sedols Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Czy ktoś może zna niedrogą aparaturę z funkcją butterfly? Da się zejść z ceną poniżej 1000zł? Najlepiej żeby miała nie mniej niż 7 kanałów
Cimek Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Turnigy 9x i wszystko w tym temacie (250zl , 9kanalów)
zzradek Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Nawet jak byś nie miał takiej funkcji, to wystarczy 2 wolne (dowolne) miksery, wolny przełącznik i odpowiednia ilość kanałów. Czyli wg mnie każde radio z komputerem podoła. A co do taniego rozwiązania - popieram kolegę powyżej.
psiwak Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 ale za te pieniadze (1000zl) mozna kupic o wiele przyzwoitszy sprzet. Ostatnio byl watek o podobnym budzecie fakt faktem ze tylko pulipty byly brane pod uwage
vowthyn Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zależy do jakiego modelu tego potrzebujesz. Fabryczny soft Turnigy 9x ma skopany mikser butterfly. Ta funkcja działa prawidłowo w trybie szybowcowym, (wychylenie butterfly regulowane drążkiem gazu), czyli do czystego szybowca OK, ale gdybyś chciał użyć jej w motoszybowcu z różnicowo wychylanymi lotkami (czyli w każdym normalnym) w trybie acro (czyli normalne sterowanie silnikiem) to już się nie da, jedna lotka w takiej sytuacji będzie wariować i wychylać się wyłącznie w skrajne położenia. Jedyne wyjście, to zmiana fabrycznego software na coś lepszego (a to wymaga dłubania w nadajniku). Nie żebym zniechęcał, ale lepiej żebyś wiedział na czym stoisz żeby się niemiło nie rozczarować. Gwoli ścisłości - T9x w trybie 2,4GHz ma 8 kanałów, a nie 9.
sedols Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2011 O kurcze ale mnie vowthyn zakręciłeś i znowu wracam do punktu wyjścia. Koledzy jaką aparaturę mogę kupić do motoszybowca w miarę tanią o co najmniej 7 kanałach na której można ustawić tą funkcję butterfly?
pyton Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Cimek pytanie do ciebie bo chyba masz tgy 9x lub tych co mają i wiedzą :mrgreen: Jakie ta aparatura ma parametry bo oprócz mixerów to mało co pisze :| czy ma failsafe telemetrie itp.? jesli nie czy można to jakos zastosowac moze z innym modułem?
moriq Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 nie 7-kanałowa ale butterflaya mam ustawionego w DX6i dla motoszybowca - da radę bez problemu.
vowthyn Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Fabryczny moduł nie ma tych funkcji. Dużo osób (w tym ja) zmienia fabryczny moduł na FRSky DJT 2,4GHz. Z tym modułem mamy zarówno failsafe, jak i telemetrię ( LISTA AKTUALNIE DOSTĘPNYCH CZUJNIKÓW), oraz wielokrotnie większy zasięg i stabilniejsze łącze jako bonus :-).
pyton Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 yhym a mozna link do polskich sklepów z tym modułem?
pyton Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 no raczej jak juz to ten by wchodził w gre ale znowu on jest bez telemetri
vowthyn Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Nie rozumiem, a co Ci się nie podoba w TYM?
pyton Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 nie no wszystko z nim ok tylko brak opisu mnie "wystraszył" i sie blizej nie przyjzałem a co z odbiornikami do niego?
Cimek Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Cimek pytanie do ciebie bo chyba masz tgy 9x lub tych co mają i wiedzą :mrgreen: Jakie ta nadajnik ma parametry bo oprócz mixerów to mało co pisze :| czy ma failsafe telemetrie itp.? jesli nie czy można to jakos zastosowac moze z innym modułem? Wiesz co, w sumie będę na dniach przerabiał soft w flysky (kopia turnigy, aczkolwiek takie samo oprogramowanie) W oryginalnym module Turnigy nie można ustawić FailSarva , po zmienieniu na system Frsky ,wtedy masz możliwość Fail serwa ustawić. Ciekawostka : Po zmienieniu softa od rafita, owe radio ma tyle funkcji ile tylko człowiek sobie wymarzy...
Marcin K. Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Mx16 czy to wersja S na 35 mhz czy 2.4 ghz. 8 kanałów, duzo mikserów. Moduł 2.4 mozna dołożyć i mamy nadajnik dwuzakresowy.
Rekomendowane odpowiedzi