RobertK Opublikowano 9 Marca 2012 Opublikowano 9 Marca 2012 Dziś otrzymałem paczkę z USA, niestety w urzędzie celnym doliczono mi chyba wszystkie możliwe opłaty. :evil: I bądź tu człowieku uczciwym... Kilka słów o samym modelu. Jak pisze jego konstruktor - Bruce Tharpe ,Reaction 54 jest modelem rekreacyjnym prostym w budowie i pilotażu wykonanym bez użycia laminatów. Cena za zestaw (nie licząc podatków w naszym (...) kraju) jest dość wysoka,w zamian dostajemy najwyższą jakość materiałów wyciętych bardzo precyzyjnie (bez użycia lasera). Instrukcja budowy modelu jest bardzo szczegółowa i bogato ilustrowana, plan oczywiście 1:1 zawiera kilka arkuszy.
noker Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 Robert - masz niezłe tempo budowy, modelik fajny, nada się na trawnk w niebrzegowie?
RobertK Opublikowano 2 Maja 2012 Autor Opublikowano 2 Maja 2012 Cześć Rafał ! Tak tempo niezłe, mam teraz wolne ,więc kosztem obowiązków domowych ostro wziąłem się za klejenie modelu. Aczkolwiek zdjęcia zamieszczam z pewny poślizgiem. Generalnie buduję ten model właśnie pod "lotniska" łąkowe.
RobertK Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Opublikowano 6 Maja 2012 (edytowane) Napęd modelu : Wren 75 Edytowane 7 Maja 2012 przez karlheinz
RobertK Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Opublikowano 8 Maja 2012 http://www.youtube.com/watch?v=FsxtvFheAa0&feature=player_embedded
Ramzex Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 Piękna robota ... Aż się nie mogę napatrzeć...
wichercat Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 ach....Robert jak to Robert zaszumiał nad Niebrzegowem (pamiętam na pikniku wszystkie laski jego ) i znajome twarze na filmie dawno u Was nie byłem... model spoko.........Białego Misiaaaa....... pozdrawiam z końca świata........
paulusr Opublikowano 14 Maja 2012 Opublikowano 14 Maja 2012 Super sprzęt. Lubię układ redanowy. Ale wydaje się, że wymaga szczególnej uwagi w zakrętach. Czy to CG czy serwo wysokości a może po prostu niska prędkość?
RobertK Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Opublikowano 23 Maja 2012 Ten model z założenia nie wymaga... Na filmie są widoczne świadome przeciągnięcia i reakcja modelu wichercat - czy w tym roku zaśpiewamy razem bialegoooo ?
robertus Opublikowano 5 Czerwca 2012 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Ech, gdybym miał mieć prawdziwego jeta to właśnie takiego.
RobertK Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2012 Robert , jak na pierwszy model odrzutowy to strzał w dziesiątkę , pilotaż to pełen relaks, zero stresu Jedyny problem to transport ponieważ model ma wymiary 2x2 m Teraz tak myśle że można by zrobić skrzydła dzielone. albo zrobić mniejszy ,ale "chodziłby " wówczas w innym zakresie Re (cięciwy są znaczne) I kto to mówił że jety nie latają powoli
vowthyn Opublikowano 5 Czerwca 2012 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Model z klasą, niby nie udaje żadnego prawdziwego samolotu, ale linia przyciąga oko, tak, jak Koszkin napisał - coś w sobie ma. No i jak na odrzutowiec, to faktycznie powoli lata i ciasno kręci. Piękna zabawka.
Rekomendowane odpowiedzi