macowca Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 (edytowane) Witam Mam pytanie. Gdzie jest ta krawędź natarcia ? Zrobiłem rwd 5 i chciałem go jakoś wyważyć. EDIT: I jeszcze jedno. Gdzie trzeba przykleić ten drewniany kołek co ma trzymać gumki mocujące skrzydło ? Edytowane 11 Maja 2012 przez macowca
Ładziak Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 Gdzie jest ta krawędź natarcia ? Na przyczółku warecko-magnuszewskim. A nie... to jest linia natarcia ;-) Krawędź natarcia jest tu: http://pl.wikipedia....%C5%BA_natarcia Kolokwialnie mówiąc to jest przednia krawędź skrzydła :-)
madrian Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 Krawędź natarcia, jak sama nazwa wskazuje, jest przednią częścią skrzydła. Inaczej, tam gdzie się ono zaczyna. Od przodu. A co do reszty, jest to na planach. A jak masz z tym problemy, obejrzyj sobie jakieś relacje z budowy tego modelu przez innych modelarzy. Postaraj się być bardziej dociekliwym i sam rozwiązywać problemy, a nie oczekiwać że inni wszystko ci podadzą na tacy.
roberts Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 Ładziak - uprzedziłeś moją odpowiedź. Macowca - krótko mówiąc, wójek Google prawdę Ci powie, ale każdy się kiedyś uczył. Krawędź natarcia to krawędź skrzydła na którą naciera powietrze w czasie lotu, czyli przednia krawędź skrzydła, a krawędź spływu, to krawędź po której powietrze spływa ze skrzydła, czyli tylna krawędź skrzydła.
robertus Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 (edytowane) Macowca, założył byś wątek, "relacja z mojej budowy rwd5" i tam zadawał pojawiające się pytania. A tak strasznie zaśmiecasz forum. PS. Sprawiasz wrażenie jakbyś planów nie widział. Edytowane 11 Maja 2012 przez robertus
Rekomendowane odpowiedzi