krankor Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Proszę o pomoc w dobraniu silnika do turbinki 68 mm pięciołopatkowej. Ośka 3,17 mm Wnęka pod silnik fi 30,8 mm. Turbinkę dostałem "gołą" i silnik musze dokupić. Nie wiem, na ile ufać silnikom z HK. Tamte sa tańsze. A w RIKU znalazłem takie dwa, hmm droższe, ale chyba najwydajniejsze, jak mi się wydaje EMAX B2836/8 i EMAX B2836/10 Proszę o poradę, może coś sprawdzonego i nieco tańszego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Jak ciężki model ma napędzać i na ile S ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 To mają byc raczej depronowe trenerki i zasilanie 3S. 4S musiałybm dokupić dopiero a 3S nano 2200 są. Na początek coś takiego depronowy trenerek edf Myślałem też nad próbami z napędzaną EDF-em wersją Zenobii ewentualnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Ten pierwszy.Trochę ciężki będzie ten napęd do tak małego modelu.Można by zastosować outrunnera ze śmigłowca,ale to bardziej do 64. Najważniejsze zapytaj przed kupnem czy ma fazowaną oś i na jakiej długości.jeżeli na dużej długości to będziesz miał problemy z biciem turbiny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Dziękuję za pomoc i sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Tu masz też ciekawy model http://www.cyber-fly.pl/produkt-724.html tu zastosowano silnik EMAX hl 2215/450 Widziałem też kiedyś w cyber-fly Iskrę z EPP na EDF ale teraz coś nie widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi