macowca Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 (edytowane) Witam Mam pytanie. Gdzie jest ta krawędź natarcia ? Zrobiłem rwd 5 i chciałem go jakoś wyważyć. EDIT: I jeszcze jedno. Gdzie trzeba przykleić ten drewniany kołek co ma trzymać gumki mocujące skrzydło ? Edytowane 11 Maja 2012 przez macowca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Gdzie jest ta krawędź natarcia ? Na przyczółku warecko-magnuszewskim. A nie... to jest linia natarcia ;-) Krawędź natarcia jest tu: http://pl.wikipedia....%C5%BA_natarcia Kolokwialnie mówiąc to jest przednia krawędź skrzydła :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Krawędź natarcia, jak sama nazwa wskazuje, jest przednią częścią skrzydła. Inaczej, tam gdzie się ono zaczyna. Od przodu. A co do reszty, jest to na planach. A jak masz z tym problemy, obejrzyj sobie jakieś relacje z budowy tego modelu przez innych modelarzy. Postaraj się być bardziej dociekliwym i sam rozwiązywać problemy, a nie oczekiwać że inni wszystko ci podadzą na tacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberts Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Ładziak - uprzedziłeś moją odpowiedź. Macowca - krótko mówiąc, wójek Google prawdę Ci powie, ale każdy się kiedyś uczył. Krawędź natarcia to krawędź skrzydła na którą naciera powietrze w czasie lotu, czyli przednia krawędź skrzydła, a krawędź spływu, to krawędź po której powietrze spływa ze skrzydła, czyli tylna krawędź skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 (edytowane) Macowca, założył byś wątek, "relacja z mojej budowy rwd5" i tam zadawał pojawiające się pytania. A tak strasznie zaśmiecasz forum. PS. Sprawiasz wrażenie jakbyś planów nie widział. Edytowane 11 Maja 2012 przez robertus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi