Piotrek Pindral Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 PROGRAM PIKNIKU MODELARSKIEGO 2012: SOBOTA 04.08.2012 „OGÓLNOPOLSKI ZLOT WICHERKÓW” i OLDTIMERÓW Do 12:00 – Zgłaszanie modeli „Wicherków” i Oldtimerów do zawodów. 12:00 – Wspólne zdjęcie uczestników z modelami, odprawa. 12:15 – 13:30 – Ocena statyczna „Wicherków” i Oldtimerów, pierwsza walka Air Combat (pozostałe będą się odbywały w godzinach wybranych przez zawodników). 13:30 – 17:30 - Loty konkursowe ( w tym czasie w powietrzu w strefie asfaltowej mogą przebywać tylko modele biorące udział w zawodach). 17:40 – Inscenizacja modelarska. 18:00 – Ogłoszenie wyników, wręczenie nagród. 19:00 – Ognisko, rewia nocna modeli podświetlanych (po zachodzie słońca). NIEDZIELA 05.08.2012 „WIELKI PIKNIK MODELARSKI” 9:00 – 16:00 – Loty rekreacyjno-pokazowe modelami wszelkich typów i klas. 11:00 – 14:00 – Otwarte zawody w precyzji lądowania. 14:15 – Walka finałowa Air Comat 14:30 - Inscenizacja modelarska. 14:30 – wspólne zdjęcie wszystkich uczestników wraz z modelami, rozdanie nagród, losowanie nagród wśród wszystkich uczestników imprezy, wręczenie wyróżnień, nagrody dla najmłodszego pilota itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Jeszcze pytanko, czy na miejscu będzie jakaś gastronomia ? jade na dwa dni i nie wiem na co się nastawić z zapasami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Bierz kiełbasę,las jest blisko,drewna nie zabraknie na ognisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Jeszcze pytanko, czy na miejscu będzie jakaś gastronomia ? jade na dwa dni i nie wiem na co się nastawić z zapasami. W zeszłym roku był komercyjny grill. Można było kupić kiełbaskę i jakieś mięsko. Ze szczecinka dotarła też dostawa pierogów (się załapałem) były bardzo dobre, w tym roku też będzie można ponoć się zapisać na te pierogi. A po za tym to na tym pikniku ludzie są nadzwyczaj gościnni i zawsze poratują. W zeszłym roku zabrałem własnego grilla i ze 3 zgrzewki kiełbasy, wszystko wróciło nietknięte. W tym roku wybieramy się już we czwartek i będziemy grillować co kto przywiezie więc zapraszamy jak by co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Przybędę w piątek, po południu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Przybędę w piątek, po południu. Mafia słupska tyż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej nowicki Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Pozdrawiam wszystkich rwd5 bis odbudowany po zeszłorocznym pastuchu trochę to trwało ale lata do zobaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 W zeszłym roku zabrałem własnego grilla i ze 3 zgrzewki kiełbasy, wszystko wróciło nietknięte. Ja w zeszłym roku kupiłem zgrzewki ze złocistym trunkiem i wróciłem z nimi spowrotem... gdzie się nie pojawiłem to koledzy sami mi wciskali do ręki rozweselacz heh ;-)Jak mi się zepsuło podwozie w wildze to zaraz były 3 osoby do pomocy z pełnym osprzętem. To świadczy o tym, że fajna ekipa się zjeżdża na zlot tacy normalni ludzie a nie z dupaxx wyżej jak głowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Pindral Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Nie wiecie jakiego pozytywnego kopa daje czytanie Waszych wpisów... Dzięki Wam za to! To Wasza impreza! Plakietki i nalepki odebrane, plakaty, dyplomy i puchary zamówione (to wszystko dziś) itp itd ale jeszcze duuużo pracy (dam radę i mam zamiar Was zaskoczyć czymś nowym). Na imprezie będzie czynne stoisko gastronomiczne - to samo co w roku ubiegłym ale powiększone i z bogatszą ofertą. W sobotę wieczorem robimy mega ognicho - kiełbaski uczestnicy mają w ramach wpisowego. Poza tym to sam się dziwię, że nie piszę, że impreza odbędzie się w dniach 3-4-5 - w piątek masa ludu modelarskiego ma się stawić. Nie mogę się doczekać kiedy Was zobaczę i poczuje to co co roku... też to macie ? Pozdrawiam aaa (bym zapomniał) dziś przybył nam nowy sponsor a teraz zatelefonował pan i powiedział, że pożyczy nam siatkę maskującą za frikio - zgadnijcie po co? Dzięki Stowarzyszenie Miłośników Militarnej Historii Bornego Sulinowa Chce się żyć nie wszyscy ludzie to politycy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej nowicki Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Piotrze to dzięki tobie i ekipie która tobie pomaga narodziła się legenda Wilczych Lasek.Człowiek musi tam wracać żeby ponownie się spotkać i pobyć wśród tylu pozytywnie zakręconych ludzi.To prawda co piszesz że to nasza impreza ale bez ciebie by jej nie było więc nie warto być takim skromnym ty to stworzyłeś i dzięki ci za to . Pozdrawiam i do miłego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Ja bym tak się nie cieszył heh, piknik bardzo się rozrusł, z satysfakcji zaczyna się robić ciężka harówka dla Piotra ;p Wszelka pomoc mile widziana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Pindral Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Damy radę Ale Teraz zmykam na trzy dni nad gorący Bałtyk nabierać sił i takie tam. Proszę sędziów o potwierdzanie przyjazdu na moją skrzynkę p.pietrek@wp.pl . Nowe twarze w komisjach sędziowskich również mile widziane! Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Piotrze, gdybyś miał plakaty ogłaszające imprezę to chętnie podjadę do ciebie po nie. Rozwiesiłbym je u siebie w miasteczku. Wilcze Laski są niedaleko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasw328 Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Witam. Nie ma ktoś strony z bardziej optymistyczną pogodą niż burze i deszcze? Bo narazie z tego co widzę pogoda będzie gorsza niż rok temu :/ Ale model już jest wykańczany, myślę, że we wtorek oblatam i można szykować namiot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej nowicki Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Witam.Pamiętam zlot wicherków a raczej to był spływ ,woda sięgała do połowy wysokości materaca wszystko przemoczone ale atmosfera była wspaniała siedzieliśmy tradycyjnie przy ognisku podczas padającego deszczu lataliśmy w porywistym wiaterku jakieś 12m/s są nawet filmiki na yutube pod tytułem pogoda na zlocie wicherków i co ważne wszyscy byli zadowoleni pozdrawiam i do miłego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Jedziemy Panowie jedziemy, pogoda na pewno będzie. A czy będzie słońce czy deszcz to mało istotne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr K. Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Święta racja. Zlot Wicherków w Wilczych Laskach to miejsce gdzie jedzie się bez względu na pogodę. Przez te cztery dni ( ) na pewno trochę słońca się znajdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej nowicki Opublikowano 30 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Ha ha widzę że duch w narodzie nie ginie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 30 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Ja również jadę niezależnie od pogody, nawet jak ma być intensywny deszcz. W wilczych pogoda nie ma znaczenia ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Pindral Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Panowie! Panowie! Ręce opadają... kto marudzi o pogodzie ma już zaklepaną fuchę przy czyszczeniu Toy-Toyki! Koniec tematu pogody! No chyba że ktoś lubi zabawę w ... )) W sprawach ważnych jestem do dyspozycji pd numerem 503 132 391 Bardzo proszę zapoznać się póki co z regulaminem lotów: REGULAMIN LOTÓW MODELAMI NA PIKNIKU MODELARSKIM 1) Kategorycznie zabrania się włączania nadajników bez pobrania klamerki z odpowiednim numerem kanału (dotyczy aparatur innych niż 2,4 GHz). 2) Przed startem należy skontrolować działanie wszystkich sterów, upewnić się czy w strefie startów nie przebywają ludzie oraz czy inny model nie startuje lub podchodzi do lądowania. 3) Piloci przebywają w zwartej grupie w wyznaczonych miejscach (w namalowanym polu startowym i oznaczonym polu na trawie), każdy ma założoną żółtą kamizelkę z napisem „PILOT”. 4) Przed lądowaniem pilot jest zobowiązany do poinformowania o tym fakcie pozostałych pilotów komendą głosową „LĄDUJĘ!” a w czasie wejścia po model na pas „PILOT W STREFIE!”. 5) Kategorycznie zabrania się wykonywania lotów nad samochodami i ludźmi. 6) Po wylądowaniu należy niezwłocznie zabrać model i opuścić strefę startów, po wyłączeniu nadajnika zwrócić klamerkę (nie dotyczy aparatur 2,4 GHz.). 7) Należy zwrócić szczególną uwagę, aby do modeli z pracującymi silnikami nie podchodziły dzieci. 8) Zabrania się wykonywania lotów pod wpływem alkoholu lub innych środków odurzających. 9) Pilotowi w polu startowym winien towarzyszyć pomocnik informujący o sytuacji w powietrzu, modelach podchodzących do lądowania itp. 10) Każdy uczestnik będzie proszony o dwudziestominutowe dyżury w roli kierownika lotów i egzekwowania regulaminu lotów. 11) Modelarz ponosi pełną odpowiedzialność za swoje czyny i ich ewentualne skutki. Wskazane jest posiadanie przez modelarzy „OC Życia Prywatnego POZDRAWIAM jak zwykle gorąco! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi