ralphi Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Oczywiście latać nie możemy, w czasie gdy odbywa się tresura psów. Treserzy twierdzą, że psy się płoszą. Byłem w sobotę o godz. 11 na Brusie mając nadzieje, że tresura o tej godzinie się kończy. Niestety Pan oznajmił, że kończą o 13-tej i tak w każdy weekend czyli sobota i niedziela. Musiałem jechać na Lublinek. Oczywiście treser był bardzo miły. Powiedział, że cieszy się że tu ludzie chcą latać, bo będzie ktoś o to miejsce dbał I to jest własnie ten problem który miałem na myśli, cieszyć to i pewnie będą sie cieszyć że ktoś trawkę wykosił bo nie wydaje mi się zeby oni czynili jakiekolwiek "inwestycje" na tej ziemi niczyjej. Brak możliwości latania w weekend rano to bardzo duży minus moim zdaniem i nie wydaje mi się ze dwie grupy w jednym miejscu będą mogły tak "współżyć". za dwa miesiące powiedzą ze mają klientów i do 15 muszą być na brusie - zabronimy im ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielinskijanek Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 A oni, zabroniom nam ? (chyba ze poszczuja nas psami, wytresowanymi, sprawdzajac ich nabyte umiejetnosci! ) I jedni i drudzy mamy takie samo 'prawo' do przebywania tam, wiec nawet jak bysmy wczesniej przyszli na miejsce i zaczeli latac to co nam zrobia??, zreszta dlaczego zaczelismy rozmawiac od pkt. ze to oni stawiaja nam warunki? ... a co do tego prawa to to by trzeba chyba moze scislej sprawdzic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_lodz Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 W końcu ktoś rzucił sensowną propozycję:-) Więc zainteresowani spotykają się w środę o 18.00? Ja będę i myślę że jak komuś naprawdę zależy to znajdzie czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralphi Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 A oni, zabroniom nam ? (chyba ze poszczuja nas psami, wytresowanymi, sprawdzajac ich nabyte umiejetnosci! ) I jedni i drudzy mamy takie samo 'prawo' do przebywania tam, wiec nawet jak bysmy wczesniej przyszli na miejsce i zaczeli latac to co nam zrobia??, zreszta dlaczego zaczelismy rozmawiac od pkt. ze to oni stawiaja nam warunki? ... a co do tego prawa to to by trzeba chyba moze scislej sprawdzic... Zgadz się - zabronić Ci nie zabronią. ale następnym razem jak przyjedziesz mozesz zobaczyc przekopany pas startowy i całą robote szlag trafi... Jak juz powiedziałem niestety nie ma mnie do końca tygodnia wiec nie dam rady :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Zgadz się - zabronić Ci nie zabronią. ale następnym razem jak przyjedziesz mozesz zobaczyc przekopany pas startowy i całą robote szlag trafi... Taka opcja zawsze istnieje.. w koncu to zmienia niczyja i w sumie żadnego prawa do niej nie mamy... jeżeli zrobi się pas, wyrówna teren i będzie cacuszko to i tak możemy na następny dzień albo tydzień spotkać nasza prace zniszczoną i nie musi to być wina psiarzy. Jutro o 18... postaram sie być ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielinskijanek Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 choc nie wiem czy teraz jest sens, z wyrownywaniem, poniewaz jak juz sie chce wyrownac to wg. mnie powinno sie to zrobic na poziomie... zrzucic sie na x kg. ziemi, albo po prostu przywiesc ziemie i zrzucic sie na jakas foliowke trawy,ziarn, ktorą z tego co sie orientuje sieje sie wiosna, ktora juz minela, a teraz kopiac i 'wyrownujac' mozna narobic wiekszego 'bigosu' niz jest w tej chwili. Zwlaszcza jak pisaliscie ze trawa wolno rosnie to po rozkopaniu jej moze nie wzejsc, a wtedy pojawi sie 100 rodzai chwastow i nie bedzie wiadomo jak to ogarnac. Ale to jak mysle taka jedna z czarniejszych wersji zdarzen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 30 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Psiarze, koszą swoje, kwadrat 30*30 (chyba), myslę, że po pierwszym kto pierwszy ten lepszy problem nam zniknie i będziemy prowadzić pertraktacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spin1 Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Psiarze, koszą swoje, kwadrat 30*30 (chyba), myslę, że po pierwszym kto pierwszy ten lepszy problem nam zniknie i będziemy prowadzić pertraktacje. Ale o co chodzi? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 31 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 chodziło mi odnośnie wpisu wyżej. Generalnie wyjdzie czy psiarze są fair w stosunku do nas jak modelarz zacnie latać przed tym jak oni zjadą na tresurę. Co ustaliliście wczoraj? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_lodz Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Hej, teren jest miasta! Należy wysłać pismo do Wydziału Gospodarki komunalnej (Piotrkowska 175) i przedstawić sprawę (że chcemy latać, wyrównać i później sobie co jakiś czas kosić). Dodatkowo można poprosić o skoszenie tego w formie interwencji (jeśli stwierdzą że jest trawa za duża to skoszą na swój koszt) Myślę że to by było fajne. Moglibyśmy poprosić o skoszenie większego pasa przy górce i określilibyśmy gdzie jest najrówniej. No a potem trzebaby już dbać we własnym zakresie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielinskijanek Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Wiec... piszemy... jak powinno to pismo wygladac, w jakim charakterze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 zaraz moment, nie od razu piszemy, najpierw przydałby się jakiś kontakt tam. A co jeśli miasto sobie przypomni albo co gorsza stwierdzi, że lepiej ogrodzić? Poza tym, nasze lotnisko modelarskie chyba jeszcze jest w CTR epll i klasie C... więc kontakt by dsię zdał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Trzeba się wynieść za miasto ;] ... najlepiej pod zgierz w środku lasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielinskijanek Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Nie zrozumialem... Pod zgierz, ok! (dla mnie lepiej bo bliżej), ale czytając dalej... w środku lasu... zabrzmiało to ironicznie ale i tak nie czaje, o co chodzi ? Z tym tekstem?! ps. Czy to miała być wrzuta na Zgierz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Ojj żadna wrzuta (ja lubię Zgierz tam miałem wesele ) Chodziło mi o to ze miasto sobie przypomni.... Przepraszam ze to tak odebrałeś... ten środek lasu bo mi się las skojarzył en przy sianokosy.. nie pamiętam jak się nazywa ten las na granicy Łodzi i Zgierza... a tak w ogóle to nam temat ucichł ;] czyżbyśmy czekali na reakcje miasta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielinskijanek Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 choc na sianokosach (jak wczesniej podawali linki) miejsce do latania jest tylko od strony lasu ktory znajduje sie w lodzi, poniewaz od drugiej strony ( zgierza) jest zabudowany, wiec jesli chodzi o Zgierz to 'trza' glebiej gdzies myslec... tak, temat cos ucichl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 w zgierzu to najwiecej miejsca chyba jest w okolicy osiedla 650 lecia... albo juz hen daleko okolice dabrowki... ... niemniej wracajac do pol na sianokosy to odpada, zasiana przenica jest na tych polach... ech tylko ten brus ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 A ja mam takie pytanie : Czy ktoś byłby poważnie zainteresowany lataniem na lotnisku modelarskim za wschodnimi granicami Łodzi ? Na lotnisku gdzie nie ma psów,kotów,zbędnej publiczności,domów,drzew,CTR i innych utrudnień.Pas wystarczający do latania wszystkim co lata łącznie z gigantami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielinskijanek Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 link... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Dla mnie chyba za daleko.. ale przydało by się wiedzieć GDZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi