maniaq Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Witam, moja zmodyfikowana, poprawna już lista zakupów: PIONEER 1400mm ARF regiel programowalny ESC ZTW 30A 2-3S śmigło APC 6x5,5E piasta śmigła - stała 2,3/M5 - MP-JET 4701 4x Serwo TowerPro SG-91R 1/2 Metal - Black 11g - 2kg/cm 2x magnes 5x3 walcowy N38 - do kabinki 4x magnes 10x10x4 N38H - do blokady skrzydeł 4x dźwignia Sterów 20mm MP-JET 2210 4x snap Plastikowy - M2 /17mm z pinem MP-JET 2101 RC - Buzzer - Miernik (cyfrowy) napięcia z alarmem 1-8S - GE-00604 RC - Buzzer Discovery - alarm zaginięcia modelu - Maxpro 2x para wtyków XT60 3x para wtyków Gold - 3mm 1m przewodu do serw klej CA JOKER średni 20g taśma samoprzylepna szklana 50m Pelikan 4ST124603 koszulki termokurczliwe ładowarka: Turnigy Accucel 6 pakiet do modelu: Turnigy 2200mAh 3S1P 25C-35C pakiet do apki: Turnigy 2650 do nadajnika 3s 9x zasilacz do ładowarki wykonałem we własnym zakresie z 300W ATX :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Do aparatury ten pakiet się nie nadaje. Szukaj pakietu przypisanego do aparatur http://allegro.pl/rctronik-pakiet-turnigy-2650-do-nadajnika-3s-9x-i2057992810.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avere Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Witam , pręt Al ( lepiej rurka ) się nie sprawdza, próbowałem , w przypadku mocnego lądowania pręt aluminiowy się wygina w tą stronę tak jak kadłub czy skrzydło , kup w tym sklepie rurki węglowe . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 No to tak: CA potrzebny jest rzadki. Jak będziesz sklejał kadłub zabezpiecz czymś kable od silnika, bo mi się przykleiły... Dźwignie sterów od lotek (dwie ) po rozwierceniu otworów wiertłem 2,05 wykorzystasz do sterów pionowego i poziomego. Druty od napędu lotek są fi 1,17 mm i są za długie o ok 20 mm, trzeba je przegiąć na nowo i skrócić. Albo dać snapy na dźwignie sterów i nowe popychacze. Do lotek snap daj kulowy, jeśli będzie 2 mm to w środek trzeba wkleić kawałeczek rurki z pancerza 2 mm od bowdena i potem rozwiercić go wiertłem 1,15 mm. To wiertło też Ci się przyda do rozwiercenia otworów w dźwigni serwa.W ten sposób wykorzystasz wszystkie dźwignie sterów z kompletu. Oryginalne snapy do lotek się nie nadają, mają za cienkie sztyfty wchodzące w dźwignie. To chyba tyle. Aha magnesy do kabinki są już wklejone. Więc nie wiem do czego Ci potrzebne nowe. Rurka węglowa do skrzydeł wygląda na wystarczająco solidną. Na spodzie kadłuba za kabinką do pięty kadłuba jest rowek . Można by tam wkleić rurkę węglową fi 3 mm Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniaq Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Aha magnesy do kabinki są już wklejone. Więc nie wiem do czego Ci potrzebne nowe.Magnesy myślę zastosować do skrzydeł, parę osób tak robiło.Zastanawiam się nad 1 magnesem prostokątnym do kabinki (czytałem, że lubi po krecie odpaść). ok, wszystko zamówione oprócz prętów węglowych ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Śmigło 6x5 Slow Flyer???????? Śmigło 6x5 APC Poczytaj temat o Beta 1400... Tam wszystko napisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniaq Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Śmigło 6x5 Slow Flyer???????? Śmigło 6x5 APC Poczytaj temat o Beta 1400... Tam wszystko napisane. wiedziałem, że gdzieś będzie pomyłka czy może być 6x5,5? czy będzie duża różnica? LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek22 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Może być ,tylko trochę więcej prądu pobierze .Ja na takim latałem w becie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniaq Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 ok dzięki za tak szybki odzew, zdążyłem poprawić wysłane zamówienie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 No i jeszcze koniecznie przedłużki do serw (kable). Tak z 50 cm. 2 szt do lotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniaq Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 No i jeszcze koniecznie przedłużki do serw (kable). Tak z 50 cm. 2 szt do lotek.zapomniałem dopisać do tej listy, a zamówiłem już wcześniej 1m na wszelki wypadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Pręt/Rurka 8mm, tylko pamiętaj, aby jeżeli będzie to rurka, to czym grubsza ścianka tym lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Pręt/Rurka 8mm, tylko pamiętaj, aby jeżeli będzie to rurka, to czym grubsza ścianka tym lepiej Proponuję zostać przy fabrycznych 6 mm. Powiększenie otworów w skrzydłach o 2 mm to nie będzie prosta sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Dlaczego? Bardzo prosto Mi to zajęło z 20 min? Owszem, jeżeli mamy zestaw już "sklejony" to wtedy prosto nie jest, ale bez problemu do wykonania . Gdy mamy zestaw nie sklejony, wystarczy z dwóch stron skrzydło+wkładka ,parę razy przejechać prętem dociskając i Wuala! Latam na rurce od hype fox 8mm/2mm i w sumie skrzydła się uginają jak diabli i nic im oraz prętowi się nie dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Model na gotowo do lotu wyszedł 560 gram. Udało się go wyważyć tak jak ma być, czyli ok 65 mm od natarcia, bez tych podkładek wklejonych na dziobie modelu. Trzeba było tylko wydłużyć kabelki od silnika. i serw. Do silnika dałem 3x1,5 mm2 i jest dobrze. Teraz brakuje już tylko pogody... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 No to waga całkiem, całkiem. Te podkładki są po to , że w "Zestawach" są dodawane pakiety 3s 1300mah. Gdy wywalimy podkładki,bez problemu 2200 Powodzenia życze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Mój się wyważył na aku 3S 1300...Oczywiście bez podkładek, Stąd taka mała waga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniaq Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 mały update Rurka węglowa z zestawu nie dała rady, miałem pod ręką 6x1mm alu więc przetestowałem... W powietrzu super, sztywno, jednak przy krecie alu jak to alu, odkształci się i koniec. zastanawiam się nad zamówieniem pełnego pręta 6mm: LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 A pisałem.... Lepiej zakup 8mm rurkę bądź pręt! Diabelsko sztywne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniaq Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 A pisałem.... Lepiej zakup 8mm rurkę bądź pręt! Diabelsko sztywne prawda :wink: zakupiłem pręt 6mm, teraz jest ok :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi