sebo190 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Witam. Chciałem zapytać czy można dostać paliwo do silników samozapłonowych w Warszawie lub online, prosiłbym o adres. Podobno można odpalić samozapłona na samostarcie, jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sly1954 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Witam http://www.rcuniverse.com/forum/m_4561055/mpage_41/key_/tm.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebo190 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Ale czy samostart ze sklepu motoryzacyjnego wystarczy? np. Ten preparat ma ok 25%eteru 30%propan 30%butan 10% aceton 10%benzyna z gazu ziemnego i można go kupić w sklepie za 13zł. Czy dźwignie kmd 2.5? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 A czym bedzie smarowany ten kmd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebo190 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 oczywiscie troche rycyny albo mixolu dodam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebo190 Opublikowano 1 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Działa! Kupiłem ten samostart za 13zł dodałem nafty i oleju rycynowego i silnik odpalił, mało tego chodził bardzo czysto. Problem z paliwem rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Jak trzeba do tego dokupić nafty i rycyny to już łatwiej i na większą ilość zaopatrzyć sie także w eter i samemu zmieszać... 30%eter dietylowy 25%rycyna 45%nafta lub 20 % rycyna 40 % olej napędowy 40 % eter edit na allegro znalazłem takie coś, nadaje się do mikstury samozapłonowej? http://allegro.pl/bi...2274321422.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 do czego Ci etanol? imprezę robisz? a gdzie kupić eter w rozsądnej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Chodzi o zastąpienie eteru etanolem. Można to zastąpić tym środkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebo190 Opublikowano 1 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Lepiej zrób tak jak ja 13 zł za samostart co prawda nafte mam za darmo ale i tak droga nie jest a rycyna to kilka zł. Starczy na troche a kmd wcale nie wybrzydzał od razu na tym paliwku zapalił. Proporcje na których odpalałem to ok.: samostart 40% nafta 50% rycyna 10% Chodzi o zastąpienie eteru etanolem. Można to zastąpić tym środkiem? Nie. Słyszałem o eksperymentach ze zwykłym ON, podobno da rade ale musi być jeszcze jakiś dodatek. Ale alkohol odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebo190 Opublikowano 1 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 a gdzie kupić eter w rozsądnej cenie? Allegro, ale cena raczej nie jest rozsądna a poza allegro wątpie czy gdzieś kupisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 12 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Słyszałem o eksperymentach ze zwykłym ON, podobno da rade ale musi być jeszcze jakiś dodatek. Ale alkohol odpada. Na ON usiłowałem kiedyś odpalić właśnie KMD 2,5, generalnie kręcąc rozrusznikiem dochodziło do zapłonu mieszanki ale sam pracować nie chciał. Słyszałem jednak o kombinacjach z E95, sam jednak tego nie testowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Chmiel Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Cześć ! Zainteresowalem się samostartem do silników modelarskich. Jaka jest technologia wylewania go do butelki z opakowania cisnieniowego. Pozdrawiam Papcio Chmiel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 http://allegro.pl/et...2597389340.html eter 33%, nafta 47%, olej rycynowy 20% Pozdrawiam, Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_mateusz Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Na ON usiłowałem kiedyś odpalić właśnie KMD 2,5, generalnie kręcąc rozrusznikiem dochodziło do zapłonu mieszanki ale sam pracować nie chciał. A mi MK17 pięknie pyka na ON. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 na czystym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_mateusz Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Z olejem syntetycznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 A mi MK17 pięknie pyka na ON. jakim cudem ,a co powoduje samozapłon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_mateusz Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 No chyba sprężone ON. Co prawda silnik był ciepły gdy paliłem go wtedy. Nakręce filmik to wrzuce. Silnik ma wtedy bardzo mało mocy, mozna zatrzymać go palcami chwytajac za kolpaczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RenoFlo Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 cześć, a nie prościej : http://www.modelarski.com/produkt-Paliwo_samozap%C5%82onowe_0,5l,633.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi