Grzechu Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 czołem! Miał ktoś do czynienia/kupił ten zestaw z Biedronki? Cena jest fajna, wydaje sie dobra jakość i masa dodatkowych końcówek. http://gazetka.biedronka.pl/g17,wiecej_pomyslow.html strona 22/23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 a ile srubek dziennie "przykręcasz?"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Chodzi mi o prezent, dziewczyna na gwiazdkę chce mi kupić coś takiego technicznego, dziś mi to pokazała, a ja nie mam pomysłów co mi się może przydać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Fajna dziewczyna, mnie to by się przydało imadło maszynowe, kto powie to mojej żonie z tym że ja nie chcę tego z biedronki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Ja swojej wyjmowałem ostatnio fleki z butów i połamałe szczypce. Chciala mi odpkupic na gwiazdke jakies YATO , ale sam jej pokazałem które - wiec wybrałem Proskit. jak mozesz wybrac, wybierz cos dobrego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiSon Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Ja swojej wyjmowałem ostatnio fleki z butów i połamałe szczypce. Chciala mi odpkupic na gwiazdke jakies YATO , ale sam jej pokazałem które - wiec wybrałem Proskit. jak mozesz wybrac, wybierz cos dobrego. i 10x drozszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Taka torebeczka nada się do organizacji. Jak ukręcisz jakiś wkrętak lub końcówkę to wymienisz na lepszą jakościowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Jednak zastanowiłem się nad zdaniem Armanda i wybrałem coś czego mi brakuje, dobrej lutownicy - Lutola 45/75W A co do wkrętaków, na uczelni za 10zł jest uchwyt i 31 końcówek i w sumie taka drobnica bardziej mi się przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek66 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Coś mi się widzi ze te wkręty mocno Chinami czuć niestety. A to nic dobrego :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 A odnośnie lutownicy, tak zapytam... na forum temat widziałem, od tego czasu coś się zmieniło czy dalej lutola 45/75 rządzi w tej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Czytałem na elektrodzie, że lutola dzisiaj to nie to samo co kiedyś (sam mam taką staruszkę). Teraz polecają ZDZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol p Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Ja jednak wole lutownice oporowe. Są dużo tańsze, i nie ma problemu z przepalającym się i nie stykającym grotem. Ponoć nawet lepsze są do delikatnej elektroniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Ponoć nawet lepsze są do delikatnej elektroniki Zwłaszcza stacje lutownicze, ponieważ mają możliwość kontrolowania temperatury grota, co ma wpływ na jakość spoiny zwłaszcza przy SMD. Transformatorówki takiej cechy nie posiadają, ale są niezastąpione w domowych naprawach ze względu na szybkość działania oraz to, że nie trzeba czekać aż ostygnie po pracy aby spakować czy schować. Ich wadą w lutowaniu większych elementów jest to, że grot ma małą pojemność cieplną i albo trzeba długo grzać element (co jest bardzo niewskazane przy lutowaniu ogniw w pakiety, czy elementów połączonych z plastikami) albo lut "się maże" i nie zapewnia pełnego wytrzymałego połączenia. A najlepiej mieć oba rodzaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Wybrana ZDZ 75/45 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikon Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Dobre wkrętaki fajna rzecz. Ale dobre - z twardymi końcówkami, trzymające kąty. Płaskie, philips, pozidriv i ampule - to wystarczy do modelarstwa. Nie potrzeba zestawu typu "tysiąc pińcet sto dziwińcet" , zresztą zobacz katalog - co oni opisują jako "wyczynowy śmigłowiec", a co dopiero zwykłe wkrętaki... M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opis nic nie znaczy. Biedronka nigdy nie umie dobrze opisać, co nie odzwierciedla jakości. Przypominają mi się fajerwerki, opisy idealne pod tych, co się nie znają, jeśli ktoś ma pojęcie - wyśmieje opis, ale zaoszczędzi połowę ceny, gdyż to jest dokładnie to co 2x droższe odpowiedniki, rózni się jedynie szata graficzna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xader Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Ja dostaje http://allegro.pl/usb-avr-box-ii-stk500v2-jtag-ice-avr910-gen-rs232-i1955475546.html ;D Mialem szanse wybrac frsky'a badz fox'a ale paczka by nie doszla pewnie a i tak pewnie ja bym musial zajmowac sie zamowieniem a tak przynajmniej bede mial czesc niespodzianki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfone Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Miałem okazję pracować narzędziami z Biedronki, szlifierką oraz wiertarką udarową, praca była równie przyjemna jak znanymi markami. Wiadomo, że człowiek prowadzący firmę raczej nie zaufa Biedronce tylko kupi profesjonalne narzędzia. Ale na użytek domowy...Dlaczego nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Oczywiście. Do pracy amatorskiej w domu w zupełności wystarczą. To tak jak tanie narzędzia z castoramy typu Yato, Toya itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McRancor Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Mam podobny zestaw - żółte na stojaczku. Z tego co widzę to bardzo podobne tylko inaczej ułożone i więcej. Nie są najgorsze! Wiadomo że do serwisu nie ma mowy, wyrabiają się jak się przegnie, ale cenowo wypadają w miarę, widziałem nie raz gorsze. Mam mały płaski i mały philips Wiha - te są niezniszczalne i nimi robię 90% roboty w drobnych rzeczach, ale taki wielki zestaw zwykłych śrubokrętów jest bardzo przydatny - nawet ten największy idealny do otwierania puszek z farbą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi