Marcinmb Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 co ot ym myslicie??to zwkla jakas kamerka i tylko napisali ze do modeli czy naprawde?? http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=246906611 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 to taki chwyt reklamowy, lepiej kupić za tą cenę aparat cyfrowy, jakość będzie lepsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 25 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 tak samo mi sie wydawało...tylko chciałem zobaczyc co wy o tym sadzicie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 W dodatku tylko 15kl/sec odpada w przedbiegach... W tej cenie lepiej kupic cos takiego (własie kupiłem :-) ) http://allegro.pl/item248073078_aiptek_kamera_cyfrowa_aparat_video_sd_1gb_gratis.html najlepsza z najtanszych z zoomem optycznym 30kl/sec i waga tylko 170g i masz nagranie w super jakosci. Jezeli platformą ma być lekki deproniak to pozostaje przesył radiowy no i duzo wieksze koszty... Ja tą kamere kupiłem z myslą o pierwszych doswiadczeniach z filmowaniem w locie, w razie czego mam dobra kamerke aby podpiac to pod nadajnik (wyjscie AV w kamerze) i bawic sie na goglach, jedynie martwi mnie platforma ze juz bedzie duża i najprawdopodobniej balsowa ze wzgledu na wielkosc, musi uniesc około 300g sprzetu cam 170g+nadajnik30-50g+antena 10g+mały pakiet 50g+mocowanie cam 20g = 300g ale będzie dobrze ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 (własie kupiłem ) No mialem w raczkach,tylko te l 300 ,szkoda ze nie dales znac,ten 1Mpiksel daje wlasnie 720x480,roznica niewielka jednak,wprawne oko tylko zauwazy. :> http://www.maplin.co.uk/module.aspx?ITAG=SPEC&ModuleNo=99327&doy=22m9#spec tu opis troche empiryczny http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=3457 Cenowo to chyba podobnie wychodzi w RP. A co wybralem na koncu to,juz wiadomo. Jestem b.ciekawy jak wyglada krotki filmik ,chodzi o przejscia niebo -ziemia. No i oczywiscie w pelnej rozdzielczosci. Tu masz link z moim testem http://stage6.divx.com/user/Kamera_Petera/videos/ Na tym serwerku idzie to w takiej rozdzielczosci w jakiej wrzucisz,czyli nie ma zganiania na to ze, slaba jakosc bo to you tube jest kaszana-no bo jest :mrgreen: jedynie martwi mnie platforma ze juz bedzie duża ha,ha, a jak ja marudzilem tygodniami to bylo wesolo. Wybralem kompromis. Tak miedzy wierszami,Darku,wszyscy wiedza ze umiesz super latac,ale elapor to nie wstyd,i.... latwiej sie modyfikuje-nie ma tu zadnej aluzji. Po prostu latwiej.W moim odczuciu,najlepiej sprawuje sie Easy Star,no ale to moja ocena. No to zakladaj temat i witam na pokladzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 jedynie martwi mnie platforma ze juz bedzie duża i najprawdopodobniej balsowa ze wzgledu na wielkosc, musi uniesc około 300g sprzetu cam 170g+nadajnik30-50g+antena 10g+mały pakiet 50g+mocowanie cam 20g = 300g ale będzie dobrze ;-) Cześć, Nie jest tak źle. Dziś oblatałem RWDbySkazoo z cyfrówką ważącą 270g. Sam model z elektroniką waży 560gram do tego doszło 270cio gramowy aparat cyfrowy. W sumie jest 830gram, ale mam jeszcze duży zapas mocy (wznosi się na 1/3 gazu) i świetnie szybuje - przeleciałem dziś lądowisko. Szczerze mówiąc rozważam budowę RWDbySkazoo dla FPV, ale na takie decyzje przyjdzie jeszcze pora Powodzenia! EDIT: Latam na TP2408-21T-3Δ, do tego GWS 9x5 i Li-polki 3s 2200mAh. Latałem 8 minut, wyżarło mi 600mAh co daje średni pobór prądu 4,6A. Zamierzam wychodzić wysoko i szybować - będę miał min. 25min lotu silnikowego do tego ślizgi ze sporej wysokości - oj dłuuugie filmy będą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 No to moje gratulacje. Tu mamy miejsce na Twoj filmik,a samolocik do dzialu ,,Nasze konstrukcje"" Witam na pokladzie :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 No to moje gratulacje.Tu mamy miejsce na Twoj filmik,a samolocik do dzialu ,,Nasze konstrukcje"" Witam na pokladzie :* Jasne, jutro wstawie a dziś jeszcze przepraszam za offtopic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 No mialem w raczkach,tylko te l 300 ,szkoda ze nie dales znac,ten 1Mpiksel daje wlasnie 720x480,roznica niewielka jednak,wprawne oko tylko zauwazy Odpada poniewaz przy najwyzszej rozdzielczosci 20kl/sec a minimum dla mnie aby był płynny ruch to 25kl/sec dlatego mysle ze to był trafny wybór tym bardziej ze kamerka moze sie przydać na przyszłosc ze wzgledu na zoom optyczny (o ile sie nie rozbije) :-) elapor to nie wstyd. Ale ja bardzo lubie EPP i tym podobne, wiadomo z jakich wzgledów ;-)) Niestety moja wizja chyba nie będzie sie pokrywała z fabrycznymi konstrukcjami, myslałem o zbudowaniu od zera nowej platformy ze specjalnie zaprojektowanym kadłubem, tak aby wszystko miało swoje miejsce i koniecznie z dwoma silnikami na skrzydłach tak aby kamera z przodu nie widziała smigiełka. Juz mam wstepną koncepcję. Znajac życie jeszcze 5x zmienie zdanie i na koncu wyjdzie zupelnie cos innego ;-) No to zakladaj temat i witam na pokladzie Na to jeszcze za wczesnie, jak będe miał jakies konkrety na stole fizycznie to wtedy bede myslał :-) narazie będe stał na bocznych torach Teraz rozgladam sie za nadajnkiem http://www.rangevideo.net/1000mw.html (wyjatkow mi sie podoba 1W) czy spliterem na dwie anteny http://www.atel.com.pl/produkt.php?hash=05227 ale juz nie bede rozwijał wątka nie na temat. Będe dalej przegladal strony w zaciszu domowego ogniska, ale odgrażam się że ja jeszcze sie tutaj pojawię! :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Spliter raczej bym odradzal,wiem do czego zmierzasz,ale ten element nie pomoze. Reszta jak najbardziej. No to czekamy! :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Jasne, jutro wstawie Czekamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Witam, ja filmuje takim sprzętem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killerus Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Ty a co to za "pendrive" Verbatima, daj mi jakies blizsze dane co to jest, to sobie sprobuje od przedstawiciela cos takiego zalatwic ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Ten pierwszy jest ciut ciezki ale ma przyzwoita rozdzielczośc, system antywstrząsowy i robi fajne filmy. Drugi to tzw 5 w1 jest tu funkcja kamery, ale zaletą jest waga - w zasadzie nie ma znaczenia gdzie umiesciy go w samolocie(modelu oczywiscie) jego waga jest pomijalna, a to stwarza całkiem nowe możliwości krecenia filmów. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Verbatim 5 in 1, kamera video (640X480 30kl/s) z dzwiekiem, aparat cyfrowy, dyktafon, kamerka internetowa, pamiec przenosna. Kupiony na allegro, o ile pamiętam ok. 90zł Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 30 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 ALE USZKODZONY?/JA BEDE KRECIŁ KOMÓRKA...2 MPX WYSTARCZY CHYBA NO NIE?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Pozostałe fotki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek59 Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Cześć. Masz może jakiegoś linka do tej kamerki- mini Verbatima? Przeszukałem allegro, ale nic takiego nie znalałem. Wrzuć, jeśli można Cię prosić, , jakiś filmik, tylko aby kamerka była w ruchu i było przejście przez słońce i linię horyzontu. Podaj jakieś parametry tej kamerki, ona narywa na pamięci wewnęrznej?, To Jaka pojemność,? czy na kartach zewnętrznch? Potencjalnie bardzo ciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Pamięc wew 128, 640X480, 30 klatek/s. Trochę skomplikowana jest obróbka filmów bo w dwóch programach, ale w koncu ogladasz w winap'e. Jakość no sam widziałes chyba mój głęboko skrytykowany obraz video umieszczony na youtube. Dziś jestem w bezkidzie zywieckim i w/w kamerke umiesciłem w modelu ESA fokewulf. Szybki ten styropor, ale coś tam wyszło. Ew. jutro coś umieszcze jak wrócę do swojego kompa, no i do domu. Sam jestem ciekaw co wyszło, okolica tu ciekawa, ale pada leciutko. Jutro zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Tu masz link do filmu z tej kamerki: http://www.youtube.com/watch?v=erU4x41gjyw ...wiem,wiem, to tylko była próba. Coś tam jednak widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.