Raffik Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 fju fju... ladny szybol... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 fju fju... ladny szybol... A CO TO JEST TAKIEGO ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 fju fju... ladny szybol... A CO TO JEST TAKIEGO ?? to latadło Marcina? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 WitTam,to jest chyba skrot,(chyba to pchla)ale wracajac do tematu To jes to,warunki byly wysmienite,te chmurki no i modelik klasa.Troche mi serce zaczelo szybciej bic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Motylowi chodzi o używanie tego wyrażenia :twisted: W 100% się z tym zgadzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 14 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Po pierwszych lotach musiałem dość brutalnie (2 podkładki) zwiększyć wykłon w dół silnika. Poza tym latanie, nawet w termice, jest dość brutalne - mało łapię nim jeszcze noszeń. Wygląda to praktycznie tak, że wyciągam model na jakieś 200m, latam 5 minut, znów wyciągam itp. Model jest szybki, ale mając prędkość - stabilny. Jedynie w zakrętach lubi sobie pójść bokiem (taki mały drift ;P ). Lądowania - masakra. Na filmie lądowania w wielkiej trawie więc krótkie. Na niskiej trawie model ma niezły dobieg. Latając na krótszym lotnisku obowiązkowo lotki ostro w górę - inaczej przelot nad lotniskiem murowany. Aha - kółko trzyma nadal jak diabli Bedzie więcej filmów to coś jeszcze wrzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Marcin model w locie rewelacyjnie sie prezentuje !!! zastanawia mnie czemu jezdzisz do Rybnika a nie na Muchowiec przeciez mosz blizej? Szkoda że się nie pochwaliłeś kiedy go bedziesz oblatywac z chęcią bym podjechał na lotnisko mam w sumie tylko 24km:) pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 14 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 zastanawia mnie czemu jezdzisz do Rybnika a nie na Muchowiec przeciez mosz blizej? na lotnisko to ja mam 5 km Rybnik z powodu sentymentu - tam narodzilem się jako pilot RC i nadal mam tam mnóstwo kontaktów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Gdybyś tak przypadkiem znowu zamierzał polatac w Rybniku daj znac a ja wpadne:) w jakiej czesci Rudy mieszkasz? Wiesz ja znam te tereny bo jestem z Chorzowa Batorego:) swego czasu jezdzilismy na Wirek na tor samochodowy tam latalismy uwięzią na torze do predkościówek a na Halembie latalismy na parkingu przed wejsciem na kopalnie w zawodach LOK stare czasy (80 lata) pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 14 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Tor na Wirku nadal istnieje, o ile mnie pamięć nie myli. I chyba koło do uwięziówek też. Co do rybnika i latania tam to nigdy nie wiadomo kiedy się pojawię więc cięzko Ale postaram się przynajmniej na GG zostawić namiary;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Oj słabo 'ciepiałeś' Marcin, słabo Model super, gratulacje. Te szybkie przeloty robią wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekZ Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 19 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 kreis84, "Ciepałeś", nie 'ciepiałeś' Dzięki za gratulacje Mam juz kolejny projekt - tym razem cyferki na odwrot. Zamiast 2.4m - 4.2m. Tylko nie wiem co to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt1125 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Jantar po raz kolejny zmienił właściciela i przeżywa trzecią młodość Narazie wygląda nie najlepiej: Niedługo będę malował kadłub. Jedyne farby Motipa jakie znalazłem w markecie budowlanym to Dupli-Color color spray. One są na bazie żywic syntetycznych. Nie wiem czy próbować czy kupić akrylowe? Po poprzednim malowaniu przez Marcina kadłub był ciemniejszy niz skrzydła - może to przez szary podkład - dać biały? Zostanie jeszcze dorobienie dziobu. Powinien być możliwie ciężki, mocny i nie odróżniać się od reszty kadłuba po malowaniu - jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Może poszukaj akryli, mają mniejszą tendencję do pękania, lepiej się "kładą" i lepiej polerują. Aporpos dziobu, kopyto, butelka pet i w gorącą wode, potem w wytłoczkę pianka montażowa (taka samo pieniąca), malowanie czegoś takiego, matowimy, potem podkład motipa do "plastików", a potem normalne lakiery w sprayu. Balast możesz zamocować do wręgo silnikowej, na przykład okrągłe metalowe płytki skrecane śrubą do wręgi... edit Motipem w Poznaniu handluje ANVIL Andrzej Borkowski, 061-877-44-81 061-877-44-81 ul. Świętego Michała 24, a z sieci budowlanych Castorama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt1125 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Dzięki za namiary! Razem z modelem dostałem czarną, laminatową, dosyc grubą 'szybkę'. Mój plan jest taki żeby użyć jej jako formy do gipsowego odlewu, który posłuży za kopyto do szybki z butelki PET. Będzie chyba prościej niż strugać z balsy. Tylko czy gips się nie pokruszy przy obkurczaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Dzięki za namiary! Tylko czy gips się nie pokruszy przy obkurczaniu? Gips możesz potraktować żywicą albo jakimś lakierem, bo cjanoakrylu to raczej szkoda. Ew. jako podstawę daj kawałek drewna i dopiero na to gips. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Nawet gdybys mocno chciał, to gips Ci się na pewno nie pokruszy. Jak masz formę, to nie ma problemu. Ja najczęściej z gipsu modeluje kabinkę na modelu. A następnie obkurczam nagrzewarką. Nigdy gips się nawet nie uszkodził. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt1125 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Jantar jeszcze brzydszy po szpachlowaniu, ale ma już nosek: Zrobiłem go jednak z twardej balsy, miało być z tego kopyto, jednak wydaje się być ok. W środku wydrążyłem i wkleiłem ołów. Planuję go zaszpachlować albo lakierować i szlifować tak długo, aż będzie gładki jak laminat Jest też 'kabinka' pomalowana szarym podkładem: Statecznik to balsa 4mm ze wzmocnionym tkaniną natarciem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Widze, ze sie ostro zabrałes do roboty. Ten nosek, nie wiem czy nie powinien byc troche dluzszy, tzn czy dziób modelu nie był bardziej w szpic. Statecznik robisz na wzór mojego (kształt)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.