Skocz do zawartości

kamerka

Marcinmb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W dodatku tylko 15kl/sec odpada w przedbiegach...

W tej cenie lepiej kupic cos takiego (własie kupiłem :-) ) http://allegro.pl/item248073078_aiptek_kamera_cyfrowa_aparat_video_sd_1gb_gratis.html

najlepsza z najtanszych z zoomem optycznym 30kl/sec i waga tylko 170g i masz nagranie w super jakosci. Jezeli platformą ma być lekki deproniak to pozostaje przesył radiowy no i duzo wieksze koszty...

Ja tą kamere kupiłem z myslą o pierwszych doswiadczeniach z filmowaniem w locie, w razie czego mam dobra kamerke aby podpiac to pod nadajnik (wyjscie AV w kamerze) i bawic sie na goglach, jedynie martwi mnie platforma ze juz bedzie duża i najprawdopodobniej balsowa ze wzgledu na wielkosc, musi uniesc około 300g sprzetu cam 170g+nadajnik30-50g+antena 10g+mały pakiet 50g+mocowanie cam 20g = 300g ale będzie dobrze ;-)

Opublikowano
(własie kupiłem )

No mialem w raczkach,tylko te l 300 ,szkoda ze nie dales znac,ten 1Mpiksel daje wlasnie 720x480,roznica niewielka jednak,wprawne oko tylko zauwazy. :>

http://www.maplin.co.uk/module.aspx?ITAG=SPEC&ModuleNo=99327&doy=22m9#spec

tu opis troche empiryczny

http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=3457

Cenowo to chyba podobnie wychodzi w RP.

A co wybralem na koncu to,juz wiadomo.

Jestem b.ciekawy jak wyglada krotki filmik ,chodzi o przejscia niebo -ziemia.

No i oczywiscie w pelnej rozdzielczosci.

Tu masz link z moim testem

http://stage6.divx.com/user/Kamera_Petera/videos/

Na tym serwerku idzie to w takiej rozdzielczosci w jakiej wrzucisz,czyli nie ma zganiania na to ze, slaba jakosc bo to you tube jest kaszana-no bo jest :mrgreen:

jedynie martwi mnie platforma ze juz bedzie duża

ha,ha, a jak ja marudzilem tygodniami to bylo wesolo.

Wybralem kompromis.

Tak miedzy wierszami,Darku,wszyscy wiedza ze umiesz super latac,ale

elapor to nie wstyd,i....

latwiej sie modyfikuje-nie ma tu zadnej aluzji.

Po prostu latwiej.W moim odczuciu,najlepiej sprawuje sie Easy Star,no ale to

moja ocena.

No to zakladaj temat i witam na pokladzie :lol:

Opublikowano
jedynie martwi mnie platforma ze juz bedzie duża i najprawdopodobniej balsowa ze wzgledu na wielkosc, musi uniesc około 300g sprzetu cam 170g+nadajnik30-50g+antena 10g+mały pakiet 50g+mocowanie cam 20g = 300g ale będzie dobrze ;-)

Cześć,

Nie jest tak źle. Dziś oblatałem RWDbySkazoo z cyfrówką ważącą 270g. Sam model z elektroniką waży 560gram do tego doszło 270cio gramowy aparat cyfrowy. W sumie jest 830gram, ale mam jeszcze duży zapas mocy (wznosi się na 1/3 gazu) i świetnie szybuje - przeleciałem dziś lądowisko. Szczerze mówiąc rozważam budowę RWDbySkazoo dla FPV, ale na takie decyzje przyjdzie jeszcze pora :P

Powodzenia!

EDIT:

Latam na TP2408-21T-3Δ, do tego GWS 9x5 i Li-polki 3s 2200mAh. Latałem 8 minut, wyżarło mi 600mAh co daje średni pobór prądu 4,6A. Zamierzam wychodzić wysoko i szybować - będę miał min. 25min lotu silnikowego do tego ślizgi ze sporej wysokości - oj dłuuugie filmy będą :D

Opublikowano
No to moje gratulacje.

Tu mamy miejsce na Twoj filmik,a samolocik do dzialu ,,Nasze konstrukcje""

Witam na pokladzie :*

Jasne, jutro wstawie a dziś jeszcze przepraszam za offtopic

Opublikowano
No mialem w raczkach,tylko te l 300 ,szkoda ze nie dales znac,ten 1Mpiksel daje wlasnie 720x480,roznica niewielka jednak,wprawne oko tylko zauwazy

Odpada poniewaz przy najwyzszej rozdzielczosci 20kl/sec a minimum dla mnie aby był płynny ruch to 25kl/sec dlatego mysle ze to był trafny wybór tym bardziej ze kamerka moze sie przydać na przyszłosc ze wzgledu na zoom optyczny (o ile sie nie rozbije) :-)

elapor to nie wstyd.

Ale ja bardzo lubie EPP i tym podobne, wiadomo z jakich wzgledów ;-))

Niestety moja wizja chyba nie będzie sie pokrywała z fabrycznymi konstrukcjami, myslałem o zbudowaniu od zera nowej platformy ze specjalnie zaprojektowanym kadłubem, tak aby wszystko miało swoje miejsce i koniecznie z dwoma silnikami na skrzydłach tak aby kamera z przodu nie widziała smigiełka. Juz mam wstepną koncepcję. Znajac życie jeszcze 5x zmienie zdanie i na koncu wyjdzie zupelnie cos innego ;-)

No to zakladaj temat i witam na pokladzie :lol:

Na to jeszcze za wczesnie, jak będe miał jakies konkrety na stole fizycznie to wtedy bede myslał :-) narazie będe stał na bocznych torach :lol:

Teraz rozgladam sie za nadajnkiem http://www.rangevideo.net/1000mw.html (wyjatkow mi sie podoba 1W) czy spliterem na dwie anteny http://www.atel.com.pl/produkt.php?hash=05227 ale juz nie bede rozwijał wątka nie na temat. Będe dalej przegladal strony w zaciszu domowego ogniska, ale odgrażam się że ja jeszcze sie tutaj pojawię! :rotfl:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ten pierwszy jest ciut ciezki ale ma przyzwoita rozdzielczośc, system antywstrząsowy i robi fajne filmy. Drugi to tzw 5 w1 jest tu funkcja kamery, ale zaletą jest waga - w zasadzie nie ma znaczenia gdzie umiesciy go w samolocie(modelu oczywiscie) jego waga jest pomijalna, a to stwarza całkiem nowe możliwości krecenia filmów.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Verbatim 5 in 1, kamera video (640X480 30kl/s) z dzwiekiem, aparat cyfrowy, dyktafon, kamerka internetowa, pamiec przenosna. Kupiony na allegro, o ile pamiętam ok. 90zł

Pozdrawiam.

Opublikowano

Cześć.

Masz może jakiegoś linka do tej kamerki- mini Verbatima?

Przeszukałem allegro, ale nic takiego nie znalałem.

Wrzuć, jeśli można Cię prosić, :D , jakiś filmik, tylko aby kamerka była w ruchu i było przejście przez słońce i linię horyzontu.

Podaj jakieś parametry tej kamerki, ona narywa na pamięci wewnęrznej?, To Jaka pojemność,? czy na kartach zewnętrznch?

Potencjalnie bardzo ciekawe

Opublikowano

Pamięc wew 128, 640X480, 30 klatek/s. Trochę skomplikowana jest obróbka filmów bo w dwóch programach, ale w koncu ogladasz w winap'e. Jakość no sam widziałes chyba mój głęboko skrytykowany obraz video umieszczony na youtube. Dziś jestem w bezkidzie zywieckim i w/w kamerke umiesciłem w modelu ESA fokewulf. Szybki ten styropor, ale coś tam wyszło. Ew. jutro coś umieszcze jak wrócę do swojego kompa, no i do domu. Sam jestem ciekaw co wyszło, okolica tu ciekawa, ale pada leciutko. Jutro zobaczymy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.