jaciomp Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Cześć, latam Kilerkiem na emaxie 2812 i smigłach 7x5 i 8x4 i model zaczyna mi się powoli nudzić z powodu niewystarczającej prędkości jaką osiąga Jaki byście polecali silnik na 3s o masie około 60g oraz śmigło, aby model był przecinakiem? Nie bardzo wiem czy zainwestować w moc czy duże kV wystarczy? Oczywiście budżet na miarę wartości modelu czyli tak do około 70zł do dostania w kraju. Skrzydełko waży jakieś 600g Myślę o czymś takim: http://www.helipad.p...mount-3616.html Ale w sumie parametry zbliżone do emaxa tylko moc trochę większa. A tu rakieta i może tego mi trzeba? Tylko regiel duży trzeba. http://www.perfecthobby.pl/detale.html?id=1725 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaciomp Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Zorientowałem się że są dwie szkoły szybkiego latania. Duża moc i kV ok 1600 oraz mniejsza moc i śmigłowcowe kV rzędu 3-4tys generalnie nie wiem jakie są wady i zalety obu rozwiązań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmagda3 Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Kolega lata kilerem z takim silniczkiem i jest rakieta trochę cięższy jak chciałeś-http://rc-electrotown.pl/index.php?products=product&prod_id=680 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaciomp Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 400W przy 3s i około 1500Kv trzeba celować jak widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Moim zdaniem powinieneś poszukać czegoś z wyższym KV. Rzędu 2tyś. Z silnikiem o mocy, który pociągnąłby śmigło 6, 7 cali na max kv. Jak zakładasz do emaxa 2812 śmigło 7 cali to nie będziesz miał zdeklarowanego 1500kV a mniejsze. 8 cali to dla niego za dużo. Teraz jeśli kupisz mocniejszy silnik też kV1500 to na tym samym śmigle będziesz miał wyższe obroty, bo silnik nie będzie tak wysilony jak obecny. Nie podam Ci konkretnego modelu, ale poszukaj w sieci silników ok 2000kV i poszukaj tabel z pomiarami dla Twojego śmigła. Będziesz wiedział jakie obroty max ma dla konkretnego śmigła. Im wyższe tym lepiej, będzie szybszy. Prosty przykład. Emax 2805 ma prawie 3000kV, ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaciomp Opublikowano 7 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Poczytałem, i ludzie latają też na tym http://www.rctimer.c...16&productname= 2200 kV, spora moc i tylko 50g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Moc dwa razy większa niż teraz, Obroty też. Myślę że to dobry wybór. Choć czytałem też opinie, że parametry są "lekko" zbyt optymistyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaciomp Opublikowano 7 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Pytanie, jak mocno skośni zaniżyli parametry. W sumie to nie mam alternatywy chyba..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaciomp Opublikowano 11 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Nikt więcej nie lata szybkimi modelami? Ogladałem kilka filmików i ten silnik 2200kV nie robi szału, przydałby się mocniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capo Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 A może ten? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIZON Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 a może coś takiego: D2826-6 2200kv Outrunner Motor - sam planuje go zamontować w kilerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaciomp Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Fajny silnik ten w Kilerze z filmu rozwojowy bo i na 4s polata. Nie ma go cholerka w HK na stanie Bizon, Twój typ też wporzo ale może być za słaby do trochę większego następnego skrzydła bo Kilerek już trochę poklejony po combacie Ja się kieruję zasadą masy silnika bo wtedy jest szansa na optymalne parametry przy max sprawności no i coś okolo 80g trzeba. Czyli szukam tego z filmika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi