rafalgruszka Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 eptita nic dodać nic ująć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 No sam nie wiem, jeszcze jakieś opinie Witaj, powtórzę się: jest dużo dobrych opinii powyżej. Symulator, symulator i jeszcze raz symulator. Im mniejszy model tym mniej stabilny i trudniejszy. 450 to rozsądny pomysł. BlademCPX do domu - ok. a 250 ... jak masz ostry dyżur niedaleko i lubisz ryzyko i potoki adrenaliny w organizmie - to chociaż zamknij się sam w pokoju. DLA MNIE TO SAMOBÓJSTWO!!! Na wszystko trzeba czasu i cierpliwości. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejski Opublikowano 7 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Skoro wszyscy mówią, że to samobójstwo, to jestem zmuszony zabrać się do budowy 450. Temat do zamknięcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 8 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 nikt Cie nie zmusza wszyscy Ci dobrze radzą rafal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 8 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Może ku przestrodze. Było już na forum, ale warto zobaczyć, że modelarstwo, to oprócz wielkiej frajdy, duża odpowiedzialność: PRZEWINĄĆ DO KOŃCA STRONY: http://chrismeme11.over-blog.com/article-36258812.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 doszedłem tylko do połowy strony.... dalej mogłoby się źle skończyć Co do wyboru to tak jak koledzy wyżej polecam stanowczo 450 Sam uczyłem, a raczej dalej się uczę na niej latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejski Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Wybaczcie, ale jeszcze was pomęcze... Dopiero sobie uświadomiłem, że mam mniej kasy, niż uważałem. Jako, że nie mam stałego dochodu (wiek), a lama, już się toczy, a nie lata. Inwestowanie w nią nie ma sensu. To chyba zainwestuje w mpc x v2 rtf, jak będę miał jakiś przypływ kasy to kupię sobie spectrum dx6 (co podobno ładnie wpływa na blade) i dopiero będę myślał o czymś większym. Ma to sens? Przepraszam za bałagan, ale coś ostatnio średnio kontaktuje... Macie może jakieś na miary na sklep z częściami do mcpx v2? Bo w strefahobby, nie ma tego za dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 No widzę, że niestety kiepsko Ci idzie czytanie ze zrozumieniem. Więc napiszę jeszcze raz to samo, co pisało ci już kilka osób w tym temacie. Im mniejszy heli tym bardziej nerwowy i trudny w opanowaniu ! Lepiej już zaczekaj trochę, odłóż sobie te parę złotych i kup tą 450. Z pewnością tego nie pożałujesz. A teraz ten blade i tak ci nic nie da sporo nie masz apki, a tym bardziej nie nauczy Cię latać. I tak bym proponował żebyś przeczytał ten temat jeszcze raz od początku i trochę pomyślał nad wyborem na podstawie argumentów osób (znacznie bardziej doświadczonych), które napisały w tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejski Opublikowano 14 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Uwierz mi, że wątek przestudiowałem dokładnie. Druga sprawa, że 450 wewnątrz nie polatam. Mcpx v2, wiem, że wariat, ale myślę, że poradzę sobie nim polatać jak nie w salonie, to warsztacie stolarskim taty (12x6). Blade na dworzu daję sobie radę. Jedynie nad czym się zastanawiam, to czy nie kupić wersji bnf i odrazu dx6... A jak z tymi częściami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejski Opublikowano 14 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Znalazłem KDS450 RTF w moim budżecie... To prawda, że pasują tu części od Rexa 450? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 15 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Wybaczcie, ale jeszcze was pomęcze... Dopiero sobie uświadomiłem, że mam mniej kasy, niż uważałem. Jako, że nie mam stałego dochodu (wiek) . Nie wiem czy pasują, ale z tym dochodem to mi fundamenty rozmiękły, gdybyś miał 16 lat i podparł się tym argumentem to inna sprawa, a zabrałeś się za jedno z droższych hobby i liczyłeś na kasę od babci i dziadka w wieku 22 lat.? Jeśli studiujesz to zapomnij o helikach i doinwestuj w materiały do nauki, książki etc, śniadania w Macu. Kupisz sobie coś lepszego np 700 jak znajdziesz fajna pracę. Nie gniewaj się, nic osobistego, tylko patrząc na siebie w twoim wieku miałem skończoną szkolę średnią, odbytą pełną służbę wojskową, i 4 letni staż pracy, a i własne wesele za pasem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejski Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Ja mam 15 lat, 22 wpisalem przez pomyłkę, zaraz poprawie. Jeśli chodzi o kasę, to owszem mogę coś zdobyć, ale nie za szybko. A teraz co sądziecie kds 450 qs? Ps. Więc, przepraszam za błąd i proszę o odp. Wie ktoś może czy i jak można zmienić wiek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biedronas Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Wiek można zmienić, w zasadzie zmienia się on sam, niezależnie od nas, cały czas się zwiększa. Jak na razie nie znam nikogo, kto by potrafił go zmniejszyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Posłuchaj człowieku dobrych rad powyżej. Jak jesteś uparty i masz już wyrobione zdanie to po co pytasz na forum? Powodzenia z heli, nie zrób sobie i komuś krzywdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Też głosuję za Trex 450 - optymalny jeżeli chodzi o części zamienne są wszędzie i do zniesienia. Lata bardzo dobrze, był to mój pierwszy helik na którym się uczyłem latać - i przeżył moje nauki. Zamontowałem w nim nawet układ stabilizacji Fly-Mentor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Tak, jeszcze. Bierz 450. W zasadzie nie ma znaczenia jaką. Fajną maszyną swego czasu był Minititan 325, ale nie wiem jak z cenami części jest teraz, bo że będziesz kupował dużo części na początek to raczej pewne Do 250 z HK musisz mieć refleks niedostępny śmiertelnikom, lata jak wkurzona osa. Apropos E-Sky'i mam HB Kinga 2, niby fajny, ale taki gumowy w sterowaniu, wszystko na plastiku, co chwila się rozjeżdża regulacja - gadałem ze znajomym która lata dużo różnymi heli - też potwierdził nietrzymanie kątów przez Kingi - Belty mają podobne podzespoły w głowicy – trochę tego robiłem i miałem porównanie. Z rozpędu odgrzany placek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi