Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jakbyś miał problemy z budową- moja relacja z budowy modelu jest na stronie abcrc.pl (pod hasłem Wilga EPP) w opisie produktu lub też po prostu pisz na priva.

Tymczasem życzę miłej budowy.

Opublikowano

Witam kolegów i dziękuję za oferte pomocy i zainteresowanie moim tematem.Po przeczytaniu instrukcji zabrałem sie do sklejania skrzydeł oraz do wklejania prętów węglowych a to efekt pracy...Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Opublikowano

Jeżeli używasz tego czegoś do cięcia epp, radziłbym nie ciąć tym, tylko nożykami np. Do tapet (nowe, ostre) bo tym jak widać na 1 zdjęciu ,bardzo strzępi Ci materiał.

Opublikowano

Najlepiej to kupić skalpele chirurgiczne. Trzonek kosztuje 8 zł a 10 ostrzy 3zł i starczy ci na dłużej niż nóż do tapet, który jest ciężki i nieporęczny.

Opublikowano

Swieta i po swietach pora zabrac sie do dalszej pracy nad wilga.Nadeszła pora na wklejanie zawiasów nylonowych w statecznik poziomy i pionowy oraz laminatowe, dopasowane łoże pod silnik ...Sa to moje pierwsze relacje wiec jak je czytacie to pewnie macie dobry ubaw ;) ale z natepnym następnym modelem bedzie lepiej . Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Tak to wyglada po sklejeniu....

Opublikowano

Malowanie niczego sobie- całkiem ładne, schludne i poprawne. Malujesz aerografem czy sprayem (tak z ciekawości pytam)? Swoją drogą, nie wiem czemu, ale malowanie skrzydeł na pierwszej fotce bardziej niż Wilgę, przypomina mi Cessnę :)

A kiedy oblot? :mrgreen:

Opublikowano

Pogoda Butelkowa ....Wiec mozna cos podziałać.Mój model zlaczyna przypominać samolot. Zyskał statecznik pionowy i poziomy,oraz rurki prowadzace linki.Zostało jeszcze ustawienie punktu neutralnego serw.Czym zajme sie jak bede miał wolny czas. Dalsze relacje juz wkrótce.;)Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Opublikowano

Dźwignia serwa steru kierunku jest na wysokości dźwigni w sterze, dlatego popychacz lepiej było by poprowadzić w linii prostej, a nie tak wygięty

Opublikowano

Zgadzam się z przedpiszącym. Sam w kombacie za pierwszym razem przekombinowałem z wyginaniem popychaczy. Takie wyginanie kończy się po prostu kretem.

Najlepiej jest prowadzić w linii prostej. Może uda Ci sie przekleić plasitkowy zaczep na sterze tak aby spasował się z dźwignią serwa ?

Sam niejednokreotnie łapie sie na tym iż względy estetyczne są na pierwszym planie ale jak chcemy aby model latał poprawnie i długo nam posłużył to lepiej zrobić to zgodnie ze sztuka. 3mam kciuki :D

Opublikowano

Prace nad modelem Wilga poszły do przodu , wzbogacił się o skrzydła i osłonę silnika wiec prawie juz koniec....zostało jeszcze uzbrojenie go w elektronikę , ale to juz w następnych relacjach ...

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika:lol:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Raczej nie ma zasady, jeżeli jest na reglu naklejka to ja rzep przyklejam z drugiej strony, żeby jej nie zniszczyć (zostawiam naklejki żeby sobie przypominać parametry regli :D ). Ale jak pisałem na początku moim zdaniem nie ma reguły. :wink:

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.