Kolikon Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Czy można zrobić samolot bez regulatora? wiecie o co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubels Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 W zasadzie do procesu "robienia samolotu" regulator nie jest potrzebny. Pytasz czy silnikiem w modelu można starować on/off. Cóż można. Wszak nie od zawsze istnieją proporcjonalne systemy sterowania. Te pierwotne były właśnie dwu stanowe. Od razu wyjąsnie, że jeśli twoja koncepcja to wdłubania sterowania z zabawki i przysposobienia tegoż do modelu samolotu to jest to plan z góry spisany na nie powodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capo Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Jeżeli mówimy o silniku trójfazowym to zapomnij, nie da się tak po prostu podłączyć pod silnik 3f prąd, żeby działał - musi być regulator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 24 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 aha, dzięki z góry za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zrobić można. Np. szybowiec. Taka "Jaskółka" jest całkiem fajna. I nie potrzebuje nie tylko regulatora, ale nawet serw, pakietu, czy aparatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Ha ha ha, bardzo śmieszne. Takiego szybowca to mam... A nawet dwa Ja bym chciał takiego na uwięzi, na aparaturze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 9 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 też kiedyś tak kombinowałem miałem szczotkowy silnik jakieś śmigło i jakiś samolocik co z tego wyszło? -ano nic samolot sie tylko odrobine przesówał do przodu;/ tyle było latania, jak sie okazało wtedy nie było odpowiednich pakietów (znaczy były ale dostęp praktycznie niemożliwy) a kombinowane z bateri nie dawały odpowiedniej mocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 11 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Też czasem jak mi się nudzi, próbuję zrobić helikopter/samolot z napędem gumowym z recepturki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Potrzebujesz jeszcze zapałek. MacGyverowi się udało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Ja kompinowałem samolot z helikoptera rc, latał ale tylko w dół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 A ja niestety ,juz zapomniałem co kombinowałem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Może dendruktor multipolarny z bigrzelpakiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi