krzysztof6622 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Paczka dotarła !!! Elementy sa wykonane bardzo dokładnie i estetycznie ... Wkrótce relacje z budowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Tutaj : http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=40053&postdays=0&postorder=asc&start=0 można również na ten temat poczytać i pooglądać. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Jakbyś miał problemy z budową- moja relacja z budowy modelu jest na stronie abcrc.pl (pod hasłem Wilga EPP) w opisie produktu lub też po prostu pisz na priva. Tymczasem życzę miłej budowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6622 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Witam kolegów i dziękuję za oferte pomocy i zainteresowanie moim tematem.Po przeczytaniu instrukcji zabrałem sie do sklejania skrzydeł oraz do wklejania prętów węglowych a to efekt pracy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6622 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Witam ponownie...Małymi kroczkami do przodu posuwaja sie prace nad modelem..A oto wczorajsze efekty pracy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Jeżeli używasz tego czegoś do cięcia epp, radziłbym nie ciąć tym, tylko nożykami np. Do tapet (nowe, ostre) bo tym jak widać na 1 zdjęciu ,bardzo strzępi Ci materiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Najlepiej to kupić skalpele chirurgiczne. Trzonek kosztuje 8 zł a 10 ostrzy 3zł i starczy ci na dłużej niż nóż do tapet, który jest ciężki i nieporęczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6622 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Dzieki za rady... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6622 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Swieta i po swietach pora zabrac sie do dalszej pracy nad wilga.Nadeszła pora na wklejanie zawiasów nylonowych w statecznik poziomy i pionowy oraz laminatowe, dopasowane łoże pod silnik ...Sa to moje pierwsze relacje wiec jak je czytacie to pewnie macie dobry ubaw ale z natepnym następnym modelem bedzie lepiej . Tak to wyglada po sklejeniu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6622 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 W końcu przyszedł czas na malowanie ... krzykliwe kolory.. Co sądzicie o tym ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Malowanie niczego sobie- całkiem ładne, schludne i poprawne. Malujesz aerografem czy sprayem (tak z ciekawości pytam)? Swoją drogą, nie wiem czemu, ale malowanie skrzydeł na pierwszej fotce bardziej niż Wilgę, przypomina mi Cessnę A kiedy oblot? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Malowanie bardzo ladne, ale czemu zostawiłeś kadłub typu "kanciol"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6622 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Malowałem sprayem ,aerografem mam w planach kupic.A co do kadłuba typu "kanciol " nie myślałem o tym nawet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6622 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Pogoda Butelkowa ....Wiec mozna cos podziałać.Mój model zlaczyna przypominać samolot. Zyskał statecznik pionowy i poziomy,oraz rurki prowadzace linki.Zostało jeszcze ustawienie punktu neutralnego serw.Czym zajme sie jak bede miał wolny czas. Dalsze relacje juz wkrótce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Dźwignia serwa steru kierunku jest na wysokości dźwigni w sterze, dlatego popychacz lepiej było by poprowadzić w linii prostej, a nie tak wygięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgadzam się z przedpiszącym. Sam w kombacie za pierwszym razem przekombinowałem z wyginaniem popychaczy. Takie wyginanie kończy się po prostu kretem. Najlepiej jest prowadzić w linii prostej. Może uda Ci sie przekleić plasitkowy zaczep na sterze tak aby spasował się z dźwignią serwa ? Sam niejednokreotnie łapie sie na tym iż względy estetyczne są na pierwszym planie ale jak chcemy aby model latał poprawnie i długo nam posłużył to lepiej zrobić to zgodnie ze sztuka. 3mam kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6622 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Poprawiłem juz prowadzenie linek do serw...Dzięki za uwagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6622 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Prace nad modelem Wilga poszły do przodu , wzbogacił się o skrzydła i osłonę silnika wiec prawie juz koniec....zostało jeszcze uzbrojenie go w elektronikę , ale to juz w następnych relacjach ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6622 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Witam koledzy mam pytanko co do regulatora zwykłego , jest jakas zasada co od strony przyklejenia rzepu wiadamo ze sie grzeje . prosze o porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Raczej nie ma zasady, jeżeli jest na reglu naklejka to ja rzep przyklejam z drugiej strony, żeby jej nie zniszczyć (zostawiam naklejki żeby sobie przypominać parametry regli ). Ale jak pisałem na początku moim zdaniem nie ma reguły. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi