marcel_Kaszëbë Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Niestety żaden z Was nie miał racji niestetyNie kumam - z czym nie miałem racji - z gaszeniem silnika?? Bo o odpalaniu nic nie było mowy. niebieskim przyciskiem w żaden sposób nie mogłem zgasić silnikato jak go zgasiłeś, bo na filmiku wygląda jakbyś coś przełączał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgasiłem popychaczem przepustnicy. Ponieważ spręzynkę poprzednik nie ściągał więc samoczynnie zamyka sie przepustnica. Oczywiście wyregulować to mozna na serwie i zgaszę nadajnikiem ale i tak zapytam poprzednika co z tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Jeśli zapłon jest stykowy to wystarczy, że zamontujesz wyłącznik (lub przycisk monostabilny zwierny), który będzie mostkował styki przerywacza. Ten niebieski przycisk jest do czegoś podłączony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Ten niebieski przycisk jest do czegoś podłączony?Wydaje się że w tej chwili NIE. bo jedyną funkcję jaką można mu przypisać to gaszenie silnika, która w tym momencie nie działa. Przecież nie będzie tym guzikiem odpalał "maszyny" ani włączał "dopalaczy". Irek mocno zerknij w elektrykę modelu, podejrzewam że są przeróbki. Ale ten przycisk niebieski może być tak jak pisał Rob wyłącznik (lub przycisk monostabilny zwierny)sprawdź elektryfikację modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Rob Mc Fly napisał/a: Ten niebieski przycisk jest do czegoś podłączony? Wydaje się że w tej chwili NIE. bo jedyną funkcję jaką można mu przypisać to gaszenie silnika, która w tym momencie nie działa. Własnie, że jest podłączony do cewki zapłonowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Własnie, że jest podłączony do cewki zapłonowej.Oj, Irek bicie piany na darmo :-) wiesz w czym rzecz, wiesz jak zgasić... po co ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Oj, Irek bicie piany na darmo wiesz w czym rzecz, wiesz jak zgasić... po co ten temat. _________________ Ale ja przecież nie założyłem tematu pt. jak zgasić silnik :mrgreen: Ale ok zapytam o coś powazniejszego: w jaki sposób takim modelem wykonać mozna pętlę lub beczkę? Tylko nie odpisuj Marcel, że przecież wiem jak to zrobić :mrgreen: Ten przycisk do czegoś służy i musi to zadziałać, kiedyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Bardzo prosto trzeba wrzucić odpowiednią ilość np. jabłek do jeziorka, czy innych w miare grubych badyli które będą pływac po powierzchni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Własnie, że jest podłączony do cewki zapłonowej. Ten przycisk do czegoś służy i musi to zadziałać, kiedyś. No widzisz, sam sobie odpowiadasz :-), sprawdź przycisk, widocznie cały czas jest na "zwarciu" i pozwala na przepływ prądu. Pomimo że go naciskasz on cały czas pozostaje "zwarty". Tak mi się wydaje. A'propos beczki i pętli. Pętlę ta jak doradził Armand, badyle do jeziora i napewno fiknie :-), z beczką będzie trudniej, nie wiem jaki moment obrotowy jest w stanie wygenerować silnik, ale jak już oderwiesz model od wody wtedy gaz na maxa, może moment obrotowy obróci model... haha :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Koledzy pomocy. Nie mogę odpalić silnika. Do tej pory wystarczyły dwa trzy szarpnięcia i silnik pracował. Teraz mogę szarpać i szarpać, a odpalić nie moźe. Iskra jest, świeca suszona nawet wkręcałem do piły spalinowe i działało. Ale w łodzi nie chcę. Jestem teraz w SZWECJI i nie mam możliwości rozkręcania większości. P oradzcie coś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi