Maciej Ritmann Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Modelarzy Świat Łódź zaprasza na pierwszy w Łodzi piknik modelarski. Termin: 13 maja start godzina 10:00 Miejsce: Lotnisko modelarskie "brus" Pole zieleni przy skrzyżowaniu Konstantynowskiej i Kornika Impreza trwa do godziny 18, jest nieoficjalną formą promocji modelarstwa rc. Zapraszamy pasjonatów i rodzinki. Regulamin imprezy na FB Modelarzy Świat Łódź Oficjalnym patronem imprezy jest sklep Model-fan. Wszelkie pytania proszę kierowac na emali: modelarzyswiatlodz@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq7iqi Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 znalazlem dwa terminy i dwa miejsca ? ? 12 maja za torami i 13 kolo smieciowej gorki, ktory jest obowiazujacy, a moze oba ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Cześć, termin 13 maja jest obowiązujący. Pozdrawiam i zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DigiMarlong Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Witajcie, to mój pierwszy post więc wypada tradycyjnie i oficjalnie powiedzieć "dzień dobry". Marcin, lat 30 z Łodzi strugacz, oblatywacz i pilot z zamiłowania od całkiem niedawna - dokładnie od lat trzech. Nurtuje mnie jedno pytanie, w sumie dwa: -czy ubezpieczenie jest bezwzględnie konieczne? -ile osób chętnych jest do wspólnego latania na tą chwilę, czy jest niewielkie grono znajomych czy mamy raczej gromki odzew z wszelkich okolic naszego miasta? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielinskijanek Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Ja bym sie odezwał gdy bym miał czym dojechac ale podzielam takie inicjatywy, a kto wie moze przypadkiem zznajde sie w okolicach to moze i wstąpienie i popatrze ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam49 Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Witam. Mam pytanie w sprawie pikniku. Czy będzie przygotowany jakiś kawałek lądowiska który pozwolił by wystartować i lądować większym spaliniakiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 9 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 będzie planuję pas startowy 10*60m Zobaczymy czy dam rade wykosić takie 600m2 pasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_lodz Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Witam, kiedy będziesz kosić? Jak chcesz mogę pomóc.... JAk nie w samym koszeniu to chociaż na wachę można się zrzucić.... Nie chcę być złym prognostom, ale co jak nie będzie pogody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 9 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 o paliwie na wachę to nie wiem czy zrzucić, na pikniku chętni mogą po 3pln się złożyć. nie wystawię rachunku a co do pogody to:wiatr słabnący od 4,5m/s słonecznie, temperatura do 14 stopni, wiatr zachodni, północno-zachodni. ciśnienie 1008hPa i będzie spadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spin1 Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Witam Jak by co, to mogę przy koszeniu pomóc, tylko kiedy i o której ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 (edytowane) Witam koszenie dokonało się wczoraj, nie zgrabiłm tylko nie mialem już siły, postaram sie zgrabć przed rozpoczęciem w sobotę Edytowane 11 Maja 2012 przez Maciej Ritmann Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 REGULAMIN I ŁPK MŚŁ art. 1 Postanowienia ogólne spotkanie ma na celu promocję szeroko pojętego modelarstwa spotkanie organizowane jest nieodpłatnie, nie są pobierane żadne składki lub opłaty spotkanie ma formę otwartą organizator spotkania ma prawo wyprosić osobę, która łamie regulamin lub stanowi zagrożenie dla innych uczestników. art. 2 Zasady uczestnictwa uczestnikiem może być osoba, która ukończyła 18 lat lub przyszła z osobą dorosłą, pranym opiekunem lub rodzicem Organizator nie ponosi odpowiedzialności za uczestników i ich czyny Art. 3 obowiązki uczestnika uczestnik może pokazać swoje modele, wystawiając je na trawie, w sposób nieograniczający innym uczestnikom udziału w spotkaniu uczestnik odpowiada sam za siebie i bierze odpowiedzialność za swoje czyny uczestnik został poinformowany o przepisach prawa lotniczego i przestrzeni powietrznej klasy C, oraz zakazie lotów. Każdy lot jaki uczestnik wykona będzie na jego odpowiedzialność uczestnik spotkania zastał miejsce czyste i takie ma pozostawić podczas spotkania zabrania się spożywania napojów alkoholowych i wyrobów tytoniowych art. 4 obowiązki organizatora organizator otwiera i zamyka spotkanie organizator zobowiązuje się do poinformowania uczestników poprzez fora internetowe o pozostawionych rzeczach i miejscu ich oddania organizator zobowiązuje się do poinformowania uczestików o przepisach, o których mowa w art.3 p 3. organizator służy pomocą uczestnikom w zakresie nie wykraczającym poza jego kompetencje art. 5 postanowienia końcowe organizator i uczestnik zobowiązują się do przestrzegania niniejszego regulaminu organizator i uczestnik potwierdzają przyjęcie regulaminu własnoręcznymi podpisami apteczka dostępna jest u organiatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 hej koledzy czy mógłby ktoś coś dla mnie zrobić? Czy mógłby ktoś zgrabićpas? jakby co to znajduje się na brusie pod górką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielinskijanek Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Czy piknik można uznać za zamknięty? Czy ok godz 14 można przyjść. Na umówione miejsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Cześć chłopaki, Piknik/spotkanie się odbył i należałoby spisać jakąś relację z imprezki, ktora zakończyła się 4godziny przed planowanym zamknięciem, tj.: 14:00. Przyjechała nas spora grupa ludzi, choć liczyłem na więcej. Ja byłem o 930, jako drudzy pojawił się Darek Matuszak z Michałem, a potem przyszła fala. Choć nie pierwszy był kolega na Simsonie, przepraszam nie pamiętam imienia, a lista obecności leży w samochodzie. Przyszło nam poczekać na skończenie szkolenia psiego, pogoda nam jednak nie pomogła, zaraz po skończonej tresurze, Darek z Michałem zrobili mały pokaz microskali Parkozone. Bardzo fajne samolociki, choć uważam, że powinna być możliwość zbindowania ich z każdą apką...po skończonym pokazie, który zachwycił paru gapiów nie lataczy, pogoda popsuła się na dobre, wiało i lało, została nas garstka najwytrwalszych. Kiedy nareszcie przestało padać przyszła kolej na polatanie już normalną skalą modeli, Mugol skończył ze złamanym śmigłem po lądowaniu w wysokiej trawie, mój ESA p47 zupełnie zabił kreta po odbitym wiaterku od drzew (chyba), Piper Cub skończył swój drugi lot, a właściwie start na plecach ze złamanym skrzydełkiem. Więcej szkód nie było. Ostała się akrobatka spalinowa, której nie znam nazwy, coś FunFly. Ciekawa, zawitały też do nas szybowce. Zainteresowanie przerosło moje oczekiwania, myślałem, że jednak bedzie nas mniej ze względu na deszczowo-wietrzną aurę. Dziękuję wszystkim za obecność, zdjęcia dodam obiecuję. Jest nawet film z gonienia kreta przez Piper`a. Do następnego koledzy. Jest także inicjatywa aby miejsce na brusie uczynić naszym lotniskiem, tylko musielibyśmy o nie dbać, nie na zasadzie jakoś tam będzie, tylko potraktować sprawę poważnie. Jeśli macie jakieś sugestie co do tego, zapraaszam do pisania. Cześć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielinskijanek Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 (edytowane) Bylem rowniez kiedy pogoda sie na dobre popsula przed 14 ale nie dalem za przegrana i poszedlem schronic sie w miescie. Po przyjsciu spowrotem na lotnsko najwytrwalszych juz zabraklo ale kiedy po 14 zrobila sie naprawde ladna pogoda, zaczelo nawet przebijac sie slonce... nikogo juz nie bylo oprocz ok. 5 osob ktore stojac w miejscu rozmawialy...dolaczylem i nie zaluje...dowiedzialem sie wiecej niz mogl bym sobie wyobrazic... jestem bardzo mile zaskoczony i czekam na kolejna tego typu organizacje ps rozeszlismy sie ok godz. 16 Edytowane 14 Maja 2012 przez zielinskijanek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wito Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Cześć, Byłem na pikniku kilkanaście minut po 10-tej. Niestety byłem jednym z nielatających. Wiatr zmusił mnie do pozostawienia modelu w domu. Mimo, że aura nie dopisała wielki szacunek dla organizatorów. Mimo, że mało było lotów, udało się zebrać sporo zapaleńców RC w jednym miejscu. Przyszedł nawet kolega z modelem jeżdżącym Miejmy nadzieję, że w przyszłości będzie więcej podobnych inicjatyw. Co do inicjatywy lotniska "BRUS" to bardzo dobry pomysł. Na BRUSie lata się lepiej niż na Lublinku, chociażby ze względu na mniejszą ilość osób postronnych. Jest mniejsza szansa na zgarnięcie "skalpu" Jednak żeby przygotować i zadbać o BRUS należałoby zebrać przynajmniej kilka osób i zorganizować fundusze. Koledzy latający na Lublinku też zbierają na cięcie trawy, dlatego nawierzchnia jest tam odpowiednia. Maciej powiedz jak skosiłeś trawę na Brusie? Masz "dojście" do jakiejś kosiarki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DigiMarlong Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 musimy spotkać się kolejny raz i ustalić szczegóły, ilość chętnych, zasoby sprzętowe do utzymania lotniska i konkretny grafik... czy nadchodząca sobota pasuje ? Temp ok 19 stopni i wiatr ok 18 km/h pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wito Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Ja prawdopodobnie będę w sobotę, ale do godz. 14-tej. W niedzielę po południu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Najbliższy weekend zapowiada się dobrze na latanie... pozostaje dopasowanie się zainteresowanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi