Tomek12345 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 On nie napisał, że to szrot, tylko że takowego nie chce (przynajmniej ja to tak zrozumiałem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Nie uśmiecha mi się ściągać z Hong-Kongu czy z kądśtam. Jednak Turnigy mają "bardzo dobrą" (ironia) opinię. Może to potwierdzić Wojtek (f-150). Ja osobiście nie miałem inrunnera wysokoobrotowego tej firmy, ale outrunnery do halówek czy do modeli na dwór rozlatywały się, ciągle trzeba było naprawiać wiązki faz, silniki cały czas się grzały, zarówno bez śmigła jak i z nimi, a ciąg był mizerny. Być może to jest tak, że mi trafiają się felerne sztuki, bo jednemu koledze raz się trafił dobry silnik, a mi cały czas (3 razy) szmelce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławo Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Tu masz mój test silnika E-max nieco większego - 2846 http-~~-//www.youtube.com/watch?v=oLtJbc9uvFU Jeżeli nie masz dużego doświadczenia w lataniu FunJetami, to nie polecam latania na takich wysokoobrotowych silnikach. Skończy się tym, że będziesz pisał za jakiś czas: " ...jaki model będzie pasował do napędu..... bo został mi po FunJecie" Latam już FunJetami jakiś czas i polecam Ci na początek taki silnik: http://www.nastik.pl/ray-b283516-p-2217.html Lata tak na śmigle 6x4: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=WUAd1uesMwA I myślę, że na początek będzie i tak za szybki. Niepotrzebnie poszedłeś w 4S - za ciężki model do startu i lądowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Okej, to dozbieram kasy i kupię ten silnik Pelikana/Ray. Pakiet 3S też się znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Okazało się, że silnik działa, tylko trzeba było się pozbyć goldów, jeden z nich po prostu się wyrobił i mimo zabezpieczenia dodatkowo taśmą lub koszulką termokurczliwą po prostu się wysuwał, powodując efekt "urwanej fazy" :shock: Na razie daruję sobie ten pakiet 4S, gdyż odsprzedam go koledze, aby mógł pokręcić sobie Zoomem XXL. Model przeczeka do wakacji, gdyż musiałbym kupić inny regulator, a muszę wyposażyć kilka innych modeli, chyba, że bym odzyskał (naprawił) jakimś cudem wyposażenie z innych modeli, ale wtedy nie byłby to model prędkościowy, tylko parkflyer, o ile by wtedy poleciał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławo Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 jeden z nich po prostu się wyrobił i mimo zabezpieczenia dodatkowo taśmą lub koszulką termokurczliwą po prostu się wysuwał, powodując efekt "urwanej fazy" Właśnie dlatego pierwszą czynnością przy montażu napędu jaką robię jest pozbycie się goldów i polutowanie na stałe (silnik-regiel). Robię tak od czasu jak straciłbym model bo zgasł mi w decydującym momencie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Ja też kilka razy przez to przygrzmociłem innymi modelami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip. Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 I jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Model został oddelegowany na wystawę okienną w modelarni. Regiel poszedł na reklamację, Optima7 lata w motoszybowcu, jeden z kolegów potrzebował do modelu Super Zoom XXL pakiet 4-celowy, który by nie spuchł po pierwszym locie to odsprzedany, serwa komu innemu. Tamci potrzebowali tych rzeczy, a ja potrzebowałem kasy, aby móc zainwestować w HK450 i Pittsa,, poza tym, nie mam funduszy, aby zakupić ten silnik Pelikan/Ray+regulator. A silnik Robbe-Roxxy, który był wyłowiony razem z modelem, być może pójdzie do jakiegoś Easy Stara, który ma być bardziej dziki. Nie wiem, czy kiedyś do Funjeta wrócę, bo mam na warsztacie parę innych kosztownych modeli. Niemniej dzięki za zainteresowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip. Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 (edytowane) Modelik nabyłem od Giulia i teraz bd męczył się z nim ja Jak na razie dorobiłem podwozie z drutu i laminatową kabinkę. Może poleci ps. to w koncu jaki pakiet i śmigło polecacie do tego silnika robbe? Edytowane 11 Maja 2012 przez pawel66 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Oblatałem funjeta na Rusałce Śmigło 6x4 turnigy 2200 20C 11.1v silnik robbe. Wyważony na wyspustkach. Model jest szyyyybki ale czuję że wsadzę mu jeszcze coś większego Na zdj widać złamane śmigło przy lądowaniu ... http://desmond.imageshack.us/Himg703/scaled.php?server=703&filename=p25051217190001.jpg&res=landing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 No gratuluję!! Szkoda, że mi nie udało się go ujarzmić i wypuścić tak, aby poleciał. Masz jakiś filmik z oblot? Bo wiesz, bez filmu się nie liczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Jakie smigło proponujecie do tego silnika http://www.heliland....roducts_id=5582 max 90a 1900kv 2400W i pakietu 5-6s ? Docelowo mysle nad 3300 30C 6s turnigy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepen02 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Taa haha, już widzę, że przy takim napędzie wieża trynitarska jest teraz zagrożona tak przy okazji, daj mi znać jak będziesz latał funkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Dzisiaj miałem okazje zobaczyć jak Paweł lata fun jetem, jak dla mnie prędkość powalajaca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Cieszę się ze się podoba ale czy ktoś doświadczony mógłby zasugerować śmigło? Po głowie chodzi mi 7x6 ale to tylko intuicja ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Ktokolwiek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maca111 Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) Z góry przepraszam za odkop, nie widzę sensu tworzenia kolejnego tematu o tym samolocie Czy takie wyposażenie byłoby odpowiednie do Funjeta Ultra? Silnik + regulator 45A (w statystykach mierzonych w HK silnik na 3s ma max. 35,7A) Śmigło APC 4,75x4,75 Pakiet 3s 2200mah 60c Serwa - czytałem dobre opinie o tych serwach jednak nie mam pewności czy nie byłyby trochę za słabe. Na pewno nie chcę do niego pakować 4s/5s/6s, nie mam zamiaru pobijać rekordów prędkości typu 200-250km/h. Jeszcze pytanie, Funjet Ultra ma wręgę silnikową pod silnik z mocowaniem przed wręgą (tzn. patrząc od tyłu będzie to za wręgą)? Z góry dziękuję. Edytowane 3 Grudnia 2015 przez TheKuba1414 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi