maciej1977 Opublikowano 14 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Przecież oni nie czytają postów , tylko obrazki oglądają i dlatego piszą bzdury ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobe24la Opublikowano 14 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Gdyby wątek był śledzony od początku, byłoby wiadome że samolot nie będzie kręcił 3D więc, waga nie jest tutaj priorytetem i operator samolotu nie zauważy chyba zbytniej różnicy między troszkę cięższa a lżejszą konfiguracją. No to chyba zostały pomylone działy na forum. Bo w tym dziale rozmawiamy i prezentujemy modele do 3D. Jeżeli faktycznie model ma służyć do klasycznego latania, to myślę że autor powinien zmienić dział. Taka jeszcze jedna moja uwaga, na tym zdjęciu https://lh3.googleusercontent.com/-dtk5GzyMGzA/T_3l-N5pG5I/AAAAAAAAA7A/3BzpM3biI9E/s720/SDC10181.JPG gniazda od wtyczek są przykręcone do listewki (prawdopodobnie węglowej), która już teraz cała ci popękała. Obawiam się, że po pierwszych lotach nic z niej nie zostanie, warto o tym pomyśleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiSon Opublikowano 14 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Jeżeli już uściślamy to się z Tobą w 100% zgodzę, [tytuł działu jakże dosadny] prezentujemy tu nasze modele 3D, a choćby nawet miały służyć jako półka w domu. A dalej to zepchniemy dywagację na podejście forumowiczów, jeżeli ktoś ma pisać po raz enty jakby on to zrobił, a z treści tematu da się wyczytać, że autor to wszystko wie, to w takim razie po co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej1977 Opublikowano 14 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 No to chyba zostały pomylone działy na forum. Bo w tym dziale rozmawiamy i prezentujemy modele do 3D. Jeżeli faktycznie model ma służyć do klasycznego latania, to myślę że autor powinien zmienić dział. model jest przeznaczony do 3D więc dział odpowiedni , ciekawe czy wszyscy prezentujący tutaj swoje modele latają pełne 3D - wątpie ! Taka jeszcze jedna moja uwaga, na tym zdjęciu https://lh3.googleus...20/SDC10181.JPG gniazda od wtyczek są przykręcone do listewki (prawdopodobnie węglowej), która już teraz cała ci popękała. Obawiam się, że po pierwszych lotach nic z niej nie zostanie, warto o tym pomyśleć. uwaga cenna mocowanie wtyczek musi wylecieć , nie tyle że pękło ale dlatego że wtyczki MPX zamocowane w tej liswie rozpinają się na skutek drgań , odpaliłem dziś silnik w modelu i to pierwsza rzecz którą muszę zmienić. Sorki za kiepską jakość ale nie zauważyłem że telefon zmienił format nagrywania a potem zaczął padać deszcz i musiałem uciekać http-~~-//youtu.be/J0uQsK3cv_Q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej1977 Opublikowano 14 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Wywaliłem tą płytkę mocującą złaczki MPX , coś te MPX dziwne zaczeły się wyjątkowo lekko rozpinać myślę że wymienie je na T dans mam w innych modelach i trzeba użyć siły żeby je rozpiąć , zastanawiam się jak je zamocować ?? Wyleciał też canister mocowanie które zrobiłem nie sprawdziło się i tłumik generował niezłe drgania modelu - kiedy chwytałem za tłumik w czasie pracy widać było znaczne zmniejszenie drgań . Zamontowana zwykła puszka a może później pitts o ludzie ile to faktycznie waży Teraz SU waży 7,9kg z ok 350ml paliwa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 14 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 coś te MPX dziwne zaczeły się wyjątkowo lekko rozpinać myślę że wymienie je na T dans mam w innych modelach i trzeba użyć siły żeby je rozpiąć , zastanawiam się jak je zamocować ?? - MPX się rozpinają bo jak byly przyklejone do modelu to drgały w takt II symfonii - nie wymieniaj na złączki T - daj nowe MPX lub Goldy - i przestań wszystko mocować i przyklejać - musi być elastycznie niech się ruszja przewody wtyczki tak ma być nic im się nie stanie modelowi też nie! POZDR.> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobe24la Opublikowano 15 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Dokładnie, ze złączkami T daj sobie spokój, już nie raz na nie narzekano. Sam miałem ze dwa, trzy przypadki, że nie stykały, mimo ciasnego spasowania. Daj porządne goldy i będzie git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej1977 Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 - MPX się rozpinają bo jak byly przyklejone do modelu to drgały w takt II symfonii no racja zostawiłem złaczki MPX luźno wiszące i nic się samo nie rozpina Cierpliwa regulacja silnika i efekt gwarantowany odpala i pracuje pięknie http-~~-//youtu.be/zELidE38wGc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej1977 Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 czy po wymontowaniu canistra powinienem zasłonić wlot powietrza do komory kadłuba no i wylot ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Nie zaslaniaj bo zmniejszy się wdyajnosc chlodzenia silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiSon Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Wrzuciłbyś proszę zdjęcie włącznika z Max Beca z drugiej strony? Zostały mi dwie tule dystansujące płytka z włącznika i ten front włącznika. W instrukcji nie ma sposobu montażu i nie wiem czy ta płytka włącznika ma być bezposrednio na sklejce, czy na tych tulejach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej1977 Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Proszę , wiercisz otworek w kadłubie tak by diody z pytki wyszły na zewnątrz , od środka przykładasz płytkę z diodami a od zewnątrz płytkę tą z kółkiem i skręcasz na przelot śrubkami z zestawu , tulejki tutaj są nie potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiSon Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej1977 Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Waga w każdym modelu jest ważna , nie ma znaczenia czy 3 D czy nie . Szczególnie czuć to przy lądowaniu, nie mówiąc o kręceniu figur . 1 pakiet wystarczy w zupełności. Ale jak pisał radek ,pierwszy model się pakuje wszystko 3 razy na zapas. W moim su-26 nie widać wyposażenia, poza serwem kierunku i odbiornikiem. 1 Power Box wyłącznik, pakiet zasilający Fe, więc napięcie podawane bezpośrednio na odbiornik. Miniej wtyczej, kabli i miejsc do "problemó " w locie, a wszytkie wtyczki połączone na stałe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej1977 Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 każdy robi jak uważa , mój Su z paliwem waży 7,9kg - wg producenta powinien ważyć 7,7kg , 0,2kg to właśnie waga dodatkowego pakietu i MaxBeca i jestem przekonany że lepiej dołożyć 0,2kg do modelu i zabezpieczyć choć zasilanie , to najważniejsza instalacja w modelu . Modelem da się wylądować nawet kiedy padnie np jedna lotka , albo połowa steru wysokości , kierunek, silnik - ale jak zabraknie prądu !!! To niska waga modelu nikomu nie pomoże . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej1977 Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 No i w końcu SU poleciał filmy kręcone aparatem więc prosze o wyrozumiałość ... Model lata świetnie , po starcie delikatne trymowanie model uciekał w prawo i w dół , a później to naprawde bajka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiSon Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Gratulacje! ale bardzo się nie opaliłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej1977 Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Dziękuje ... Po oblocie zrobiłem jeszcze 10 lotów po około 8 minut każdy a MaxBec wciąż pokazuje pełen stan pakietów , jutro będę ładował pakiety zobaczymy ile mah wejdzie ? ( 2 pakiety po 2700mah) . Silnik pracuje bardzo ładnie , nawet przy ostrych manewrach nie słychać zmiany obrotow , temp. silnika po wylądowaniu ok 108 stopni. Dziś było prawie bezwietrznie więc lądowanie to czysta przyjemność , Su po zdjęciu gazu siada naprawdę spokojnie wystarczy przy końcu delikatnie wyrównać wysokością ale nawet bez wyrównania ląduje miękko . Pierwszy mój model który tak pieknie i bezstresowo ląduje Jestem bardzo zadowolony.. A jak Twój 55 lata ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiSon Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Na razie nie. Musze się psychicznie do tego zebrać, bo mam strasznego pietra przez tego dla 32 i boję się, że mi zgaśnie silnik. Dopóki w Yaku 54 nie będzie wszystko cacy, większy będzie czekał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi