Marek_Cm Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Witam. W tym watku chcialbym przedstawic efekty mojej pracy przez ostatnie kilka tygodni. Model bedzie narazie napedzany OS Max 10 LA, zbiornik paliwa 55ml, serwa tower pro 9g, odbiornik standardowy, zasilanie jakis maly li-pol + BEC. Oto zdjecia jakie udalo mi sie zrobic podczas budowy. Rozpietosc: 920mm Dlugosc: 800mm Waga: mam nadzieje ze ponizej 1kg Silnik: docelowo 2.5cm, ale narazie OS Max 10 LA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 No no Wszystko ładnie i cacy. Mini fun fly? Czekamy na ciąg dalszy zakończony oblotem i filmem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 coś chyba bardziej szybszego bo cienki profil a mam pytanko do konstruktora czym były robione nacięcia w sklejce w zdj 7,8?-chodzi mi o te wcięcia w które wchodzi druga część sklejki pod kątem prostym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 15 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Wyciecia te byly robione za pomoca recznej pily wlosowej. Zaznaczylem bardzo dokladnie wymiary na sklejce, wywiercilem dziure, przelozylem pile wlosowa i bardzo starannie wyciolem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Ed ale po co tyle tych zdjęć ,połowa była by aż nad to :? Więc resztę zostawiłem jako "do wglądu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 15 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 zaczolem oklejac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 17 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 kadlub, stateczniki oklejone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Zapowiada się obiecująco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 19 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Juz prawie koniec. Tylko okleic gorna czesc kadluba, zrobic kabinke, zamontowac elektronike, silnik i latac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 20 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Kolejne postepy, jutro chyba oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Gratulacje mi sie podoba modelik ile wazy do lotu? fajnie jakbyś zamiescił filmik z lotów powodzenia przy oblocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 20 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Zwazylem na kuchennej wadze i wyszlo mi 800 gram bez zbiornika paliwa Wie moze ktos ile ciagu ma OS Max 10 LA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 okolo 600g proponuję 15la czy model robiłeś na bazie planów do Speed 400? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 20 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Model jest calkowicie zaprojektowany przezemnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 powstał bardzo ciekawy model....ciekawe jak bedzie latał jaki profil skrzydła zastosowałes?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 20 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 chyba dalem naca0012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Model jest calkowicie zaprojektowany przezemnie ok, sugerowalem się planami na foto ostatnim. Wygląda mi to na fajny, mały fun fly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 20 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 tak wyglada plan ktory sobie zrobilem (screen ekranu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 No nieźle nieźle, gratuluję świetnej roboty. Teraz tylko oblot Ja tak się zastanawiam nad uspalinieniem mojego Edge 540 1m - czy się uda... ;P nie wiadomo :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 21 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 No to modelik juz gotowy, przygotowany do lotu czeka na pogode. Tak wyglada w pelnej okazalosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.