobiegać, niż leczyć :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Lotki i reszta sterów jest za mała do dobrego 3D, koniec kropka. Poza tym model miodzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi