Flyer Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Dzięki bedway za ten temat, przynajmniej mogliśmy się wszyscy trochę pośmiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Żarty żartami, ale pomysł w sumie ciekawy. Największy problem w tym, że skoro dasz ołowiane tłoki, to na bezołowiowej benzynie będą się zacierać. A ołowiowej już się nie kupi. Lepsze będą z jakiejś ciastoliny albo z pucu... :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 ...dasz ołowiane tłoki, to na bezołowiowej benzynie będą się zacierać....:devil: Przecież można dać pierścienie z uszczelek do kranu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedway Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 chodziło o 2 małe ołowiane części w zaworze wlotowym i wylotowym, a w tych częściach potrzebuję plastyczności ołowiu do tego nie będzie działać na nie tak wysoka temperatura, a jak byście nie zauważyli pytałem, o 3 rzeczy, co? mam przeczytać książkę o silnikach bo nie znam sklepu z gwintami do świec?! to wynika z waszych odwiedzi! a co do budowy to odleje główne części i kupie potrzebne materiały, zespawam i wyszlifuje a zwory zrobię sam z poszczególnych części Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 mam bardzo dużą wiedzę o silnikach i szybko uczę się nowych rzeczy np. w wieku 7 lat nauczyłem się wszystkich kości człowieka na pamięć, wiem wszystko c trzeba o silnikach, a nawet o silnikach jądrowych sam opracowałem jeden nie wiedząc o tym że już takie istnieją, wiem wszystko o budowie bomb jądrowych i zasadzie ich działania jak i też o syntezie jądrowej, wiem też o zasadzie działania czarnych dziur i dlaczego tunele czasoprzestrzenie zamykają się przy niekorzystnych warunkach tworząc czarną dziurę przykład to zapadanie gwiazd ... a co było pierwsze? Kura czy jajko? i jakie cyfry będą we wtorek w lotto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 ... a co było pierwsze? Kura czy jajko? Stawiam na koguta ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 w wieku 7 lat nauczyłem się wszystkich kości człowieka na pamięć, wiem wszystko c trzeba o silnikach, a nawet o silnikach jądrowych sam opracowałem jeden nie wiedząc o tym że już takie istnieją,To najweselszy temat na forum. Z przyjemnością tu zaglądam Poproszę o jeszcze. Może coś z cyklu: A po urodzeniu potrafiłem już........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 "Mamo, mamo choinka się pali!" "Synku mówi się choinka się świeci" "Tak, tylko się świeci choinka, meble, książki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 do zaworów z ołowiu to chodzi te na które będzie działała wysoka temperatura ..... w wieku 7 lat nauczyłem się wszystkich kości człowieka na pamięć.. Bedwey , majac 7 lat nie znalem wszystkich kosci czlowieka , ale wiedzialem juz ze zbudowanie malego silniczka nastrecza wiele klopotow wiec nie zabieralem sie za to -wolalem kupic nowe lub uzywane ...jezeli chodzi o miekki metal w zaworach to troche wiesz gdzie w trawie "piszczy" ale niedokladnie ...daje sie metal do zaworow zeby je chlodzic ,wiem ze to jest sod ale czy olow tez daja ? raczej nie slyszalem ... A tak prawde mowiac to wydaje mi sie ze jestes starszy i troche z nami "przygrywasz"... ale to nie szkodzi bo przynajmniej dzieki Tobie zrobilo sie na Forum weselej i ciekawiej czego mi juz od dluzszego czasu brakowalo - mysle oczywiscie o tematach silnikowych naturalnie ... ...jest zdrowo przewietrzyc troche pluca i rozruszac miesnie twarzy...wal dalej ,nie krepuj sie ... pozdrowienia ;Janeczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 A tak prawde mowiac to wydaje mi sie ze jestes starszy i ja jestem o tym przekonany i nawet wytypowałem pewną osobę która jakiś czas temu została usunięta z tego forum (szkoda) a o silnikach coś wiedziała :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Została usunięta czy sama się obraziła i poszła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Została usunięta czy sama się obraziła i poszła? nie wiem, nie wnikałem ma napisane "usunięty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Poszła bo ktoś nie potrafił strawić, że ma wiedzę i na tej wiedzy robi wyniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Tak, Pawla P. bardzo szkoda ze zrezygnowal z Forum, bo wiedze o silnikach mial ogromna ,byl warsztatowcem, czynnym modelarzem wyczynowym ,dawal duzo zdjec na Forum no i w ogole szkoda,szkoda ... Moze kiedys bedac w Katowicach wpadne do jego modelarni ? Pawel ...Pozdrowienia ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engelbert Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Poszła poszła, ale należy tez dodać ze się przeprosiła ( tam gdzie trzeba ) :ble: Nie jest to pierwsza osoba która poszła i wielu z nich jednak wraca na forum, bo dlaczego by nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Ja dość często odwiedza Pawła P. Paweł dlatego zrezygnował z tego forum, ponieważ panująca tutaj atmosfera mu po prostu nie pasowała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engelbert Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 A woda w Wiśle dalej płynie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 I jak, te małe elementy przy zaworach zrobiłeś z ołowiu, czy może zastąpiłeś cyną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 I jak, te małe elementy przy zaworach zrobiłeś z ołowiu, czy może zastąpiłeś cyną?Myślę że teraz próbuje ulepić z gliny formy do odlewów, a że ziemia zmarznięta, to trudno pozyskać glinę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi