utopia Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Nie ma czegoś takiego jak instynkt macierzyński to jest równie góralska prawda jak "Matka Polka" i jest to udowodnione naukowo. a co Polko na to ? :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Nie ma czegoś takiego jak instynkt macierzyński to jest równie góralska prawda jak "Matka Polka" i jest to udowodnione naukowo. No trochę pomogłeś ale wydawało mi się (jak zwykle niesłusznie) że też opieram się na nauce. Ta "Matka" trochę mnie zmyliła. O co chodzi z tą Matką ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 O co chodzi z tą Matką ? tutaj też cytaty "matka - jest tylko jedna" " jak ja mogę przejechać matkę skoro moja matka siedzi z tyłu" :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Halo, tu brzoza, tu brzoza! Źle cię słyszę! Powtarzam, powiedział, że matka siedzi z tyłu... "Matka siedzi z tyłu!!!" Tak powiedział!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Matka Polka: stereotyp polskiej kobiety, która pracuje na dwie zmiany, robi zakupy, sprząta, gotuje dla całej rodziny obiad dwudaniowy, zajmuje się domem, dziećmi, wyprowadza psa, podaje gazetę i piwo mężowi, wychowała dwójkę dzieci, obładowana zakupami ze sklepu. A przy tym zawsze zadbana, wypoczęta i uśmiechnięta. Matce Polce nie wypada się skarżyć, przyznać, że ma problemy, że nie daje rady, jest zmęczona, prosić o wsparcie, bo zaburzyłoby to wyidealizowany wizerunek Matki Polki. Co powie rodzina, sąsiedzi, społeczeństwo. To tak w skrócie. To takie same dyrdymały, jak podział ról w domu na kobiece i męskie, czytaj w starym stylu tzw klasycznym - dla mnie średniowiecze - facet pracuje na okrągło a w domu siedzi przed telewizorem czyta gazetę i pije piwo, a kobieta zapierd... koło niego jak służąca i rodzi dzieci. Podobnie jest z instynktem macierzyńskim. Macierzyństwa się trzeba nauczyć, co prawda pomaga trochę chemia organizmu, ale nie jest zagwarantowane, że kobiecie, której urodzi się dziecko załączy się pstryczek macierzyństwo i będzie wiedziała co robić. Dodać do tego burzę hormonów po porodzie i mamy depresję młodej matki. Jak nie ma wsparcia u najbliższych może nie dać rady i robi wtedy głupoty. I na koniec dodam, jeszcze, że każdy ma swój próg wytrzymałości i każdego można złamać. Nawet największego twardziela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,91152,11252392,Nowe_zycie_rodzicow_malej_Magdy__W_luksusowym_apartamencie_.html Według prawników, z którymi rozmawialiśmy, były detektyw może próbować zaskarbić sobie przychylność Katarzyny W. z obawy, że mogłaby wytoczyć mu proces cywilny i żądać ogromnego odszkodowania za przekazanie mediom rozmowy, którą potajemnie nagrał (kobieta przyznała w niej, że upuściła półroczną Magdę i dziecko nie żyje). - Lepiej więc mieć ją na oku i izolować od prawników, którzy przekonają Katarzynę W., że warto taki proces wytoczyć, i zaoferują swoje usługi - mówi jeden z naszych rozmówców. tak jak pisalem powinna teraz kase od Rutkowskiego wyciagnac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,91152,11252392,Nowe_zycie_rodzicow_malej_Magdy__W_luksusowym_apartamencie_.html Według prawników, z którymi rozmawialiśmy, były detektyw może próbować zaskarbić sobie przychylność Katarzyny W. z obawy, że mogłaby wytoczyć mu proces cywilny i żądać ogromnego odszkodowania za przekazanie mediom rozmowy, którą potajemnie nagrał (kobieta przyznała w niej, że upuściła półroczną Magdę i dziecko nie żyje). - Lepiej więc mieć ją na oku i izolować od prawników, którzy przekonają Katarzynę W., że warto taki proces wytoczyć, i zaoferują swoje usługi - mówi jeden z naszych rozmówców. tak jak pisalem powinna teraz kase od Rutkowskiego wyciagnac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Matce Polce nie wypada się skarżyć, przyznać, że ma problemy, że nie daje rady, jest zmęczona, prosić o wsparcie, bo zaburzyłoby to wyidealizowany wizerunek Matki PolkiPewnie masz rację, przynajmiej w jakiejś części, ale czy widziałeś kiedy pomnik "Matki Holenderki", albo Niemki?Bo to jest trochę tak: "Żądamy równouprawnienia!".. ale żebyście nas na rękach nosili.. "Więcej kobiet w polityce!"... ale kandydować (i wybierać) nie ma komu.. "Równouprawnienie w pracy".. ale myszy łapać nie będziemy... Nie jestem męskim szowinistą, ale czy nie jest tak: "I chciała bym, i boję się"... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Matce Polce nie wypada się skarżyć, przyznać, że ma problemy, że nie daje rady, jest zmęczona, prosić o wsparcie, bo zaburzyłoby to wyidealizowany wizerunek Matki PolkiPewnie masz rację, przynajmiej w jakiejś części, ale czy widziałeś kiedy pomnik "Matki Holenderki", albo Niemki?Bo to jest trochę tak: "Żądamy równouprawnienia!".. ale żebyście nas na rękach nosili.. "Więcej kobiet w polityce!"... ale kandydować (i wybierać) nie ma komu.. "Równouprawnienie w pracy".. ale myszy łapać nie będziemy... Nie jestem męskim szowinistą, ale czy nie jest tak: "I chciała bym, i boję się"... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Ostatnio , w tym temacie, była rodzinna konferencja prasowa żeby nie robić konferencji prasowych :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Ostatnio , w tym temacie, była rodzinna konferencja prasowa żeby nie robić konferencji prasowych :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Nie jestem męskim szowinistą, ale czy nie jest tak: "I chciała bym, i boję się"... ? bo widzisz feminimzm kończy się tam gdzie trzeba wnieść szafę na 3 pietro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Nie jestem męskim szowinistą, ale czy nie jest tak: "I chciała bym, i boję się"... ? bo widzisz feminimzm kończy się tam gdzie trzeba wnieść szafę na 3 pietro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi