gignasiak Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 im już nic nie pomoże szkoda zachodu sam widzisz ile cię to już kosztuj nowy silnik regulator a skoro ktoś produkuje takiego motoszybowca z takim silnikem jak masz to chyba nie po to żeby stał na półce tylko latał trzeba było zacząć od wymiany baterii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gignasiak Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 musisz patrzeć na moc jaką oddają przepraszam natężenie A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sfrustrowany Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 no i się wkopałem ale nie żeby coś, es latał na początku i to całkiem ok bo kąt wznoszenia to było około 20*. ale dorobiłem mu lotki i przestał latać. ale każdy z 4 pakietów działał na permax 400, ba nawet szybko latał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gignasiak Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 ajak długo ci latał na jednym pakiecie jak go kupiłeś a to że szybko lata to nie znaczy że jest dobra bateria ma długo wytrzymać ok 10 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sfrustrowany Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 max 15s bo my krzywo wkleiłem stateczniki przez co skręcał-zorientowałem się po dorobieniu lotek. Więc genialnie wydałem kasę na lotki silnik i regiel a wystarczyło poprawnie wkleić -edit oryginalnie tam była pinka na kleju i zasugerowało mi to, że mam tego użyć zamiast kleju CA>< Ehh........Boże ale ja jestem głupi:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gignasiak Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 jeżeli mas silnik który bierze 10A a bateria ma 1000 mah to znaczy że przy dobrej baterii bedziesz latał 6 min w ten sposób możesz sobie policzyć jaki pakiet ci potrzebny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sfrustrowany Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 mój silnik teraz ciągnie 18a czyli na 2200mAh polata te kilkanaście minut. upieram się przy lipolu 11.1v 3s bo mam w atrakcyjnej cenie (59zł) :mrgreen: edit:cena dobra w stosunku do rynkowej, na hk są po 12$.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gignasiak Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 sam widzisz że bezsensownie pakujesz kasę a jak już zaczniesz nim latać to po jakimś czsasie zaczniesz myśleć o czymś większym szybszym a to co zainwestowałeś i jeszcze chcesz inwestować może się okazac na marne lepiej kup tak jak ci radzę sharka za 60pln i zobaczysz będzie dobrze i sprawdż napięcie ładowarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gignasiak Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 2,2 Ah podziel przez 18A daje 0,122 godziny razy 60min to daje 7,3 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sfrustrowany Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Ale mam nadzieję, że lotu na pełnym gazie a nie szybowanie :wink: A sharka ładowarkę..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gignasiak Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 na li polach jest oznaczenie jaki prąd mogą oddac w te10min swojej pracy są baterie naoędowe i zasilające np aparatyrę czy serwa to tak jak byś chciał ze swojej baterii zapalić samochód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gignasiak Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 nie baterię shark 9,6v 1100mah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gignasiak Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 a przy szybowaniu silnik nie pobiera pródu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sfrustrowany Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 To był chyba napędowy bo do hk450 czy też alginów. 20 lub 25C ale jeszcze jutro się dokładnie dowiem na razie idę spać bo muszę wstać za 4h :ble: Nienawidzę poniedziałków :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sfrustrowany Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 a przy szybowaniu silnik nie pobiera pródu Tak, wynika z tego że można latać na silniku non stop przez 8 minut gdzieś ale ja preferuję szybki wznios i powolne opadanie z delikatnym gazem na rewersie bo to najbardziej ekonomiczne jest-chyba. I wolałbym mimo wszystko napięcie 11.1 bo jak znowu nie będzie działało to....Sfrustruję się :twisted: edit: długie latanie na silniku nie jest dobre bo można przeciążyć regiel lub silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Ludzie ! Nauczcie się edytować posty .... ;\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi