robertus Opublikowano 8 Lipca 2012 Opublikowano 8 Lipca 2012 Znalazłem fajną szpachlę do depronu. W tubie, łatwo się nakłada, dobrze przylega, elegancko daje się szlifować. No i nie zjada depronu Są dwie wersję, więc trzeba zwrócić uwagę na napis "daje się szlifować".
young Opublikowano 8 Lipca 2012 Opublikowano 8 Lipca 2012 chyba sam bym na to nie wpadł. a przydać się może.
robertus Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Opublikowano 9 Lipca 2012 0,58g/cm3 http://soudal.pl/images/stories/soudal/products/uszczelniacze/tds_akryl_ls_2009.pdf
Tabul Opublikowano 9 Lipca 2012 Opublikowano 9 Lipca 2012 Ciekawy pomysł. Może wypróbuję? Ja używam "szpachlówki naturalnej do drewna" - TYTAN, kupionej w Practikerze. Zawarta w niej jest mączka drewna. Jest lekka, przyczepna do drewna , EPP, depronu i styropianu. Po oszlifowaniu można ją pokrywać farbami.. Ważne jest też to, że się nie kruszy i jest elastyczna. Można rozrzedzać ją wodą.
robertus Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Opublikowano 9 Lipca 2012 Wypróbuj testowałem też szpachlę drewnianą. Bardziej podpasowała mi ta w tubie, która jest o wiele drobniejsza niż drewniana.
Tomek.S Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Też mam tą szpachlę, po remoncie pokoju została. Znalazłem też akryl "Bosman" jednak po małych testach doszedłem do wniosku ze Soudal jest duzo lżejsza i przede wszystkim łatwo się ją obrabia - nie to co "Bosman". Małe pytanko - Czy do wykończenia laminatowej owiewki mogę jej użyć ? czy się nie nadaje do laminatow?? zwykła tkanina szklana i epidian 53
Rekomendowane odpowiedzi