robraf Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 kurcze.. dawno nic nie budowalem.. czas to zmienic chodzą mi po glowie 2 Zagi jedno o rozpietosci okolo 60cm z malutkim silniczkiem emaxa 2805 chyba i smigielkiem 4,5x4,5 a drugie zagi to 1,2-1,3m z 2 silnikami emax ( niepamietam oznaczen ale od kombata) jeden silnik z przodu modelu ciągnący drugi z tylu pchajacy mozna powiedziec ze naped przeciwbiezny... wiec co z momentem od smigiel.. jak z kątami .. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Jak to co ? Oba pochylone w dół albo jeden 2xbardziej pochylony..... 2 regulatory ? Potrafisz sobie komplikować, nawet ZAGI-ego ? - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 jeden silnik z przodu modelu ciągnący drugi z tylu pchajacy mozna powiedziec ze naped przeciwbiezny...Jaki to przeciwbieżny skoro smigła obracają sie cały czas w tę samą stronę :?: Chyba, że chesz daś śmigło prawe i lewe - bo jak komplikować to do końca nie wspominając o zastosowaniu tylko jednego regulatora :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 ojtam komplikowac.. chce sprobowac czegos nowego bo zwyklym zagim juz latalem czas na cos nietypowego 2 reglerki, jeden pakiet, 2 silniki myslalem tez kiedys nad cessna skymaster bo to z tad sie wziol moj pomysl.. ale jednak narazie Zagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 No i bardzo dobrze - kombinuj :idea: Ja też myślałem w najnowszym 200cm T-zago podobnym nad napędem 2silnikowym tradycyjnie usytuowanym - pchającym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Ojtam... Coś nowego - to chyba nowe silniki i regulatory... Reszta stare ! Zagi niedługo będzie miał 20 lat ! Styropian ? - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 To zbuduje dwupłatowego... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 To zbuduje dwupłatowego...Śmiej się ale gdy miałem już drugie skrzydło - to przymierzałem się do tego :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 a zagi z podwoziem 3 punktowym i zmienna geometria ;p popropstu po 20latachczas na wariacje ;p narazie zostane przy 2 silnikowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Z 3 punktowym podwoziem chyba Potensky robi.... Jasne, walcz, każdego co innego bawi ! I to jest fajne ! - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Co prawda nie 3punktowe ale jest :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 To zbuduje dwupłatowego...Śmiej się ale gdy miałem już drugie skrzydło - to przymierzałem się do tego :mrgreen: A u mnie stoją na działce, dwie Delty 120 minut, nie wykończone z takim pomysłem... Latałyby już, tylko mi się w szpargałach zapodział cały silnik z regulatorem. Dopiero tydzień temu go znalazłem, przy okazji świątecznych porządków Może na wiosnę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 zagi z podwoziem 3 punktowym mam ale szybko się znudziło wygodniej lądować do ręki :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi