pablos Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Witam zgubiłem jedną z antenek od odbiornika Frsky 2.4 Ghz . Jak wygląda sprawa dorobienia takiej antenki czy wystarczy że dorobie ją z drutu o podobnej długosci i grubosci czy muszą być spełnione jakieś specjalne warunki. Nie wiem jak to jest w wypadku 2.4Ghz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 ABC-RC kupisz za grosze nowe anteny -nie wymyślaj szkoda modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Antenka to nie jest zwykły drut, tylko lica pokryta izolacją i ekranem ponownie zaizolowanym. Odcinkiem czynnym jest ta końcówka (ok. 25 mm) pozbawiona ekranu. Tak jak pisze Paweł, raczej trzeba dokupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Można zastosować koncentryk od wifi (do 2,4GHz), natomiast problemem jest lutowanie, wystarczy przy lucie trochę gołego przewodu i robi się antena o bardzo kiepskim zasięgu. Po lutowaniu, polecam spradzić zasięg na ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 patrzyłem w ABC-RC 15 cm czyli takich jak moja nie ma czy jeśli kupie dłuższą to czy mogę ją skrucić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Tak, natomiast musisz odtworzyć końcowy odcinek. Obetnij na wymiar brutto, następnie zdejmij ekran dokładnie na taką samą długość jak w oryginale. Nie próbuj użyć dowolnego kabla. Ważna jest impedancja. Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Dziekuję wszyskim za porady wiem juz wszystko co chciałem wiedzieć na ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi