Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, zrobiłem sobie wielką krzywdę przywracając system. Zniknęło 2 lata z życia komputera. Może jest ktoś lub forum, kto by mi pomógł odzyskać system z ostatnich dwóch lat. Na dysku nie mam pliku z datą 2011. Jestem załamany. Nawet programy do odzyskiwania danych nie widzą moich zdjęć i filmów pomiędzy 2010-2012. Czy ktoś mógłby mnie pokierować?

Opublikowano

Da się zrobić :) O ile się nie mylę chyba program ghost 10/11 mógłby to zrobić, u "specjalisty" zapłacisz kilkadziesiąt złotych.

Opublikowano

Dziękuję wszystkim, którzy odpisali na mój post. Prawdą jest oczywiście moja ignorancja. Dysk mam podzielony na 2 partycje, tylko że na systemowej © zapisywałem wszystko. Zaczęło się od "niesprawności" myszki, w której lewy klawisz-zatwierdzający-przestał działać. Wynianna na inną nie zmieniła sytuacji, zacząłem nieudolnie posługiwać się klawiaturą iEnter raz działał, raz nie. Panika! Udało mi się uruchomić "przywracanie systemu", wybrałem datę sprzed 2 miesięcy. Komputer rozpoczął procedurę przywracania, ale jej nie dokończył, meldując, że prawdopodobnie mam włączonego antywirusa i on nie pozwala dokończyć sprawy. Wtedy włożyłem płytę instalacyjną i wybrałem napraw system, a on zrobił to co opisałem wcześniej. Przy okazji podglądając we właściwościach zobaczyłem, że "zwolnił" sto kilkadziesiąt GB przestrzeni. Tak w skrócie wyglądało. Boję się specjalisty, ze względu na koszty, choć jeszcze nie pytałem, spodziewam się kwoty kilku tys. zł, przekraczającej moje możliwości finansowe.

Opublikowano

Ja zdjęcia odzyskałem programem darmowym Recuva . Około 95% danych.

Lub płatny chyba że ściągniesz sobie "kopie zapasową" R-Studio 5.4 Build 134259 Corporate Edition 32bit & 64bit

Ważne żeby teraz jak najmniej wgrywać na dysk bo ci nadpisuje nowe dane na usunięte pliki i wtedy ich nie odzyskasz.

Opublikowano

odzyskiwałem ostatnio dane z dysku który wykrzaczyło przy włączaniu systemu 160 GB były dwie partycje jak trafił do mnie miał jedną i świeży system, sam jestem w szoku jak wiele danych udało sie odzyskać. Używałem testdisk 6.13

Opublikowano

@mr.jaro odzyskałem całą starą drugą partycję, oczywiście tylko to co miało być odzyskane, kilka zdjęć sie rozjechało kilka nie działa ale ogólnie jestem w szoku jak łatwo poszło.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.