Piotrek_F3J Posted November 22, 2006 Share Posted November 22, 2006 Witam Przedstawiam wam mój pierwszy szybowiec RC 8) Dane : Rozpiętosc-ok 200cm Długosć-ok 120cm Sterowanie-Kierunek + Wysokosc To mój pierwszy szybowiec którym sie nauczyłem latac Mój najdłuzszy lot to ok 9 min :roll: Miałem oczywiscie pare malutkich kraks :oops: Jak były u nas zawody juniorów to zajołem nim 2mc Latam na aparaturze Hitec Laser 4 Oto zdjęcia : Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
modelmaniak Posted November 22, 2006 Share Posted November 22, 2006 Piękny model!!!! Sam zbudowałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacqubes Posted November 22, 2006 Share Posted November 22, 2006 Mój najdłuzszy lot to ok 9 min 1.)Holowany, czy zbocze ? 2.) MODEL SUUUPER !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motylasty Posted November 22, 2006 Share Posted November 22, 2006 To jakis zestaw , czy robiłeś go z planów, bardzo fajny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek_F3J Posted November 23, 2006 Author Share Posted November 23, 2006 Witam więc tak : model robiłem sam na modelarni wystrzeliwany z gumy 8) Teraz mysle cos o F3J Pozdrawiam :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
MareX Posted November 23, 2006 Share Posted November 23, 2006 Fajnie go odrobiłeś! Gratulacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
ertman_176 Posted November 23, 2006 Share Posted November 23, 2006 Wygląda na kadłub laminatowy - ładny kadłub Ile waży cały model ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek_F3J Posted November 23, 2006 Author Share Posted November 23, 2006 Dziękuje :wink: Tak to kadłub z laminatu a co do wagi to nie wiem ale moze tak gdzies z 1kg niewiem niechce kłamac :roll: Pozdrówka :twisted: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacqubes Posted November 24, 2006 Share Posted November 24, 2006 czy masz moze plany tego szybola ? Chciałbym zbudować sobie takie coś. Ew. prosiłbym o namiary na coś podobnego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek_F3J Posted November 24, 2006 Author Share Posted November 24, 2006 planów mojego modelu nie mam :? ale mam plany 2metrowego modelu JACEK z usterzeniem V lub koliber , michas , gryfus, virgo - te plany były w modelarzu akurat je mam i mam pare innych...jak co to na PM przeslij swojego maila to ci je podrzuce... pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin K. Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 Piotrek piekny szybowiec, Ja zanim mojego oblatam minie troche czasu, jaką cienciwe ma ten model? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek_F3J Posted December 24, 2006 Author Share Posted December 24, 2006 jesli chodzi o skrzydełko to ma 20cm jak sie nie myle niestety w piątek miałem krakse :cry: ucho mam złamane :shock: trza poskładac i dalej latac Pozdro ! WESOŁYCH SWIĄT ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin K. Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 Piotrek niedaj sie naprawisz modelik i polatasz wierze w ciebie dasz rade do wakacji musisz mies sprawnego bo czym polatamy ja do ciebie przyjade??;> Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
czaja18 Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 Tasma wyluzuj to tylko ucho Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek_F3J Posted December 25, 2006 Author Share Posted December 25, 2006 własnie to tylko ucho trza nowy spływ dac przy łączeniu i laminacik tez ( miałem laminat przy łączeniu ucha z centro ale nie wytrzymał :? ) i w powietrze kominy łapac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin K. Posted December 25, 2006 Share Posted December 25, 2006 Tak tylko ucho ale jakiś koszt jest naprawy a modelarstwo to drogie hobby chociaż nie najdroższe Kuba: zainwestuj a słownik ort. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek_F3J Posted December 25, 2006 Author Share Posted December 25, 2006 Tak tylko ucho ale jakiś koszt jest naprawy a modelarstwo to drogie chobby chociaz nie najdroższe Tak tak folia ale i tak nie bede nia obkleiał innego modelu bo wole przezroczystą i reszte mam na modelarni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek_F3J Posted September 24, 2007 Author Share Posted September 24, 2007 http://video.google.pl/videoplay?docid=-8661141328240653346&hl=pl jeśli nie działa to prosze odswieżyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymon-k Posted October 3, 2007 Share Posted October 3, 2007 Piotrek jaki telefon tam katowaliscie i na grzbiecie jakiego modelu dlaniewtajemniczonych nasze zbocze to stare wysypisko śmieci w inowroclawiu idzie tam polatać bo jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma u nas wszędzie plasko jak na stole na smieciach latam ja i Piotrek nie spotkalem innego modelarza chociaż od aeroklubu mają ze 0,5 km a zapraszamy wszystkich wstawiłem naszą śmieciową górkę kiedyś na google i miejsce bylo widoczne na mapie sat szymon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek_F3J Posted October 3, 2007 Author Share Posted October 3, 2007 Piotrek jaki telefon tam katowaliscie i na grzbiecie jakiego modelu dlaniewtajemniczonych nasze zbocze to stare wysypisko śmieci w inowroclawiu idzie tam polatać bo jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma u nas wszędzie plasko jak na stole na smieciach latam ja i Piotrek nie spotkalem innego modelarza chociaż od aeroklubu mają ze 0,5 km a zapraszamy wszystkich wstawiłem naszą śmieciową górkę kiedyś na google i miejsce bylo widoczne na mapie sat szymon telefon to sony ericson k510i , tez latalismy na mojej noki 6070 ale wideo wyszło gorsze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.