oki188 Opublikowano 12 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Witam. Pomalowałem dziś kabinę Raptorka i niestety po 5 godzinach farba odeszła płatami :shock: Niestety tworzywo jakim jest ABS jest samo w sobie tłuste. Pytam się więc was czym to ugryźć może ktoś malował tworzywo ABS Jaki podkład użyć pod farbę, czym odtłuścić ABS. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kr3cik Opublikowano 12 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Są specjalne lakiery do tego typu tworzyw. Wejdź np na http://www.almacolor.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 13 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Rozumiem no tamta firma posiada właśnie lakiery do malowania ABS ale nie ma ją sklepu online. W między czasie poszukałem i znalazłem coś takiego. Podkład (bezbarwny) do zderzaków samochodowych jak można przeczytać na stronie producenta "Zapewnia przyczepność pomiędzy podłożem wykonanym z polipropylenu (polietylenu EPDM, niektóre rodzaje ABS) a kolejną warstwą lakierniczą." Co o tym sądzicie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Malowałem kiedyś zderzak z ABS i taki podkład jest bardzo pomocny. lekkie zmatowienie, psiknięcie takim podkładem i na to kolor. Używałem produktów Motipa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 13 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Super dzięki wielkie Robertus za podpowiedź w takim razie czekam mnie wyprawa po sklepach w poszukiwaniu podkładu i włókniny do zmatowienia Oczywiście czekam na wszelkie kolejne wskazówki co do malowania. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi