pyton Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Ustaw sobie aby klapy i wysokość wychylały się liniowo, to jest najlepsze ustawienie kup jakieś vario i szukaj termiki, kręć kominy wysoko, to jest latanie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GBS Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Ustaw sobie aby klapy i wysokość wychylały się liniowo, to jest najlepsze ustawienie kup jakieś vario i szukaj termiki, kręć kominy wysoko, to jest latanie:) Docelowo tak też zamierzam zrobić. To było moje pierwsze w życiu użycie klap. Trochę wiało co też nie sprzyjało takim próbom. A teraz prywata. Panowie ostatnio zrobiłem kilka pulpitów może ktoś reflektuje ? http://pfmrc.eu/index.php/topic/71090-sprzedam-pulpity-pod-nadajniki/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Docelowo tak też zamierzam zrobić. To było moje pierwsze w życiu użycie klap. Trochę wiało co też nie sprzyjało takim próbom. A teraz prywata. Panowie ostatnio zrobiłem kilka pulpitów może ktoś reflektuje ? http://pfmrc.eu/index.php/topic/71090-sprzedam-pulpity-pod-nadajniki/ Moje tylko sugestie: Najpierw użyj klap na 50 m i zobacz co szybowiec robi przez następne kilka sekund. Zrobi parę pompek jak nie zgasisz go na początku wysokością w dół ale potem już będzie leciał spokojnie. Sprawdź wszystko przy bezwietrznej pogodzie. Wiatr wypatrza spojrzenie na model w locie - Gama potrafi latać ślizgiem z mniej więcej 250 - 300 m bez wiatru 5 min https://www.youtube.com/watch?v=ZTDI-W_a-JM a z mocnym wiatrem niewiele ponad 2 min https://www.youtube.com/watch?v=npqlVqgoJsE&t=3s . Tu jeszcze wiatr umiarkowany https://www.youtube.com/watch?v=LGrWAP6pf8M . Nie wypuszczaj klap przed samym lądowaniem tylko na prostej wcześniej jak jest jeszcze wysoko w miarę. Jak ustawiłeś klapy, próbowałeś tych kombinacji różnych? Lądowanie na w filmie całkiem udane, przy tym jak się potrafi nieść Gama to prawie przy nodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GBS Opublikowano 12 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Witam. Znowu popełniłem błąd taki jak ostatnio. Za wolno za nisko i zakrecalem. W związku z tym gama zawaliła się na ziemi z około 3m. Pękło mi skrzydło. Czym to pokleić ? UHU czy CA średni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BINIU 98 Opublikowano 12 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Witam. Znowu popełniłem błąd taki jak ostatnio. Za wolno za nisko i zakrecalem. W związku z tym gama zawaliła się na ziemi z około 3m. Pękło mi skrzydło. Czym to pokleić ? UHU czy CA średni? Witaj. Sklej klejem do pianek marki STANGER .dostępny w ModeleMax. UHU robi się żółty .CA -sztywny 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Albo CA tyle że rzadki bez przyspieszacza + igła na końcówkę aplikatora i wkroplić w środek złączyć, jeśli coś wypłynie, przetrzeć spoinę, będzie trzymało jak diabeł duszę.Wybór jak zwykle należy do Ciebie.Powodzenia ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamsolik Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Jak kleicie magnesy do skrzydeł, aby się trzymały. Moje magnesy są takie mocne, że wyrywa je za każdym razem. Kleilem ca średnim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubiwaw90 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Jak kleicie magnesy do skrzydeł, aby się trzymały. Moje magnesy są takie mocne, że wyrywa je za każdym razem. Kleilem ca średnim. Ja wklejam na CA a do tego na magnes naklejam pasek z taśmy zbrojonej również z kropelką CA tak że taśma zachodzi na materiał w którym jest wklejony magnes, aczkolwiek po jakimś roku eksploatacji trzeba poprawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GBS Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Ja wkleiłem na kleju na gorąco. Najpierw rozgrzaną końcówka pistelotu od kleju robiłem wgłębienie w piance, potem klej i magnes. Trzyma na prawdę mocno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Jak kleicie magnesy do skrzydeł, aby się trzymały. Moje magnesy są takie mocne, że wyrywa je za każdym razem. Kleilem ca średnim. Ja kleiłem CA średnim też ( bez żadnych przyspieszaczy ). Tylko zalałem magnesy całe mocno również od góry klejem i lekko przeszlifowałem na równo po całkowitym wyschnięciu. W ten sposób między przyciągającymi się magnesami jest 0,5 mm warstwa CA - przyciągają się ale nie przyklejają się do siebie bezpośrednio. Trzyma jak zabetonowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni30 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Hej. Ja odnośnie ładowarki z zestawu.Ładuje wam pakiet?? bo u mnie tylko miga czerwona diota i pakiet rozładowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GBS Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Witam serdecznie. Niestety koledze nie pomogę, ponieważ używam innej ładowarki - ACCUCELL 6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a2j Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Hej. Ja odnośnie ładowarki z zestawu.Ładuje wam pakiet?? bo u mnie tylko miga czerwona diota i pakiet rozładowany Kup lepiej ładowarkę modelarską, masz możliwość ustalenia prądu ładowania czy wstawienia pakiet w stan do przechowania. Ja osobiście mam Imax b6 mini. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni30 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Dziękuje za info juz zakupiłem Ładowarka modelarska - X1 Multi Charger AC plus - 114118 Hitec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a2j Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Dziękuje za info juz zakupiłem Ładowarka modelarska - X1 Multi Charger AC plus - 114118 Hitec Pamiętaj że pakiety lipo trzeba dość specyficznie traktować: nie rozładowywać prądem większym niż zadeklarowany na pakiecie, nie dopuścić do rozładowania poniżej 3,3V na cele (do tego przydatne urządzenie "lipo alarm" kosztuje parę zł) i jeśli nie używane przechowywać w trybie "STORAGE" 3,82V na cele. Jeśli o tym wszystkim już wiesz to wybacz za przypomnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni30 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Witam.A może ktoś polecić aparaturę do tego modelu??? ta standardowa gubi zasięg,nie wiem czemu tak się dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Aparatury z zestawów RTF mogą mieć mniejszy zasięg niż takie kupowane oddzielnie. Te kupowane oddzielnie bez modelu to tzw. pełno zasięgowe - do większych szybowców jak Gama tylko takie się naddają bo zwykle lata się szybowcami dużymi wysoko a więc i daleko od pilota RC. Daleko latałeś od siebie? Jak kupisz dobrą aparaturę z odbiornikami to będziesz miał ją do wielu modeli a nie tylko do jednego. Ja mam Spektrum DX6i. Jakość wykonania dobra, zasięgu mi nigdy nie utraciła ( pilnuj żeby zawsze latać na bateriach nie rozładowanych w aparaturze ), jest dość droga jak na swoje możliwości i już trochę leciwa ale działa bezproblemowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GBS Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Dobra i dość tania jest Turnigy 9X. Używałem tej aparatury przez kilka lat. Teraz latam Gama 2100 na Flysky i10 z telemetria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni30 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zasięg gubi po około 20 metrach.złapie na chwile i znowu gubi na 3.4 sekundy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni30 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Aparatury z zestawów RTF mogą mieć mniejszy zasięg niż takie kupowane oddzielnie. Te kupowane oddzielnie bez modelu to tzw. pełno zasięgowe - do większych szybowców jak Gama tylko takie się naddają bo zwykle lata się szybowcami dużymi wysoko a więc i daleko od pilota RC. Daleko latałeś od siebie? Jak kupisz dobrą aparaturę z odbiornikami to będziesz miał ją do wielu modeli a nie tylko do jednego. Ja mam Spektrum DX6i. Jakość wykonania dobra, zasięgu mi nigdy nie utraciła ( pilnuj żeby zawsze latać na bateriach nie rozładowanych w aparaturze ), jest dość droga jak na swoje możliwości i już trochę leciwa ale działa bezproblemowo. Baterie zawsze naładowane na maxa akumulatorki nówki sztuki i traci zasięg.Zakupiłem nowe baterie włozyłem i nadal gubi zasięg.Zasięg poprawia sie w momencie gdy złapie za antenę przy odbiorniku.Wiec raczej to wina tej kiepskiej aparatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi