gignasiak Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 im już nic nie pomoże szkoda zachodu sam widzisz ile cię to już kosztuj nowy silnik regulator a skoro ktoś produkuje takiego motoszybowca z takim silnikem jak masz to chyba nie po to żeby stał na półce tylko latał trzeba było zacząć od wymiany baterii
gignasiak Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 musisz patrzeć na moc jaką oddają przepraszam natężenie A
Gość Sfrustrowany Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 no i się wkopałem ale nie żeby coś, es latał na początku i to całkiem ok bo kąt wznoszenia to było około 20*. ale dorobiłem mu lotki i przestał latać. ale każdy z 4 pakietów działał na permax 400, ba nawet szybko latał
gignasiak Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 ajak długo ci latał na jednym pakiecie jak go kupiłeś a to że szybko lata to nie znaczy że jest dobra bateria ma długo wytrzymać ok 10 min
Gość Sfrustrowany Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 max 15s bo my krzywo wkleiłem stateczniki przez co skręcał-zorientowałem się po dorobieniu lotek. Więc genialnie wydałem kasę na lotki silnik i regiel a wystarczyło poprawnie wkleić -edit oryginalnie tam była pinka na kleju i zasugerowało mi to, że mam tego użyć zamiast kleju CA>< Ehh........Boże ale ja jestem głupi:D
gignasiak Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 jeżeli mas silnik który bierze 10A a bateria ma 1000 mah to znaczy że przy dobrej baterii bedziesz latał 6 min w ten sposób możesz sobie policzyć jaki pakiet ci potrzebny
Gość Sfrustrowany Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 mój silnik teraz ciągnie 18a czyli na 2200mAh polata te kilkanaście minut. upieram się przy lipolu 11.1v 3s bo mam w atrakcyjnej cenie (59zł) :mrgreen: edit:cena dobra w stosunku do rynkowej, na hk są po 12$..
gignasiak Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 sam widzisz że bezsensownie pakujesz kasę a jak już zaczniesz nim latać to po jakimś czsasie zaczniesz myśleć o czymś większym szybszym a to co zainwestowałeś i jeszcze chcesz inwestować może się okazac na marne lepiej kup tak jak ci radzę sharka za 60pln i zobaczysz będzie dobrze i sprawdż napięcie ładowarki
gignasiak Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 2,2 Ah podziel przez 18A daje 0,122 godziny razy 60min to daje 7,3 min
Gość Sfrustrowany Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 Ale mam nadzieję, że lotu na pełnym gazie a nie szybowanie :wink: A sharka ładowarkę..?
gignasiak Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 na li polach jest oznaczenie jaki prąd mogą oddac w te10min swojej pracy są baterie naoędowe i zasilające np aparatyrę czy serwa to tak jak byś chciał ze swojej baterii zapalić samochód
gignasiak Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 a przy szybowaniu silnik nie pobiera pródu
Gość Sfrustrowany Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 To był chyba napędowy bo do hk450 czy też alginów. 20 lub 25C ale jeszcze jutro się dokładnie dowiem na razie idę spać bo muszę wstać za 4h :ble: Nienawidzę poniedziałków :evil:
Gość Sfrustrowany Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 a przy szybowaniu silnik nie pobiera pródu Tak, wynika z tego że można latać na silniku non stop przez 8 minut gdzieś ale ja preferuję szybki wznios i powolne opadanie z delikatnym gazem na rewersie bo to najbardziej ekonomiczne jest-chyba. I wolałbym mimo wszystko napięcie 11.1 bo jak znowu nie będzie działało to....Sfrustruję się :twisted: edit: długie latanie na silniku nie jest dobre bo można przeciążyć regiel lub silnik
Cimek Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 Ludzie ! Nauczcie się edytować posty .... ;\
Rekomendowane odpowiedzi