DARIUS1 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Ok dzięki za zwrócenie uwagi , to mój pierwszy tak duży sinik do tej pory same żarowe największy 10cm* i nigdy nie mocowałem modelu Zmieniłem tytuł wątku w końcu to malowanie the beast nie python Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 10 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Darku gdzie znajduje się te lotnisko ??? To jest byłe wojskowe lotnisko Lędziechowo-Łebień za Lęborkiem jadąc w stronę Łeby wjazd znajduje się we wsi Kopaniewo .Ja mam z domu 30km do niego. Co do modelu silnik już przesunięty ale nie miałem czasu na sprawdzenie sc i ile balastu zgubi. Chciałem wymienić odbiornik a wymieniłem całą aparaturę na futabę 8fg a dx6i syn dostał w spadku Generalnie to nie ma co porównywać ale w rekach jednak spektrum mi lepiej leżał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtekr Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Witam Jak sprawuje się Pitts z przesuniętym silnikiem? Czy serwa , które wybrałeś (HS5496MH ,HS5685MH ) dają radę? Nigdy nie używałem tych na "wysokie napięcie". Pozdrawiam Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Czy przy zmianie odbiornika na futabe zmieniłeś pakiet zasilający ?? Bo futaba jest do 7.4V czyli tyle le mają 2cele li ion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Witam Co do pittsa to jeszcze nie latał z przesuniętym silnikiem stoi na strychu i się kurzy co do serw to za bardzo u mnie się nie napracowały tak więc ciężko Mi o cenić ale jak na nowe serwa miały od razu spory luz pod tym względem najbladziej wypada HS5685MH. Co do odbiornika to nie widzę powodu aby wymieniać pakiet w opisie w sklepie jest że na 2-lipo więc myślę że jest ok , choć pewnie zdania na ten temat mogą być podzielone Pozdrawiam Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtekr Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Dzięki Niedługo pogoda ma się poprawić.... czas "Bestię" przewietrzyć Pozdrawiam Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Witam Co do pittsa to jeszcze nie latał z przesuniętym silnikiem stoi na strychu i się kurzy co do serw to za bardzo u mnie się nie napracowały tak więc ciężko Mi o cenić ale jak na nowe serwa miały od razu spory luz pod tym względem najbladziej wypada HS5685MH. Co do odbiornika to nie widzę powodu aby wymieniać pakiet w opisie w sklepie jest że na 2-lipo więc myślę że jest ok , choć pewnie zdania na ten temat mogą być podzielone To będziesz miał LiPOL czy LI ion ? Oba mają 7.4V nie za dużo ?? Pozdrawiam Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Dzięki Niedługo pogoda ma się poprawić.... czas "Bestię" przewietrzyć Wrzuć fotki i film z oblotu swojej maszyny Co do baterii myślę że jest ok mam LIion , odbiornik pracował już trochę bez żadnych złych oznak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtekr Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Mój jeszcze w kartonie..... rozglądam się za serwami. Przeraża mnie ich ilość..... 8 szt .Z oczywistych względów na dzień dziecka ich nie dostanę. Szkoda, że "gwiazdka" tak daleko. pozdrawiam Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtekr Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Witam Darku jeżeli pozwolisz... to aby nie tworzyć nowego wątku to kilka razy przedstawię swoją Bestię uwzględniając głównie różnice... Do chwili obecnej udało mi się wkleić statecznik pionowy i poziomy. Zastosowałem pierwszy raz zawiasy z zestawu (czas pokaże czy dobrze zrobiłem). Kupiłem również połowę serw 2 x HITEC HS 5625MG (wysokość) , dwa takie jak Ty.... HS 5496 MH 7,4(dwie lotki ) oraz jedno HS 8335SH DIG.7,4V(planowałem na kierunek ale zastosuję pewnie w większym modelu). Niestety jedno HS 5496 spaliło się chwilę po podłączeniu do odbiornika jeszcze przed połączeniem z popychaczem. Nie zdążyłem nawet sprawdzić kierunku obrotu . Serwo odesłałem.... ale brak mi wiary w pozytywne rozpatrzenie. Na razie prace zostają wstrzymane. W następnym odcinku przedstawię napęd mojej Bestii mam nadzieję, że da radę Jeżeli w swoim wątku nie życzysz sobie mojego modelu daj znać....usunę Pozdrawiam Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Jak najbardziej możesz prezentować tu swój model nie widzę żadnego problemu ,szkoda że jedno serwo padło ale lepiej jak od razu niż w locie pozdrawiam Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtekr Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Moją bestią będzie targał (taką mam nadzieję) silnik DLE 35RA Pierwsze przymiarki (hangar) na trawce i gotowy do drogi (na lotnisko) Silnik jeszcze nie odpalany. Przeleżał troszkę czekając na swoje przeznaczenie. Na razie totalny brak czasu i małe kłopoty zdrowotne spowolniły i tak ślamazarne postępy. Do sezonu 2014 jest jeszcze trochę czasu.... może zdążę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mich@ł Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Sezon w pełni a nic tu się nie dzieje. Dajcie jakieś relacje z lotów Pittsem bo zastanawiam się nad jego zakupem . Jak się zachowuje przy starcie i lądowaniu jak u Dariusa z silnikiem po modernizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtekr Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Niestety mój bez zmian... czeka na osprzęt. Jak lata mogę zobaczyć tylko na filmie Darka i np. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Ja jestem cały czas za granicą dlatego samolot stoi i się kurzy za tydzień będę w domu to może się uda polatać pozdrawiam Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mich@ł Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Fajnie że się odezwaliście. Czekam na relacje i na pewno nie tylko ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtekr Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Witam y Bestia gotowa do lotu Trzy zbiorniki na ziemi Masa bez paliwa i owiewek kół 5100g (ważony na kuchennej importowanej wadze ) Na lotnisko pewnie pojadę tak Znaczy się ..... złożony gotowy do lotu. Bo strasznie nie lubię dokręcać srubek i śrubeczek na lotnisku. Z filmem może być kłopot..... brak kamery (ten z docierania "kręcony" był telefonem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0n4ld1 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Tak masz zamiar jechać z tym modelem? Nie boisz się, że Ci go rozerwie i powyrywa skrzydła? Kadłub można wozić, ale nie ze skrzydłami - będą go Ciągnęły w górę kiedy cały kadłub będzie przypięty ) Nie chce złowróżyć ale w ten sposób nie dojedziesz do lotniska... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Dojedzie bez problemu , przecież takie modele lataja grubo powyżej 100/h i sie z nimi nic nie dzieje. Oczywiście przy normalnej jeździe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Da się jechać bezproblemowo..jedynym efektem (przynajmniej u mnie ) był kręcące się śmigło przy ok 70 km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi