dabster Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Witam, po podłączeniu kablem minijack 3,5mm - mono(przerobiony stereo), zainstalowaniu smarpropoplus i ppjoy oraz fms lub rcdesk kanały w symulatorze działają jak chcą. Nie ma odpowiednich reakcji na ruchy drążków i w ogóle panuje chaos. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 wyjąłeś moduł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabster Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 EEE, nie ;P Zaraz spróbuje z wyjętym i dam znać. EDIT: wyjąłem moduł, ale i tak nie ma reakcji na ruchy drążków, model sobie sam daje gazu, skręca, ale wolniej za to ;P Ogólnie nie ma żywej reakcji na drążki, od czasu do czasu sam sobie cos odpierniczy. Zauważyłem, że jak odepnę aparaturę i w ogóle kabel jack to model dalej robi swoje, czyli lata roozbija się skręca itd; p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 No to juz wiesz, ze problem w kabelku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabster Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 No właśnie nei w kabelku, bo sprawdziłem ten kabelek i jest sprawny :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 No na pewno nie w apce skoro nawet po odpieciu model robi co chce, zrob maly tescik i zlap za jacka palcami i zobacz czy zmieni sie zachowanie modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabster Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zrobiłem mały teścik z odpiętym jackiem i też model latał. Odpiętym od komputera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Tak dla scislosci, kabelek masz przez USB czy karte dzwiekowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabster Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 po podłączeniu kablem minijack 3,5mm - mono(przerobiony stereo) Tak - przez wejście mikrofonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capo Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Trzeba pogrzebać w komputerze, najlepiej w ustawieniach karty dzwiękowej - nie zaszkodziłby też reset komputera. W każdym razie problem nie leży po stronie apki - przesiadłem się na inny komputer ( z vistą ) i problem zniknął - o dziwo na tym pierwszym komputerze też zaczęło działać - więc najpierw reset komputera, jak nie zadziała to przesiądź się na inny, albo pobaw się w ustawieniach karty dzwiękowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabster Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Próbowałem w windows 7 oraz w xp. Taka sama reakcja. Czy postępuję odpowiednio w kolejnych krokach instalacji i kalibracji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Nie masz czasem wyłączonego wejścia mikrofonowego? Nagrywa się coś w recorderze windows? Smartproplus powinien być [Hide?] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabster Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Dzisiaj kupiłem nowy kabel - mono. Nie było to przyczyną.. Przy włączonym SmartPropoPlus model robi co mu się podoba, nie ważne czy minijack jest podpięty czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capo Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Jeśli masz wbudowany mikrofon w komputerze, wyłącz go całkowicie w ustawieniach i przełącz mikrofon na jack'a- być może od niego idzie sygnał i pojawiają się takie wariacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabster Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Okej, mogę się pochwalić, że jest postęp. Połączyłem się z komputerem i jest reakcja. Niestety jednak nie mam więcej dobrych wieści - symulator reaguje poprawnie jedynie na Throttle(przepustnicę), ster wysokości w ogóle nie reaguje, albo reaguje skrętem w lewo lub w prawo. Nic nie dzieje się chaotycznie, tylko reaguje na kontroler, jest jednak mały szkopuł, jedna oś działa za kilka kanałów, nie wiem jak to rozwiązać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capo Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Postęp jest Powiedz co jest winowajcą - będzie dla potomnych. A w sprawie nowego problemu - poszperaj w ustawieniach samej aparatury - być może ustawiłeś jakieś miksery bądź masz ustawiony model heli albo szybowieca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabster Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Problem był taki jak podpowiedziałeś, wbudowany mikrofon- a mianowicie, po podłączeniu jacka komputer nie reagował i dalej pobierał sygnał z wbudowanego mikrofonu. A co do mikserów to wszystko jest standardowo i ustawione jest acro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabster Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Uwaga! udało mi się pierwszy raz wznieść w symulatorze, ale na stacjonarce. Już powoli ogarnąłem, że trzeba było pozmieniać miejscami przepustnice i stery. Teraz jest jeszcze jeden problem - model stoi, czeka na start, drążki są w stanie 0, ale wszystkie stery przesunięte o jakieś 20% w prawo, lotki, ster kierunku i ster wysokości. Próbowałem to wyregulować w aparaturze - subtrim, lecz nie daje zadowalającego efektu. Czy wiecie jak wyzerować kanały w symulatorze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 kalibracją w windowsie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabster Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Tego nie ruszam, bo potem mam jeden drążek na kilka kanałów i już w ogole do dupy Może jest jakiś plik z kalibracją, który możesz mi podesłać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi