Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zgubiłem jedną z antenek od odbiornika Frsky 2.4 Ghz . Jak wygląda sprawa dorobienia takiej antenki czy wystarczy że dorobie ją z drutu o podobnej długosci i grubosci

czy muszą być spełnione jakieś specjalne warunki. Nie wiem jak to jest w wypadku 2.4Ghz

Opublikowano

Antenka to nie jest zwykły drut, tylko lica pokryta izolacją i ekranem ponownie zaizolowanym. Odcinkiem czynnym jest ta końcówka (ok. 25 mm) pozbawiona ekranu. Tak jak pisze Paweł, raczej trzeba dokupić.

Opublikowano

Można zastosować koncentryk od wifi (do 2,4GHz), natomiast problemem jest lutowanie, wystarczy przy lucie trochę gołego przewodu i robi się antena o bardzo kiepskim zasięgu.

Po lutowaniu, polecam spradzić zasięg na ziemi.

Opublikowano

patrzyłem w ABC-RC 15 cm czyli takich jak moja nie ma czy jeśli kupie dłuższą to czy mogę ją skrucić ?

Opublikowano

Tak, natomiast musisz odtworzyć końcowy odcinek. Obetnij na wymiar brutto, następnie zdejmij ekran dokładnie na taką samą długość jak w oryginale. Nie próbuj użyć dowolnego kabla. Ważna jest impedancja.

Bart

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.