Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Diabli mnie biorą jak słyszę, lub czytam określenie " silnik NITRO". Nitro to może być rozpuszczalnik, nitrometan nitrobenzen i jeszcze parę innych nitro... Ale na Boga, nie silnik!!!! Silnik może być spalinowy, elektryczny diesel ... iAle najgorsze jest to ,że taki sposób pisania o motorkach jest akceptowany nawet w czasopismach modelarskich. Był onegdaj cykl artykułów w " Modelarzu" o silnikach NITRO!!! Tak jak czytam wszystko co się tyczy silników modelarskich, ale akurat tego cyklu nie przeczytałem!, bo w tytule było właśnie słowo "nitro". Powinnismy chronić nasz język, bo to wszystko małymi kroczkami idzie , ale idzie! Historię nasze dzieci będą znały chyba tylko z popwiadań dzadków , bo nie ze szkoły, a Ci nasi dziadkowie i ojcowie Którzy umierali za ideały , wygląda ,na to ,że na durniów wyszli. kATASTROFA. I MY Polacy dobrowolnie się temu (powiem ostro) DZIADOSTWU-poddajemy :( I nie jestem ani ksenofobem, rasitą, faszystą itp.... żeby jasność była

Jak, Kolego napiszesz swój post po polsku ,to chętnie Ci pomogę.

A.C.

Opublikowano

No niestety nie mogę edytować, a szkoda. Andrzeju , masz całkowitą rację, Silnika spalinowego :)

Mało miałem styczności z regulacją samochodów spalinowych i w okolicach nikogo takiego nie znam.

Kyosho DST

Paliwo 20% Model Technics

Świeca zimna/średnia

Nie potrafię sobie dać z nim rady , silnik się grzeje, lecz nie przegrzewam go dość mocno.

Opublikowano

Jaką masz temperaturę?

Po pierwsze wytnij otwory w przedniej szybie.

Po drugie odkręć trochę paliwa,bo jest za ubogi na maksymalnym otwarciu.(cofnij śrubę w lewo o 2-3mm)

Po trzecie styl jazdy.Mistrzostwo prostej i bączki.

Po czwarte twoje paliwo jest niestabilne.Będziesz miał takie przypadki że wyregulujesz i wszystko będzie ok.W następnej jeździe będzie się grzał,odpuścisz śrubę wysokich i będzie zalany.Wiem że jest tanie,ale coś za coś.Albo cena ,albo jakość.

Poza tym silniki Kyosho nie są mistrzostwem świata,a w szczególności ten z DBX/DST.20% nitro to dużo dla tego motorka,wystarczy 16%,a będzie żył dłużej.

Opublikowano

temperatura nie przekraczałem 100C

Wyciąć otwory? Kurcze szkoda takiej nowej karoserii :P No ale pomyślę ,jak nie, to bez :

Ależ oczywiście Proste i bączki :)

Polecili mi takie w Rc4Max,, zatem zakupię 16%

Opublikowano

Takie ustawianie silnika przez internet, może jest i dobre, tylko moim zdaniem mało skuteczne. Jeżeli nie możesz sam sobie poradzić z dość prostym silnikem, to na pewno może Ci pomóc ktoś bardziej doświadczony. I te Twoje problemy zostaną rozwiązane migiem w momencie, kiedy ten ktoś Ci ten motorek wyreguluje. Miałem takie przypadki wielokrotnie i wiem, że przeważnie coś nie chce działać przez błachostkę. Ja na Twoim miejscu poszukał bym takiego fachowaca w okolicy. Zadaj pytanie u żródła czyli tu: http://www.rcauto.pl...6e29a10d6ca787b

I zaraz znajdzie się paru którzy, Twoje autko obejrzą i sprawdzą. To jest moim zdaniem najprostszy i najpewniejszy sposób. I znajomych nowych poznasz. :)

A.C.

Opublikowano

100 stopni to żadna temperatura.Możesz jeździć spokojnie.Przy końcu paliwa w zbiorniku nie powinien przekraczać 130.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.