mati19614 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Witam! Ostatnio natknąłem się na plany Spitfire MK IX ze strony Profili Plans [KLIKNIJ] Mam pytanie do wszystkich użytkowników forum:Czy ktoś kiedykolwiek budował ten model z tych planów? Same plany wydają się być przejrzyste i czytelne ,ale jak w praktyce? Jeśli pomyliłem dział to najmocniej przepraszam ,ale ten wydawał mi się najbardziej stosowny Rozpiętość ≈ 1,25m Napęd elektryczny Pozdrawiam Edit: Jeśli ktoś posiadał by zdjęcia lub/i filmy powyższego modelu to bardzo bym prosił szukałem po forum podobnego tematu ale nie znalazłem (jeśli się mylę to proszę o przekierowanie do takowego tematu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolek Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 zbuduj sobie jakąś ESĘ na początek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati19614 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Dzięki :wink: ,ale kto powiedział ,że będę go budował teraz Zdarzy się to raczej w dalekiej przyszłości. Chodzi mi konkretnie o efekt końcowy budowania z tych planów i ich rzeczywista czytelność.Pomimo średnio-słabej :devil: znajomości Języka Angielskiego ,byłem w stanie odczytać potrzebne rzeczy. Ale jak jest w praktyce :?: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZ Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Tu masz budowe tego modelu - jako pierwszy model nie proponuje http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=130235&page=2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati19614 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 O! oto mi chodziło. Zdjęcia i filmy są-super. Jak już mówiłem nie będę go budował teraz ,ale żeby nie było-pierwszy model i pierwszą kraksę mam już za sobą ;D ale jak się to mówi : "Jak się nie przewrócisz, to się nie nauczysz" Pozdrawiam i Dziękuje ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Spitfire z depronu. Oklejony styropianem gr 1,5 mm i papierem pakowym pomalowany farbą akrylową ogólnobudowlaną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Ładny, tylko "kabinka" krótka. Jak lata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Ładny, tylko "kabinka" krótka. Jak lata? Kabinkę można "przedłużyć" pędzlem.Przede wszystkim bardzo dobrze szybuje i w związku z tym musiałem potrenować lądowanie na niezbyt długim lotnisku. Trzeba będzie włączyć klapolotki. Na co dzień latam deltą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi