Dylek Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Dzisiaj w końcu zacząłem składać extrima . Oto efekty 15 min "zabawy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idzik15 Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 No, no.Już go masz! A mój jedzie pocztą od piatku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dylek Opublikowano 10 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Mi też wysłali w piątek ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idzik15 Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Ech taka poczta polska,raz dojdzie szybko a raz wolno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 mozesz podac dane trego extrima??(rozpietosc,długosc,silnik itp) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idzik15 Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 No takie pytanie?? Masz na stonie Artexu i w kilku wątkach na tym forum lub innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 ale nie wiedziałem czy to jest ten sam.... :oops: mysłałem ze moze jakis inny :roll: sorki :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dylek Opublikowano 10 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Dane modelu : http://www.artexint.com.pl/pl_zestawy_modele.html Następna miło spędzona chwila i model wygląda tak : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Tez przymiezam sie do kupna eXtrima na skladnanie w zimowe wieczory, poki co mam malo czasu na modelarstwo bo szkola mi wszystko zabiera :evil: :evil: :evil: Ile wynosi aktualna cena u producenta za extrima v2?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 cena u producenta to niecałe 180zł i jest przesyłka gratisowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idzik15 Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Potwierdzam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Składając tak Extrima pakujesz się w kłopoty ,że potem coś nie bedzie idealnie pasować ,poza tym w ten sposób to faktycznie będzie składanie na długie zimowe wieczory. Znacznie lepiej jest poskładać ile sie da bez kleju ,albo z małą kropelką . MAŁĄ TO ZNACZY NIE PÓŁ BUTELKI !!! . Jak będziesz miał niemal cały kadłub poskładany to dopiero wtedy wszystko zalewasz rzadkim Ca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dylek Opublikowano 10 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Na pierwszej fotce nie był jeszcze sklejony . Wiec pana obawy są mało przypuszczalne . A co do kleju to nie zużyłem 1/3 opakowanie 3 g cyjaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Po co mnożyć wątki na forum o Extrimie V2 jest juz przecież miejsce gdzie piszemy o tym modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dylek Opublikowano 11 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Po dzisiejszych wieczornych pracach model wygląda tak : Mam kilka pytań dotyczących sterowania lotkami sw i sk ? 1 Czy pręt węglowy przyklejamy do steru a później przyklejamy do niego pręt biegnący do serwa i na tym obkurczamy koszulkę . 2 Czy dwa arkusze 90 na 70 cm wystarczą do oklejenia modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krykiet Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 taka mala rada: jak bedziesz robil ''domek'' to pamietaj ze prawa i lewa czesc nie sa rowne i trzeba zrobic wyklon w prawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dylek Opublikowano 12 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 O wyłonie pamiętam , a czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć na moje wcześniejsze pytania . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Czy dwa arkusze 90 na 70 cm wystarczą do oklejenia modelu? może być za chudo, ja kupiłem dwa po 150 ale to była chyba przesada, ale nie musiałem kombinować żeby nie zabrakło pewnie 120 by starczyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dylek Opublikowano 12 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Dzięki A czy jak zrobił bym połączenie tych rurek węglowych tak jak pisałem był by dobrze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 1 Czy pręt węglowy przyklejamy do steru a później przyklejamy do niego pręt biegnący doserwa i na tym obkurczamy koszulkę . Ja tak zrobiłem ,ale łatwo zrobić dziurę w poszyciu (jeśli jż jest ) albo niewygodni oklejać. Proponuję najpierw złączyć pręty węglowe za pomocą termokurczki ,(przy okazji zostawiając luz na zgięcie) okleić stery i dopiero wtedy włożyć całość na miejsce w kolejności najpierw do kadłuba ,a potem wkleić krótszy kawałek w ster. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.