Gość Anonymous Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 http://www.rcskorpion.pl/pliki/movies/4dflight.wmv fajna sprawa taki system śmigła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Nie wiem jak działa ten system śmigła, ale widzę, że to lata jak heli, nie samolot. I heli chyba ładniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Nie wiem jak działa ten system śmigła, ale widzę, że to lata jak heli, nie samolot. I heli chyba ładniejsze Dokładnie tak samo jak tylni wirnik w śmigłowcu - stałe obroty i zmienny kąt łopat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Wał silniku jest przewiercony, i przez niego przeprowadzony jest popychacz do zmiany skoku śmigła. Obroty nie są stałe, można je regulować tak jakby był to zwykły silnik bezszczotkowy. Poprostu potrzeba dodatkowo jednego serwa, żeby obsłużyć zmianę skoku. Wg mnie bomba! Akrobacja tego typu jest wg mnie bardzo efektowna i niecodzienna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Bo to jest zwykły silnik bezszczotkowy - techniki lotu mogą być odmienne - również ze zmianą prędkości obrotowej chodź ta nie jest wymagana - zresztą nigdy z taką się nie spotkałem - bo po co ją stosować?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 z tego co zauwazyłem to firma AXi posiada dość dużo takich silników tego typu przykład : http://modele.sklep.pl/index.php?cPath=27_150 a tak wyglada przykłądowy silnik typu AVP: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 http://rcskorpion.pl/product_info.php?cPath=136_149_152&products_id=1095 tu macie komplet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 co to jest za muza z tego filmiku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 co to jest za muza z tego filmiku? Ja również jestem ciekaw. Może ktoś wie ? Edit:// Udało mi się wkońcu dowiedzieć jaki jest tytuł tej piosenki - Sum 41- Still Waiting . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loopster Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Do obsłużenia takiej konfiguracji silnika z systemem VPP potrzebny jest program heli, a dokładnie krzywa mocy i skoku. To nie jest tak koledzy ze ustawiacie stałe obroty i zmieniacie tylko kąty bo przy zmienie kątów sśmigło by traciło obroty. Nie wspominam tu już o zmianie trybu lotów (Normal, Akro). Taka sam zasada jak w śmigłowcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.