Skocz do zawartości

Jak 12 zakłucenia

kylorc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i w końcu musiałem trafić do tego działu z poważniejszą kraksą.

Na zakończenie sezonu w Radawcu zabrałem ze sobą model Jak 12.

Model latał przyjemnie. Wylatałem 3 pakiety po 1050minAh i włożyłem do modelu 4 pakiet

Pierwszy start, zakłócenia. Po szarpało nim i w glebę. Co się okazało akurat w tym momencie przyjechał jakiś młody chłopak z extrimem i włączył nadajnik. Tuż po kraksie przyszedł do mnie poinformować mnie, że ma ten sam kanał co ja.

ec22134d143106ed.jpg

f39003d486f54d7f.jpg

fcbf56cd5035e940.jpg

Skrzydło delikatnie ucierpiało.

d3dcb48386543fbd.jpg

Opublikowano

A to Ty latałeś tym fajnym trenerkiem!?

Jeśli chodzi o organizację kanałów to była bardzo źle zrobiona, brak tablicy kiedy na lotnisku stoją modele nawet po 15.000 zł to trochę przesada :(

Organizator się nie popisał.

Opublikowano

Włączanie nadajnika bez sprawdzenia zajętości kanałów - zwłaszcza gdy nie ma tablicy, a modeli jest pełno - to rekord bezmyślności.

kylorc, na twoim miejscu uprzejmie, aczkolwiek stanowczo, zażądałbym od dowcipnisia rekompensaty finansowej. Następnym razem 3x obiegnie lotnisko i zapyta o kanały, zanim włączy nadajnik... :evil:

Opublikowano

U nas na Lisich była podobna sytuacja ... Szkodotwórca został zobowiązany do spłaty szkód. A rozbitym modelem był 3m całolaminatowy jantar ... Ja mam w razie czego ubezpieczenie. Mam nadzieję, że nie będę musiał sprawdzać czy to "refundują" :D

Opublikowano

Nawt gdybym chciał sie" zrewanżawać" to to "ustrojstwo " wiszące mi na szyji(a może na brzuchu) nie pozwoli mi na takie "szaleństwo"

Obaj Tomki ( czy może Tomkowie)mogą to potwierdzić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.