madrian Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 Kłamiesz... wystarczy spojrzeć na avatar... :mrgreen: Ale faktem jest, że bez ostrej roszady w polityce, dalej będziemy ogłupiani. Ja podjąłem już walkę. Na wyborach nigdy nie głosuję na tych znanych z TV. Bo to jedna mafia. Wolę oddać głos na świeżych i z poza układów. Wyobrażacie sobie - 100% dzisiejszych liderów głównych partii wypada z obiegu, razem ze swoimi mafiami. 8) Jedno wielkie NIE od narodu... Warto pomarzyć... :wink:
MGJ Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 Panowie głosujmy na Krzysztofa on zna się na wszystkim i wie wszystko najlepiej - patrz nasze forum.VIKARY NA PREZDENTA!!!
MGJ Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 Panowie głosujmy na Krzysztofa on zna się na wszystkim i wie wszystko najlepiej - patrz nasze forum. VIKARY NA PREZDENTA!!!
RomanJ4 Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 Ja podjąłem już walkę. Na wyborach nigdy nie głosuję na tych znanych z TV. Bo to jedna mafia.Wolę oddać głos na świeżych i z poza układówNaiwny jesteś kolego, (bez obrazy), gdybyś znał trochę to środowisko, to wiedziałbyś, że partyjni outsiderzy w tej profesji (polityk) już dawno wyginęli. Bezwzględnie ceniący sobie swoje poglądy, nie idący na wątpliwe kompromisy kandydaci nie mają najmniejszych szans w starciu z koteriami. Ci którzy dostają się do szerszej publicznej świadomości oplątani są mniej lub bardziej jawnymi lepkimi nićmi zależności, układów i powiązań .. I uwierz mi, wiem co mówię.. Opinię Marszałka Piłsudskiego na temat polityki (i polityków), zapewne znasz. Nic się nie zmieniło, dalej aktualne. Niestety. Możemy wybrać tylko tzw. "mniejsze zło"
RomanJ4 Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 Ja podjąłem już walkę. Na wyborach nigdy nie głosuję na tych znanych z TV. Bo to jedna mafia. Wolę oddać głos na świeżych i z poza układów Naiwny jesteś kolego, (bez obrazy), gdybyś znał trochę to środowisko, to wiedziałbyś, że partyjni outsiderzy w tej profesji (polityk) już dawno wyginęli. Bezwzględnie ceniący sobie swoje poglądy, nie idący na wątpliwe kompromisy kandydaci nie mają najmniejszych szans w starciu z koteriami. Ci którzy dostają się do szerszej publicznej świadomości oplątani są mniej lub bardziej jawnymi lepkimi nićmi zależności, układów i powiązań .. I uwierz mi, wiem co mówię.. Opinię Marszałka Piłsudskiego na temat polityki (i polityków), zapewne znasz. Nic się nie zmieniło, dalej aktualne. Niestety. Możemy wybrać tylko tzw. "mniejsze zło"
marcin133 Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 No tak... a mi z zapytaniem do Utopii chodziło tylko i wyłącznie o fakt że istnieje coś takiego jak chociażby zainteresowanie czy własne zdanie na dany temat bo w innym przypadku zgodnie z ideą przedstawianą przez założyciela tego tematu Utopia musiałby być "jednym z tych" dokonujących manipulacji lub tym poddanym udanej sztuce socjotechnicznej (co za modne słowo ostatnio).Czy to jedyne sensowne wytłumaczenie istnienia różnych zainteresowań i sposobu w jaki widzą dane sprawy inni?Dla mnie osobiście to absurd tak samo jak brak sensownej odpowiedzi na proste pytanie zadane przez Marka: "to kto wreszcie ten nasz naród ogłupia?"Bo wygląda na to że... wszyscy, bez wyjątku i nawet ja każdy, każdego i nawet na tym forum. Chodź moim zdaniem odpowiedź jest banalnie prosta - nie jesteśmy klonami o identycznych poglądach czy potrzebach a zgodnie z tym nigdy nie będzie przedstawiciela idealnego dla wszystkich. Więc nawet Madrian nigdy nie doczeka się prawdziwego polityka z "poza układu" bo spiski, układy i inne cudactwa będą istniały zawsze, i nie ważne czy to realnie jako fakt czy nie realnie jako przeciwnik czyjegoś zdania.
marcin133 Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 No tak... a mi z zapytaniem do Utopii chodziło tylko i wyłącznie o fakt że istnieje coś takiego jak chociażby zainteresowanie czy własne zdanie na dany temat bo w innym przypadku zgodnie z ideą przedstawianą przez założyciela tego tematu Utopia musiałby być "jednym z tych" dokonujących manipulacji lub tym poddanym udanej sztuce socjotechnicznej (co za modne słowo ostatnio). Czy to jedyne sensowne wytłumaczenie istnienia różnych zainteresowań i sposobu w jaki widzą dane sprawy inni? Dla mnie osobiście to absurd tak samo jak brak sensownej odpowiedzi na proste pytanie zadane przez Marka: "to kto wreszcie ten nasz naród ogłupia?" Bo wygląda na to że... wszyscy, bez wyjątku i nawet ja każdy, każdego i nawet na tym forum. Chodź moim zdaniem odpowiedź jest banalnie prosta - nie jesteśmy klonami o identycznych poglądach czy potrzebach a zgodnie z tym nigdy nie będzie przedstawiciela idealnego dla wszystkich. Więc nawet Madrian nigdy nie doczeka się prawdziwego polityka z "poza układu" bo spiski, układy i inne cudactwa będą istniały zawsze, i nie ważne czy to realnie jako fakt czy nie realnie jako przeciwnik czyjegoś zdania.
utopia Opublikowano 5 Marca 2012 Opublikowano 5 Marca 2012 na chwilę was zostawić... VIKARY NA PREZDENTA!!!jestem za - spoko fucha zero odpowiedzialności jak pokazuje historia i niezłe boki można robić jedno ale - WY pokrywacie kampanię wyborczą
utopia Opublikowano 5 Marca 2012 Opublikowano 5 Marca 2012 na chwilę was zostawić... VIKARY NA PREZDENTA!!!jestem za - spoko fucha zero odpowiedzialności jak pokazuje historia i niezłe boki można robić jedno ale - WY pokrywacie kampanię wyborczą
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 Krzychu ? Na jakie konto wpłacić 1% ?? Albo - niech się szef Twojego sztabu odezwie...!! WIKARY NA PREZYDENTA !!! - Jurek
utopia Opublikowano 8 Marca 2012 Opublikowano 8 Marca 2012 Jeśli mnie wybierzecie to obiecuję że podniosę sobie uposażenie . Kupię większy żyrandol bo władca musi być oświecony :wink: Będę jeździł na raz 3 limuzynami a nie 2 > klik Bezę bedem jadł rencyma a nie widelcem czy łyżeczką Obiecuję że załapię wsystkie grypy jakie tylko są - zacznę od argentyńskiej i już mi tak zostanie . Uznam wszelkie wyspy ( zielone) za terytorium kartofellandu -tak na wypadek gdyby ktoś chciał postawić tezę że nie jesteśmy zieloną wyspą :wink: Obniżę Wam.... obniżę Wam płoty - bo nie wypada mnie na takim stanowisku hycać przez wysokie - ryzyko że się spocę :lol2: Jak mi coś jeszcze wpadnie do głowy to dopiszę wszak poprzednicy dali kilka rad jak planować sukces i dowiem się z czego w końcu jest ta marihuana bo z konopi już wiemy że nie A tak serio to mam dystans do tego i lubię się ponabijać.. Co bym zrobił? próbę porządku po mojemu - podatki i vat dla wszystkich szczególnie lekarzy , adwokatów, księży i jeszcze kilka innych uprzywilejowanych grup - każdemu idzie sprawdzić majątek i umieścić w odpowiedniej grupie podatkowej .Skończyło by się udawanie biednego z pierwszego progu podatkowego z 3 domami i jeszcze większą ilością nowiuteńkich aut w garażach ale to wszystko czysta utopia - odliczenia też bym zlikwidował .. zero ulg dla marketów czy producentów bo gdy kończą się ulgi firmy znikają a ludzie zostają bez pracy ... no i w związku ze wzrostem prestiżu powinienem domagać się stanowiska minimum pastora forumowego a może nawet biskupa :rotfl: :rotfl:
vowthyn Opublikowano 8 Marca 2012 Opublikowano 8 Marca 2012 W ramach lokalnego folkloru, przyjaznego państwa i takich tam: http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/szczecin/szczecin-nie-dbal-o-swoje-drzewa-zaplaci-17-mln-zl,1,5049610,region-wiadomosc.html
MareX Opublikowano 8 Marca 2012 Opublikowano 8 Marca 2012 Krzyśku! Pisałem, że jestem już całkiem ogłupiały, a Ty nadal chcesz mnie jeszcze bardziej ogłupić! Nie da się! Stopniowanie przymiotnika "głupi" jest możliwe: głupi, głupszy, najgłupszy. Z "chorym" już trudniej: chory, chorszy,...? trup??? A z "ogłupiałym"? Ogłupiały, bardziej ogłupiały?... idiota? Jakiś komunista przez Ciebie przemówił i stąd moje pretensje o ogłupianie. Bo jak daleko od wyceny majątku, poprzez stosowny "domiar", do całkowitej nacjonalizacji tych trzech domów i zajęcia tych nowiuteńkich "furek"? Co do VAT-u dla wszystkich prowadzących działalność, zgoda w całej rozciągłości, ale jak to zrobić? Może "papudze", lekarzowi, fryzjerowi czy "radcy" dało by się kasę fiskalną wstawić , jak to zresztą próbowano zrobić z taksiarzami /nie wiem, czy skutecznie/. Jak to jednak zrobić z taką "paniusią", jak nieprzymierzając moją sąsiadką, która na placu targowym ma wydzierżąwioną ławeczkę na 3 albo 4 dni w tygodniu i na tej ławeczce wykłada do sprzedaży niby to przez siebie wyhodowane pietruszki, ziemniaki, buraki i pomarańcze też. Każda przebita przez nią złotówka jest czystym zyskiem, a cały koszt, to dzierżawa tej ławeczki i paliwo na przywiezienie przez jej chłopa tych produktów z placu hurtowego na ten rynek, gdzie ma ławeczkę. I całkowite zero jakichkolwiek podatków, no może jedynie za to pole orne, gdzie część tych ziemniaków sami wyhodują. Jak się na tym handelku dorobili , nie będę komentował, bo nie o to chodzi i absolutnie im nie zazdroszczę. Uważam, że podatki powinni płacić wszyscy, ale chyba się tego w swym życiu nie doczekam i ideał takiej sprawiedliwości także uważam za UTOPIĘ. Co jednak z zasadniczym jądrem tego tematu? Jedynie Marcin celnie zauważył w nawiązaniu do mego poprzedniego wpisu, że rzecz całą można sprowadzić do absurdu i , niestety, nasze forum także można uznać za jeden z trybików "ogłupiania Narodu", w czym, jak mam nadzieję, to wykazałem, też Krzychu masz swój skromny udzialik. Kolega z "binoklem" zastrzegł się, że on już pasuje i "wysiada", ale jakoś nie mógł, być możę w przeciwieństwie do mnie nie jest do końca ogłupiony. Inni Koledzy w temacie jakoś przycichli, a Ty Krzychu nadal masz dobre rady i bardzo dobrze. Czekam niecierpliwie na dalsze...
MGJ Opublikowano 8 Marca 2012 Opublikowano 8 Marca 2012 Marku ! To nie jest "binokl" tylko LUPA. A jak ktoś popatrzy przez lupę, to zobaczy wiele drobniutkich szczegółów i trudniej go ogłupić nawet przy pomocy forumowego vikarego, który pisze farmazony . Ale takich jak vikary też nam potrzeba - zastępują poranną kawę podnosząc ciśnienie :rotfl: Krzysztof - bez urazy.
utopia Opublikowano 8 Marca 2012 Opublikowano 8 Marca 2012 Krzysztof - bez urazy. no nareszcie choć jeden zrozumiał Nawet panią na ławeczce idzie przypilnować Pytanie kto będzie pilnował pilnujących ale na wszystko są sposoby
MareX Opublikowano 8 Marca 2012 Opublikowano 8 Marca 2012 Kolego Grzegorzu! Dyć przecież napisałem (w "binoklu"), a nie (w binoklu), co jak dla mnie, czyni wielką różnicę. Wiadomo, że przez lupę widać więcej szczegółów i nawet ja przez swoje "binokle" do codziennego czytania, więcej widzę tych szczególików , niż bez nich. Ogłupianie, w całej swej krasie, widzi nawet ślepy od urodzenia, byle był zdrowy na umyśle, bo taka też i natura "ogłupiactwa". A z tym, że można by i moją "somsiadke" jakimś podatkiem "uszczęśliwić" to oczywiście racja, bo jak mawiał jeden chiński uczony: wszystko można i wszystko się da z wyjątkiem otwarcia w d... parasola. Skończmy więc to biadolenie i po prostu starajmy się nie dać nikomu i w żaden sposób ogłupiać. Amen, proszę wielebnego prałata. Ort. :oops:
utopia Opublikowano 8 Marca 2012 Opublikowano 8 Marca 2012 Amen, proszę wielebnego prałata. a ja myślałem że tutaj już mi obiecano awans
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 8 Marca 2012 Opublikowano 8 Marca 2012 Da się Marku, da.... Tylko otwartego nie da się wyciągnąć ! To jedna z dwóch rzeczy, których się nie da ! Coś przeoczyłem ? Krzychu - aleś się wygłupił z tym biskupem ! Patrz, jak krzywa (poparcia) spada ! I tak byś dostał to biskupstwo, i tak, trza było spokojnie i po cichu. Stopniowo, pomału, najpierw - Prezydent ! - Jurek P.S. 1% - nadal aktualne !
utopia Opublikowano 9 Marca 2012 Opublikowano 9 Marca 2012 Do lata 1% osiągnie nieco więcej i mam nadzieję że pożytecznie to spożytkujemy 8)
MareX Opublikowano 9 Marca 2012 Opublikowano 9 Marca 2012 Co do stopni służbowych nadawanych funkcjonariuszom KK, to jestem zupełnie zielony w tym temacie i nie widzę żadnej różnicy między np. plebanem, wikarym, prałatem, czy nawet diakonem, choć pamiętając pewien kontekst tu na forum, jest to chyba odpowiednik szeregowca w woju? Kiedyś na zajęciach SW uczono nas stopni wojskowych i coś tam jeszcze pamiętam, np. to, że kończąc te nauki otrzymałem stopień starszego kaprala podchorążego. Stopni funkcyjnych obowiązujących w KK chyba nikt mnie nie uczył, a chodząc "na religię" / tak, podobnie , jak "na modelarnię"/, chyba mało uważałem, albo też ta wiedza nie była owieczkom przekazana. Tak, czy inaczej Krzychu, dla mnie, tu na forum, możesz być nawet arcybiskupem /to chyba starszy stopień od biskupa?/ i zupełnie mi to w niczym nie będzie przeszkadzało. Życzę udanego i szybkiego awansu. :wink: Liter.
Rekomendowane odpowiedzi