Skocz do zawartości

Extrim v2 - Mój nowy model

Dylek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tez przymiezam sie do kupna eXtrima na skladnanie w zimowe wieczory, poki co mam malo czasu na modelarstwo bo szkola mi wszystko zabiera :evil: :evil: :evil:

Ile wynosi aktualna cena u producenta za extrima v2??

Pozdrawiam

Opublikowano

Składając tak Extrima pakujesz się w kłopoty ,że potem coś nie bedzie idealnie pasować ,poza tym w ten sposób to faktycznie będzie składanie na długie zimowe wieczory.

Znacznie lepiej jest poskładać ile sie da bez kleju ,albo z małą kropelką .

MAŁĄ TO ZNACZY NIE PÓŁ BUTELKI !!! .

Jak będziesz miał niemal cały kadłub poskładany to dopiero wtedy wszystko zalewasz rzadkim Ca.

Opublikowano

Na pierwszej fotce nie był jeszcze sklejony . Wiec pana obawy są mało przypuszczalne . :)

A co do kleju to nie zużyłem 1/3 opakowanie 3 g cyjaku.

Opublikowano

Po dzisiejszych wieczornych pracach model wygląda tak :

11102007085pe7.jpg

Mam kilka pytań dotyczących sterowania lotkami sw i sk ?

1 Czy pręt węglowy przyklejamy do steru a później przyklejamy do niego pręt biegnący do

serwa i na tym obkurczamy koszulkę .

2 Czy dwa arkusze 90 na 70 cm wystarczą do oklejenia modelu?

Opublikowano
Czy dwa arkusze 90 na 70 cm wystarczą do oklejenia modelu?

może być za chudo, ja kupiłem dwa po 150 ale to była chyba przesada, ale nie musiałem kombinować żeby nie zabrakło pewnie 120 by starczyło

Opublikowano
1 Czy pręt węglowy przyklejamy do steru a później przyklejamy do niego pręt biegnący do

serwa i na tym obkurczamy koszulkę .

Ja tak zrobiłem ,ale łatwo zrobić dziurę w poszyciu (jeśli jż jest ) albo niewygodni oklejać.

Proponuję najpierw złączyć pręty węglowe za pomocą termokurczki ,(przy okazji zostawiając luz na zgięcie) okleić stery i dopiero wtedy włożyć całość na miejsce w kolejności najpierw do kadłuba ,a potem wkleić krótszy kawałek w ster.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.