Motylasty Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Konfesjonał podjechał na wygaszonych lichtarzach, kropidła mieli odbezpieczone. Brat Onufry w randze starszego spowiednika wpatrywał się w 20 calowy ekran swego nowego brewiarza. … do diabła, zostało dosłownie dziesięć minut, dziesięć minut, które zadecydują o wszystkim. Wstępne szacunki docierające z centrali w Toruniu jasno wskazywały, że przewaga jest po stronie nie naszych. Pomimo blokad ambasad w Dublinie, Londynie, Hamburgu, pomimo wielkiej akcji przesiedleńczej zorganizowanej przez naszych braci na Kaukazie, zapewnienia o 30 milionów nowych mieszkań, stadionów w każdej gminie i wybetonowaniu całego kraju, prowadzili nie nasi. Zakonnicy stali w równym szpalerze, ale nikt nie widział kogokolwiek z tej nędznej garstki wywrotowców. Na wieść, że pensjonariuszom skradziono dowody i berety naczelnego mało szlag nie trafił. Wszak ta garstka ludzi, te sto kilkadziesiąt osób, prawdziwych patriotów, sól ziemi, miast zdecydować w tej krytycznej chwili o najbliższej przyszłości całego narodu siedzi w sali telewizyjnej i z coraz większym zdziwieniem wpatruje się w ekran telewizora. … musieli się wpiąć gdzieś bezpośrednio w kabel, wyślijcie tam kogoś, brat Onufry rzucił do mikrofonu. Grupa specy IT w niebieskich habitach pognała w kierunku budynku technicznego Karitasu. Śladów włamania nie znaleziono, ale jakimś cudem sygnał Telewizji Trwam i Radia Maryja nagle ucichły. Podopieczni jak zauroczeni wpatrywali się w telewizor, niektórzy powyciągali z ust protezy, przecierali okulary, ucichły dźwięki przekładanych paciorków różańca. „O dwu takich, co ukradli księżyc” – wersja reżyserka. … do diabła, skąd oni mieli te kopię, wszak to była najbardziej szczerzona od lat tajemnica. Minęła dwudziesta, dwa lata poszły na marne. … wiadomość z ostatniej chwili, jak donosi Katolicka Agencja Informacyjna, stojący przed pewną rozgłośnią w Toruniu samochód marki Majbach został przez nieznanych sprawców pomalowany różowym sprajem, napis brzmiał „jeszcze Polska nie zginęła”….. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 SUPER!!!! :jupi: Swietny tekst Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 21 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Ano czasami mnie tak najdzie by "se potworzyć literacko". A w świetle dnia dzisiejszego i jego znaczenia, no cóż, nie wszyscy mają świadmość w jakim kraju możemy się jutro obudzić, oby te dwa lata poszły w niepamięć. Czego sobie i innym życzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Obyś miał racje jak nie trzeba będzie pakować manatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 wiecie czym się różni IV RP od PRL-u ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Ja nie wiem :cry: Mozecie mnie oswiecic - kto wygral wybory ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Cisza wyborcza do 22:55 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Dziekuje zawyczerpujaca odpowiedz. Motylasty,czy bedzie dalszy ciag...? ,,Dwa lata na marne'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 wiecie czym się różni IV RP od PRL-u ?? za PRL rząd był w Anglii a naród w Polsce, w IV RP naród jest w Anglii a rząd w kraju;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 za PRL rząd był w Anglii a naród w Polsce, w IV RP naród jest w Anglii a rząd w kraju;) Nie no tak to było za okupacji i teraz a czym sie różni od PRL to nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 PRL się nie skończył a I,II,III,I RP nie zaczęła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Nie no tak to było za okupacji RZad na uchodzctwie dzialal do zaprzysiezenia Lecha Walesy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 21 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Motylasty,czy bedzie dalszy ciag...? Gdzieś w Polsce 22.10.2007 - nie garb się, - ale mama ja... - i nie przerywaj matce jak do ciebie mówi - pieniądze ze skarpety wyjąłeś ? - tak mamusiu, wyjąłem - popraw krawacik, jak ty wyglądasz, skaranie boskie i buty wypastuj, jak flejtuch wyglądasz - cała koszula mlekiem ukidana, synu ty nie masz już dziesięciu lat, wstyd mi tylko przynosisz i skarpetkę załóż na prawa stronę, a nie na lewą - ale mamusiu ja tylko... - nie przerywaj i nie gap się tak w to okno, nikt dzisiaj po Ciebie nie przyjedzie - no to jak my pojedziemy ? - normalnie jak każdy, autobusem - autobusem mama ?, jak jakieś dziady ? - trza było zrobić prawojazdy jak miałes okazję, tobyśmy pojechali starym Wartburgiem tatusia, inni umieli a ty co ? - ale mama ja tylko ... - nie pyskuj matce, dopóki mieszkasz w tym domu i ja cie karmię to nie pyskuj - ale mama... - żwirek dla kota spakowałeś ? - no tak, no ten tego no, spakowałem - mama to co teraz z nami bendzie ? - nie bendzie tylko będzie, nie mlaskaj i mów wyraźnie i w końcu przestań się mazać - no, no już dobrze, już dobrze, choć synku do mamusi - a Zbyszek też z nami pojedzie ? - Zbyszek ? - nie, pojedziemy sami - a czemu Zbyszek nie - a temu Jareczku, że tam gdzie pojedziemy nie można kupić baterii do dyktafona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 edit W protescie przeciw durnemu zachowaniu Marcina133 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Zobaczyc mine Kaczorka po wyborach - bezcenne - za wszysko inne zaplacisz karta Master.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 no dobra, na forum modelarskim nie powinno mieć miejsca na politykę, ale jestem wzruszony. wszystkim życzę dobrej nocy, pięknego poniedziałku i pięknych następnych lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 No to mamy nowy podział pytanie czy będzie on lepszy od dotychczasowego . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 A ja chciałem podziękować wszystkim tym, którzy wzięli udział w wyborach. Bo widać, że jak kraj przyciśnie to potrafimy się zebrać. Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Zobaczyc mine Kaczorka po wyborach - bezcenne - za wszysko inne zaplacisz karta Master.... Do Ciebie tez dotarl ten sms? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.