Wojtek I Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Sinik EMAX BT 2820/07 , dla 3s ciąg ok 1700g, a przy 4s 2300g na śmigle 12x6. W RWD mam model 2500g do startu i przy ciągu 1670g kręci całą podstawową akrobację. Więc myślę, że przy lataniu na kołach wystarczy 3s, a ewentualnie przy pływakach (bo to mi się marzy) dam 4s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Więc myślę, że przy lataniu na kołach wystarczy 3s, a ewentualnie przy pływakach (bo to mi się marzy) dam 4s. Z lądu starczy spokojnie 3S. W moich modelach mam podobny stosunek ciągu do masy i ale z wody to można się zdziwić choć tu wszystko zależy od pływaków. Mam model (taki mały trenerek z depronu 1m rozpiętości), do lotu 450g, silnik 600g ciągu i nie idzie od tej wody się odkleić a redan w środku ciężkości, kąty i rozstaw też niby dobrze. Jedynie co to płaskie dno mają. Ale raczej do Beaverka nie zastosujesz jakiś dziwnych wynalazków, więc stosunek 1:1 przy 4S może starczy. Fakt faktem, że zabawa z pływakami coś w sobie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Popracowałem troszkę przy moim Bewver'ku i tak to wygląda: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Przyzwoicie wygląda. Sterownice będą? :-) Beaver ma takie fajne wolanty na "y" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Myślę, że na tym mogę zakończyć przednią kabinę. Trzeba pomyśleć jakim ładunkiem zamaskować serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Trzeba pomyśleć jakim ładunkiem zamaskować serwa. Beaver to Alaska i Kanada - może jakieś sanie od psich zaprzęgów, skrzynie i pakunki jakiejś ekspedycji. Tam wszystko można spotkać od skrzyń po łosia lub nawet niedźwiedzia.Wolancik git, nawet o mapie nie zapomniałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Masz rację, kultowy samolot Alaski w swoim bagażu musi mieć psie sanki (sam bym tego nie wymyślił). Z dedykacją dla kolegi Olecki75 powstają sanki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Eleganckie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Sanki gotowe, może na latanie tego modelu nie na to wpływu, ale zabawa jest przednia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Sanki jak widać są (fajnie wyszedł ten naciągnięty materiał, wygląda przekonująco jak na kawałek balsy). Można jeszcze jako ładunek z jakiejś zamszowej łatki (były kiedyś takie łatki do przyszycia z cienkiej miękkiej skóry) powycinać skóry jakiś upolowanych zwierzaków np. Karibu. Często takie rzeczy wożą tymi samolotami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Wspaniały projekcik. Bacznie obserwuje i czekam na koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 mógłbyś napisać o kosztach tego zestawu? poza tym BRAWO!! coś widzę kolegę reduktora też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Koszt zestawu to około 1000 zł, serwa to 330 zł, silnik i regiel kolejne 250 i reszta około 100 zł. Pozostaje kwestja pakietów, ja mam zamiar dawać po dwa pakiety 1800 mAh, bo takie stosuję do innych modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zakończyłem pracę nad kabiną mojego Bobra A tak to wyszło: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaneQopter Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Witaj Wojtek I Aż mi dech zapiera jak patrzę na tą misterną pracę. Szczerze gratuluję i ślę pokłony dla Twojego przywiązania do detali w które wkładasz tyle pracy i czasu. Efekt jest powalający! Jeszcze raz GRATULUJĘ i czekam z niecierpliwością końca projektu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Wojtku, brakuje jeszcze, żebyś do kabiny wsadził tresowaną świnkę morską udającą niedźwiedzia. A poważnie - BRAWO! Patrzę z podziwem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Co tu więcej pisać - REWELACJA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Wyważony, zniwelowany i czeka na oblot - skończyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 A jednak nie skończyłem, zdecydowałem się na zmianę kołpaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zdecydowanie lepiej, Wojtku! Może pomyślisz jeszcze nad zmianą koloru tych "szprych" w kołach? Teraz jakieś takie one plastikowe..., a mogły by być np. czerwone? Tak , jak golenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi