pyton Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 naładuj tylko moze nie na fulla a z lekką rezerwą, i wybierz równiez nie za duże nateżenie podczas ładowania (zwiększysz żywotność pakietu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabster Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 No moja ładowarka http://abc-rc.pl/p/1...-i-osprzet.html Linkman ma sama ograniczenie 800mAh. Jest z balanserem, więc chyba nie muszę jej nadzorować tylko poczekam aż się naładuje . Swoją drogą czy ma ktoś może jakiś fajny schemacik do dobrej lipolowej ładowarki z balanserem. Chętnie sam bym coś takiego stworzył, niestety sama wiedza elektrotechniczna mi nie wystarcza EDIT: Niestety wystąpił pewien problem, a mianowicie ładowarka nie ładuje. Myślę nad rozwiązaniem. EDIT2: Problemem okazał się kabel łączący ładowarkę z zasilaczem (chinole sie nie postarali). Naprawiłem i sprzęt ładuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 co do schematu to raczej nie ma sensu sie w to bawić,kup jakiegoś accucella lub Imaxa ,albo ładuj tą twoja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabster Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Tzn przydałby mi się schemat, gdyż chciałbym zrobić coś wydajniejszego i wbudować w mój zasilacz. Składanie układu ze schematu nie jest dla mnie problemem, a zapytać zawsze można, bo może już ktoś się podjął zrobienia schematu takiego Imaxa ( na pewno taniej wyjdzie) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabster Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Walczę z połączeniem nadajnika z nadajnik :] EDIT: Pierwsze uruchomienie bezcenne . Porady co do wychyleń będziecie mogli mi dać jutro, gdy już zrobie zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Moim zdaniem szkoda czasu na robienie ładowarki. Za 25 dolarów masz Accucella i na początek nic więcej nie trzeba. Baterie 3s ładuje w miarę szybko, np. taki 2650 przy prądzie 4A ładuje się ok. 30 min. Większego prądu niestety nie da się ustawić bo ona ma 60 wat. Mam dwa takie pakiety i zanim wylatam jeden do połowy to drugi jest już naładowany. Gorzej jak masz pakiet o większym napięciu, np. 6s to wtedy już taki Accucell nie wystarcza. No i jak latasz helikiem to tam dużo szybciej trzeba pakiety przekładać. A co do ładowania wysokim prądem to moim zdaniem (i nie tylko) prędzej pakiet zajedziesz przy rozładowaniu niż przy ładowaniu. edit: mam pakiety nano-tech 5C więc teoretycznie mogę je ładować prądem 2650x5=13,25A Ale nie jest mi to potrzebne no i musiałbym mieć mocniejszą ładowarkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabster Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Nie wiem czy czytałeś, ale potrzebowałbym schemat, aby wbudować to w mój zasilacz (takie all-in-one). Myślałem, że ktoś po prostu dysponuje takim schematem od ręki, jeśli nie to trudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Moim zdaniem gra nie warta świeczki ale jak kto lubi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabster Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Wolę mięć wszystko w jednym urządzeniu, niż nosić się z wieloma :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 To jest zrozumiałe, natomiast jak coś pójdzie nie tak ( a zazwyczaj tak bywa) to spalisz to co zrobiłeś i zniszczysz pakiet. Zrobisz jak chcesz, tylko przyznaj potem że mieliśmy rację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabster Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Wtf? ;P Przecież w zasilaczu mam ograniczenie prądowe, a dotego balanser dozuje samodzielnie prąd więc o co tyle hałasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabster Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Chciałbym poćwiczyć chyba jednak na jakimś ubogim symulatorze(ze względu na wymagania komputera). Ale mam dwa pytania jak podłączyć turnigy 9x do komputera i jaki symulator wybrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Mamy cały dział poświęcony symulatorom. Znajdziesz tam przegląd dostępnych produkcji, tak darmowych, jak i komercyjnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabster Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Ok, a z tego co widziałem to turnigy łączy się za pośrednictwem usb na wejściu do komputera i mini-jack(3,5mm) do aparatury. Mógłby ktoś podrzucić schemacik podłączenia przewodów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Bierzesz kabelek audio mono i podpinasz do karty dźwiękowej. Instalujesz smartproplus i masz. Podpinasz na wyłączonej aparaturze, ona się sama włączy, ale bez nadawania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabster Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 ale podlaczam jako mikrofon tak? EDIT: podłączyłem wszystko, zainstalowałem smartproplus no i nie mogę skalibrować apki. Jakieś pomysły? EDIT2: niby działa, ale od razu startuje skręca, nie mogę gościa skalibrować. EDIT3: robiłem według tej instrukcji: http://hobbyking.com/hobbyking/forum/forum_posts.asp?TID=1428 i nie mogę skalibrować aparatury, bo ciągle w każdych warunkach coś jest nie tak. Gdzie szukać pomocy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 W jakim symulatorze? Musisz w konfiguracji ustawić który kanał do czego ma służyć. Nagraj działanie w [rejestratorze dźwięku] powinno coś się dziać gdy ruszasz drążkami. No i zobacz czy masz w aparaturze tryb acro czy heli, bo domyślnie jest chyba heli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZ Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 co do budowy ładowarki poczytaj to http://forumrc.alexba.eu/ipw-web/bulletin/bb/viewtopic.php?t=288&postdays=0&postorder=asc&start=9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabster Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zainstalowałem najpierw sam smartpropoplus i rcdesk. Niby była reakcja na ruchy drążków, ale model od razu startował, nie mogłem zjechać z obrotami do zera. To samo tyczy sie FMS +smarpropoplus + ppjoy. No ni w ząb nie mogłem zrobić takich ustawień, aby wszystko było ok, a jak już pisałem to robiłem według tej instrukcji: http://hobbyking.com...ts.asp?TID=1428 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Skoro reakcja na stery jakaś jest to podłączenie jako takie jest. Musisz przyporządkować odpowiednie kanały do odpowiednich sterów. Zwróć uwagę czy nie działają odwrotnie, wtedy klikasz na revert. Metodą prób i błędów powinieneś dac radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi